perjantai 30. joulukuuta 2022

Muikut jättimenestys ja muutenkin mukava joulu

Joulu on vietetty ja huomenna kuljemme vuoden 2022 viimeistä päivää. Mytön joulukuusenkoristeiden tuhoamissaldo on tällä hetkellä viisi koristetta. Aina, kun olemme molemmat olleet pois kotoa, on Myttöskä käynyt noukkimassa oksilta koristeen-pari jatkokäsittelyyn. Olemme varmoja, että tihutyön tekijä on Myttö. Hippu ei moiseen viitsi vaivautua. 

Minulle mennyt joulu ei ollut se kaikkien hauskin joulu. Mutta oli meillä kaikesta huolimatta mukavat juhlapäivät. Nautimme jouluherkuista, ulkoilimme, kuuntelimme joulumusiikkia ja katselimme meidän joulukuusta. Kävimme laittamassa haudalle kynttilät. Tapasimme lähisukua ja kovin hauskaa oli saada isännän lapsuudenkaveri viettämään joulupäivää kanssamme. Isokorvat tykkäävät hänestä kovasti ja meillä oli leppoisan kiva ilta jouluruuan ja glögin äärellä. Ja kellon jo ollessa myöhä, miehet ryhtyivät katsomaan telkkarista urheilua minun painuessa kirjan kanssa pehkuihin. 

Hilpu, Myttönen ja lahjalelut.

Hilpunen ja Myttönen tykkäsivät lahjoistaan. Kuivatut Saimaan muikut osoittautuivat jättimenestykseksi. Kuivatut peurankorvat tekivät tuttuun tapaan kauppansa ja niitä säästettiin myös vuodenvaihteen herkuiksi. Lahjalelut saivat heti aattoiltana hurjaa kyytiä. Ihme, että ne ovat vielä kohtuullisen ehjiä. 

Isäntä lomailee vielä ensi viikon. Minä olen tehnyt tämän viikon etätöitä ja teen niitä loppiaiseen saakka. Taidamme ensi viikon alkupuolella pakata joulukoristeet odottamaan ensi vuotta. Kuusemme on tiputtanut harvinaisen vähän neulasia, joten siitä aiomme nauttia pidempään. Ensi viikolla menemme Hipan kanssa naapurikirjastoon, sillä edessä on lukukoiran pr-hommia! Onneksi Hippu on rautainen ammattilainen lukukoirana ja tottunut jo "julkisuuteenkin", joten se reissu menee varmasti paremmin kuin hyvin. 

1 kommentti:

  1. Joulu on, vaikka olisi surullinen ja murheellinenkin mieli. Kuulostaa, että olet kuitenkin rauhallisissa merkeissä viettänyt juhlaa miten vain parhaiten olet pystynyt. <3

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.