torstai 22. joulukuuta 2022

Kohti joulua!

Olen tänään aloittanut joululomani. Aamulenkki on tehty. Hilpa sekä Myttönen ovat kerjänneet isännältä aamumarjat. Kun isäntä palaa töistä kotiin, lähdemme ruokaostoksille. Kaikenlaisia pieniä jouluvalmisteluita käynnistellään ja tänään ohjelmassa on ainakin kuusen koristeleminen. Isäntä kävi tiistaina töistä tullessaan kuusikaupan kautta. Tuolla se puu nyt nököttää parvekkeella vesiämpärissä iltaa odotellen 🌲 

Aamumustikat, kiitos.

Meidän joulu menee osittain samalla kaavalla kuin ennenkin. Olemme oman perheen kesken kotosalla. Käymme hautuumaalla laittamassa kynttilät isännän isovanhempien haudalle. Syömme hyvin ja paljon. Koirille olemme varanneet muutaman lahjapaketin, jotka aattoiltana avataan. Isännän lapsuudenkaveri on tulossa meille joulun pyhinä käymään ja ilolla otamme hänet vastaan. Ulkoilla täytyy tietysti myös. Harmillisesti täällä etelässä on sohjoloskakeli. Mutta emme anna sen häiritä ja kaiketi pyhinä pitäisi pienen pakkasen taas palata.

Toki meidän joulumme poikkeaa aiemmista vuosista siten, että aattona vierailemme hoivakodissa katsomassa äitiäni. Vielä viime jouluna äiti oli kotona yhdessä P:n kanssa. Ja huomenna, aatonaattona, saatamme P:n hänen viimeiselle matkalleen. En olisi vuosi sitten uskonut, että meillä on tämänlaista ohjelmaa tälle joululle. Mutta elämä valitettavasti tuo eteen ikäviäkin asioita. 

Hippu levitti heti aamuvarhain lelukorin sisällön
olohuoneen lattialle.

Joululahjoiksi ostimme Hipulle ja Mytölle herkkuja sekä molemmille lelut. Niitä kun ei koskaan voi olla liikaa... löysin läheisestä eläintarvikeliikkeestä kuivattuja Saimaan muikkuja. Uskon, että ne tulevat maistumaan meidän isokorville paremmin kuin hyvin. Tietysti ne eivät Puulan muikkujen veroisia ole 😁 paketeista löytyy myös kuivatut peurankorvat sekä muita peurasta tehtyjä koiranherkkuja. Olemme jo pitkään antaneet Mytölle samoja makupaloja kuin Hipulle vaikka Myttö ei vatsaongelmista kärsikään. Olen vaan Hipun sairastumisen jälkeen tullut todenneeksi sen, että tuolla kaupoissa liikkuu hyvin paljon kaikenlaisia herkku- ja makupaloja sekä myös koiranruokia, joihin on lisätty ja sotkettu ties mitä. Menemme siis yhtä proteiinin lähdettä sisältävillä sapuskoilla ja herkkupaloilla myös Mytön kohdalla. 

Mutta nyt nostan kinkun tuolta pakastimesta sulamaan. Huomenna se päätyy uuniin, kuten myös joulutortut sekä karjalanpiirakat (ne kaupan valmiit 😄). Voisin myös ryhtyä levittelemään joulukoristeita tuonne hyllyjen ja kaappien päälle. Mitään ressiä ei kuitenkaan jouluvalmisteluista eikä itse joulusta oteta. Rauhallisesti mennään kohti juhla-aikaa ja huomisen jälkeen mieli varmaan myös jollain tapaa kevyempänä. 

2 kommenttia:

 1. Oekeen hyvvee ja levollista joolua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos IIvari ja ihanaa joulua meidän hienolle blokikamullemme sekä kotiväellesi!

   Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.