perjantai 27. tammikuuta 2023

Meidän oma julkkis

Viikko sitten perjantaina julkaistiin Hipusta uutinen Helsingin Sanomien Lasten uutisten videokanavalla. Mutta täytenä yllätyksenä tuli se, että Lasten uutisten paperiversiossa keskiviikkona 15.1. ilmestynyt juttu oli myös viikko sitten eli perjantaina 20. tammikuuta Hesarin päälehdessä! 

Minä elin siinä luulossa, että Hilpusen tarina on esillä vain Lasten uutisissa eikä se Helsingin Sanomien päälehteen päädy. Mutta näin kävi ja olen saanut kivoja terveisiä lehtijuttuun liittyen. Lisäksi Hippu on tällä kuluneella viikolla tunnistettu pariin otteeseen tuolla lenkkipoluilla ja ihmiset ovat kehuneet, miten sympaattinen ja hieno juttu Hippulista oli tehty. Olemme siis edelleen ja syystäkin valtavan ylpeitä isännän ja Myttösen kanssa Hipusta 💓 Lisäksi lukukoiran tärkeä työ on saanut lisää julkisuutta, mikä on erinomainen asia.

Hesarin Lasten uutisten painettuun
versioon Hippu pääsi
kansikuvatytöksi!

Hipun työt jatkuvat ensi viikolla, kun se aloittaa kevään lukukoirailut myös kotikirjastossamme. Lisäksi Hippulia on kysytty eräälle kouluvierailulle, jonka olen alustavasti luvannut keväämmälle. Jo ihan siitäkin syystä, että olisi fiksuinta tavata koululaisia ulkona. Hipusta lähtee aivan valtavasti karvaa, koska sen turkki on kuin jääkarhulla. Sisällä se pöllyttäisi karvojaan pitkin luokkahuoneita, joka ei välttämättä ole allergisille hyvä homma. 

Vaikka tässä on nyt reilu viikko höyrytty Hipun ympärillä, ei Myttö ole huonommaksi toki jäänyt. Ja edelleen tulen niin kovin hyvälle mielelle, kun näen miten mainiosti nuo meidän likat tulevat juttuun keskenään. Niillä on erityinen side ja olen aivan varma, että Myttö palautti ilon minun lisäkseni myös Hilpaan, kun Typy lähti juoksemaan vehreämmille mökkimaille. 

Etätyöpäivinä isokorvat
saavat luvan kanssa nukkua
kaksijalkaisten sängyssä.

Tammikuu alkaa lähestymään reissunsa päätepistettä. Nopeasti tämä vuoden ensimmäinen kuukausi livahti. Myttöä on saatu laihtumaan, mikä on hyvä asia. Siihen oli se varmasti monelle tuttu simppeli konsti eli ruokaa vähemmän. Beaglein kanssa täytyy aina muistaa, että ne ovat erittäin ahneita ja syövät kaiken mahdollisen. Tarkkana saa siis olla, mitä niille antaa ja miten paljon. Ei tulisi kuuloonkaan, että meillä olisi aina nappuloita ruokakupissa tarjolla. Tiedän, että on muitakin ahmateiksi haukuttuja koirarotuja. Mutta en tiedä, onko beaglen veroista... onneksi Mytölle maistuu samat herkut kuin Hipullekin eli marjat (jopa puolukka), kurkku ja porkkana. Omenaakin annetaan, jos niitä sattuu kaupasta mukaan tarttumaan. Ja ne jouluksi ostetut kuivatut muikut; jättimenestys 😁

11 kommenttia:

 1. Seon joskus se julukimon elämä huasteellista, mutta mukavata, ku tunnistettaan :) Kyllä ne meekäläestähhii sillon ruaputtivat ku olj sielä Ylen sivuilla juttuva ja meejjän lehessä :)
  Äet sano tietäväsä aenahhii kaks rotuva lissee joehenka mahat on pohjattomia kaevoja...määräkoera ja corgi kuulema :D
  Ilosta kuun loppuva sinne ja oekeen mukavija lukupäevijä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitte Iivari retostella Hipun kanssa, että mitäs me julkimot...

   Olen kuullut, että mäyräkoirat ovat myös aika ahmatteja. Kuten myös kultaisetnoutajat. Corgikin siis myös, tämä olikin uusi tieto.

   Mukavaa alkanutta viikkoa toivottelee Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 2. Tyttöjen kasvattaja on täältä taustalta seurannut teidän elämää, ja melkeinpä halkesin ylpydestä, kun näin Lasten Uutiset Hippu-Beaglesta. Hienoa työtä teette! Ja upeaa sanomaa myös rodun puolesta, mikä usein miellettään vahvasti vain metsästyskoiraksi. Beaglen luonne on kyllä niin passeli juuri tällaiseen työskentelyyn ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu Hipusta lehdestä! Beagle niin sopii tälläiseen(kin) työhön ❤️ Mistäs kennelistä se tuollainen julkkistähti on? ⭐

   Poista
  2. Lämpimät kiitokset sinne Räntäsäähän! Kyllä se on kasvattajasta paljon kiinni, millaisia koiria maailmaan syntyy. Vanhempien valinta yms. on isossa roolissa ja olet Päivi tehnyt hienoa työtä. Hippu ja Myttö ovat avarakatseisia, uteliaita, ystävällisiä ja kilttejä beagletyttöjä. Parempia koiria emme olisi voineet toivoa. Beaglesta on, kuten sanoit, muuhunkin kuin metsästykseen. Jo meidän Typy-vainaa sen osoitti ollessaan kovin suosittu ja valtavan hyvä lukukoira. Hipun veli Winston taas tekee arvokasta työtä koulukoirana.

   Oikein kivaa talven jatkoa sinne teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Ihana kansikuvatyttö! :)
  Jostain olen kuullut, että metsästyskoirarotuisilla koirilla saattaisi olla kehittynyt kyltymättömämpi ruokahalu, koska hieman nälkäisenä koira on tehokkaampi saalistaja, joten ne yksilöt, joilla kylläisyyden tunne ei ole hidastanut menoa eli ovat olleet parempia metsästyskäytössä, ovat ehkä valikoituneet jalostukseen. Beaglen lisäksi mielestäni ainakin labradorinnoutaja ja miksei mäyräkoirakin ovat tunnettuja hyvästä ruokahalusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo seikka liittyen ruokahaluun ja saalistukseen metsällä pitänee kyllä kutinsa. Ja pitäisi varmaan ajatella, että parempi että on hyvä ruokahalu kuin se että on ronkeli ja nirso.

   Leppoisaa aurinkoista helmikuun viikkoa teidän laumalle!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Ihana Hippu!
  Hesarin lehdestä hänen bongasin, ei kestänyt kauaa kun tunnistin että "beagle!" Ja sitten löysinkin teidän blogin, kiva päästä seuraamaan teidän elämää :) Itse omistan 2-vuotiaan beagletytön. Kaikkea hyvää Hipulle ja Myttö-siskolle, ihania lukukoirahetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset ja isosti tervetuloa meidän matkaan mukaan!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Oooh ja vaude! Ihan huipputyttö ja -juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kovasti tuulinen kolmikko. Kyllä tässä saa olla kovin ylpeä meidän Hippulaisesta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.