tiistai 28. kesäkuuta 2022

Hikiset juhannushipat Haukivuorella

Huh hellettä! Kuumat kelit näyttävät jatkuvan juhannuksen jälkeenkin. Vietimme hikisiä hetkiä Haukivuoren mökillä juhannuksena. Onneksi Kyyvesi tarjosi mahdollisuuden uintiin ja sitä hyödynsimme ahkerasti koko porukka. Meillä oli leppoisa juhannus, joka sisälsi uimisen lisäksi saunomista, hyvää ruokaa ja juomaa sekä sopivin välein löhöilyä ja kesästä nautiskelua. Hyttysiä riitti kyllä riesaksi asti mutta onneksi käytössä oli jos jonkinlaista itikankarkottajaa. 

Varjopaikoille oli kysyntää.

Hilpuri ja Myttönen kävivät ahkerasti järvessä. Usein isännän avustuksella mutta kyllä kaksikko veden tarjoaman viilennyksen hoksasi itsekin. Koska Hippu osaa karkailla, jouduimme valitettavasti pitämään sitä aika ajoin kiinni narun päässä. Mutta Hipa käyttäytyi mallikkaasti eikä se karkureissuille lähtenyt vaikka sai olla myös vapaanakin. Turvallisuus kuitenkin ennen kaikkea, eritoten koirien. Emme halua, että kumpikaan isokorvista lähtee toikkaroimaan pitkin autoteitä. 

Hippu avusti perunanpesussa...

... ja kävi uimassa.

Juhannus on tältä erää siis vietetty ja olemme koko lauma taas kotona. Sunnuntaina paluuliikenne oli kovin ruuhkaista mutta olimme osanneet varautua siihen mm. matkaeväin. Onneksi autossa on tehokas ilmastointi ja Hippu sekä Myttö ovat rutinoituneita reissaajia. Kylppäriremonttimme alkaa olemaan ymmärrykseni mukaan loppusuoralla. Vielä puuttuu pönttö ja suihku mutta eiköhän nekin kohta paikoilleen ilmesty. Voi onneksi lopettaa ekovessassa käynnit 😂

Myttö otti rennosti rantaterassilla.


Tällä viikolla meillä on aihetta suureen juhlaan. Myttö viettää syntymäpäiväänsä ja täyttää kolme vuotta. Kävimme isännän kanssa eilen lahjaostoksilla ja pakettiin kääritään leluja sekä herkkuja. Myös Hipulle on varattu juhlaherkkuja. Vietämme Myttöskän merkkipäivää perhepiirissä kotonamme vallitsevan remppakaaoksen vuoksi. Olen luvannut sekä Mytölle että isännälle, jonka synttärit ovat heinäkuussa, että kaksikkoa juhlitaan suuremmalla porukalla syyskuussa.

Kesälomani starttiin ei ole enää pitkä aika. Mitä meidän poppoon yhteiseen lomaan on suunniteltu, siitä lisää seuraavassa kirjoitelmassani!

8 kommenttia:

 1. Teillä näyttää olevan niin mukavaa😍 uimista, auringossa makoilua ja ulkoilua, sitä sen kesän kuuluukin olla. Meidän Hilma pian 2v ei vielä ole uskaltautunut uimaan. Hyvää kesänjatkoa!

  T. Hilma ja hänen emäntänsä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä ja juhannus on hienoa aikaa. Hippu menee uimaan, kun on tarpeeksi hikinen keli. Myttö on enemmän meillä se vesipeto. Mukavaa kesän jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Hellettä riittää nyt taas! Uiminen on hyvä tapa viilentää vähän turkkia välillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippulilla on niin valtavan paksu karva, että uiminen viilentää sitä kivasti. Tätä jaksamme ihmetellä, miten se on tuollaisen turkin kasvattanut.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kuulostaa olleen oekeen hieno juhannus sielä :) Ja juhloo piisoo jatkossahhii, mikäpä sen mukavampoo. Iivari tiälä kommentoepi vaekka tuo väettäähhii että muka nimetön :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän juhlaa juhannusta on vietetty ja synttärisankariakin juhlittu. Mukaviahan tällaiset juhlapäivät ovat. Nyt odotellaan yhteisen loman alkua!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Mukavalta kuulostaa teidän olo, ja ilmastointi on tosiaan kyllä kesäisten automatkojen pelastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman ilmastointia ei näitä mökkimatkoja autolla tehtäisi. Vaikka helteet eivät jokapäiväisiä olekaan niin kyllä viileä auto on ehdoton, kun kuumuus iskee. Tekee matkustamisesta myös meille kaksijalkaisille kivempaa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.