tiistai 5. tammikuuta 2010

Ja vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään

Koiranpennulla on hyvä olla erilaisia leluja ja puruluita ajankuluksi. Saattaa huonekalut ja muu tärkeä säästyä suuremmalta tuholta, kun pennulla on omia juttuja, mitä jäkertää. Ja näitä on hankittu Typylle. Haalin jo ennen sen tuloa sille ison kasan pehmoleluja ja ostin monta pussillista luita. Lisäksi oivallisia leikkikaluja ovat myös tyhjät vessapaperi- ja talouspaperirullat, joita olen säästänyt. Vieraat sekä joulupukki ovat myös tuoneet  tuliaisia pennulle ja ne ovat olleet mieluisia.

Pimu ei  vuosikausiin ole viis veisannut omista leluistaan. Sillä on pärekorissa erilainen kokoelma pehmoleluja yms. sekä muutama ikivanha osittain järsitty luu. Mieluiten vanha neiti leikkii ulkona kepeillä ja myös pallon hakeminen on kovasti sen mieleen. Lelut ja luut ovat saaneet siis olla korin pohjalla rauhassa, joskus niitä toki on pikaisesti esitelty, kun olemme tulleet töistä kotiin.

Mutta vanhakin nuortuu, kun seura on nuorta ja vireää. Pimua on yht´äkkiä alkanut kovasti kiinnostamaan Typyn paperirullat, luut ja lelut. Luut se varastaa pennulta ja järsii itse, luultavasti syynä on ahneus. Paperirullista käytiin viimeksi eilen kova taistelu. Pimu kantoi rullaa suussaan ja esitteli sitä Typylle. Ja kun Typy yritti ottaa rullan Pimulta pois, nousi hirveä äläkkä. Sama ilmiö on tapahtunut lelujen suhteen. Tätä touhua ei voi seurata vakavalla naamalla, niin hupaisaa Pimun toiminta on. Se haluaa selvästi osoittaa olevansa pomo ja tekee selväksi, että hänellä on vanhemman oikeudella oikeus ottaa Typyltä kaikki pentua kiinnostava pois. Sitten saalista voi ylpeänä esitellä pentuparalle tyyliin "tässä tää nyt on, mitäs aiot tehdä?".

Jotta Typy ei täysin jäisi alakynteen, on Pimulle tehty muutaman kerran selväksi, että Typyn tavarat ovat Typyn tavaroita. Sama koskee myös luita. Pimulle on annettu omia luita ja kyllä se nekin on poskeensa pistellyt. Ja on toki hauskaa, että Pimu jaksaa taas innostua leluista ja luista. Sen johdosta koirien välille syntyy myös vauhdikkaita leikkejä ja kisailua, jota ilolla ja mielenkiinnolla seurataan. Siskoni sanoja lainaten; on kuin katsoisi Avaraa luontoa livenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.