keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Vuoden ensimmäiset lukukoirailut

Hippu aloitti alkuviikosta tämän vuoden lukukoirahommat. Ensimmäisenä oli vuorossa naapurikirjastomme.  Lukijoita oli varauslista liki täynnä ja rapsuttelijoita riitti. Muutamia lapsia äitineen oli varta vasten tulleet moikkaamaan Hippua ja tutustumaan siihen. Olipa mahtavaa aloittaa tämä lukukoiravuosi näissä tunnelmissa ja työn touhussa!


Täällä Etelä-Suomessa on ollut karseat kelit. Vettä sataa ja jos ei sitä, niin räntää. On liukasta ja välillä saa kahlata nilkkoja myöten sohjossa. Meidän likat eivät kurjista keleistä välitä. Ne lähtevät ilolla ulos säähän kuin säähän. Hyvä tietysti niin. Itse toivon, että ne pienet pakkaset palaisivat. Alkaa tympiä tämä harmaus ja vetisyys...

On täällä vielä hitunen lunta.

Mieleemme on tällä viikolla hiipinyt Kangasniemi ja mökkivanhus. Kuinkahan se selvisi loppusyksystä ja tästä alkutalvesta. Toivottavasti hyvin. Eihän tässä toukokuuhun enää kovin pitkä matka ole. Silloin on tarkoitus avata mökkikausi ja sitä odotan jo suurella ilolla. Katselin viikonloppuna puhelimestani  viime kesänä napsittuja kuvia mm. meidän saariretkeltä. Voi, miten Myttönen nautti kahlata rantavedessä. Ja Hippu paistatteli päivää lämpimällä kalliolla. Näitä hetkiä kaipaa näin talvella. Ja grillimakkaraa, saunaa, pulahdusta Puulaan... mutta vielä on maltettava tovi kunnes kevät koittaa.

4 kommenttia:

 1. Voe kuule se mökkikaasj tulloo jootuimmin ku uskoskaa :) Tämä talavi männöö loppuillopuks jootuin.
  Kurjoo ku on talavi männy veen kansa lätryyks.Jospa tuo vielä teelläe sevverran ies talaveks kiäntyy ettee tarvihe kurassa tallustoo.
  Ompa mukava ku on ne lukukoerahommat alakanna. Seon hirveen tärkeetä lapsille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää Iivari lupaavalta, että pakkaskelit palaisivat eikä vettä tule taivaan täydeltä. Mahtavaa! Mökki siellä meitä odottelee ja tottahan se on, että kohta ollaan jo keväässä.

   Hipulla oli suuri suosio tämän vuoden ekalla lukukoirakeikalla. Oli itselle ilo nähdä, miten positiivisia reaktioita Hippu saa kirjaston asiakkaissa syntymään.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Kuvastakin näkee, miten Hippu nauttii työstään. :)
  Toivottavasti mökkinne urheasti jököttää paikallaan läpi tämänkin talven ja ottaa teidät keväällä taas vastaan. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno alku lukukoirailulle teillä! Hippu on varmasti kaikkien tenavien suosikki. Täällä on tänään ollut upean aurinkoinen päivä ja saatiin tassutella puhtaalla lumella. Viiikonlopun jälkeen kuulemma taas lämpenee. Voi voi, kuratassuttelut ei innosta yhtään. Tammikuu mennä vilahti vikkelään ja helmikuu varmaan samaa vauhtia. Eikä aikaakaan kun on taas kevät. Sitten saisi ajanjuoksu hidastua, että saatais nauttia pitkästä kesästä ja kuivan kirpakasta syksystä. Haleja sinne!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.