torstai 14. tammikuuta 2010

Lapsenlikka

Pimun eka viikko lapsenlikkana on kohta takanapäin ja viikonloppuna vanhus saa huilata. Silloin on emännän ja isännän vuoro paimentaa Typyä. Toki sitä on vahdittu arkenakin ja emännän toimesta etenkin öisin, mutta päivisin kaverukset ovat olleet keskenään. Ja mallikkaasti Pimu on valvontatehtävän suorittanut; hävikiksi voi laskea vain isännän kovalla työllä rakentamat pahviesteet tv-tason suojaksi. Yksi esteistä on purettu alkutekijöihinsä ja osasyyllisenä tässä hommassa on varmasti ollut myös lapsenlikka itse.

Typy sai maanantaina ekan rokotuksen ja uusien rokotusohjeiden mukaan edessä on vielä kaksi keikkaa lääkärin luokse. Isäntä oli kyllä kovasti kysellyt, miksei kahta rokotusta voi antaa yhtä aikaa, kuten Pimunkin kanssa on tehty. Mutta jostain syystä se ei ole enää hyvä homma ja isäntä tyytyi lääkärin mielipiteeseen (vaikka nythän on valelääkäreitä ollut eläinlääkäreissäkin, kääk!). Typy oli suhtautunut rokotuskeikkaan uteliaan innostuneesti, joten Pimun omaama lääkärikammo ei ainakaan vielä iskenyt.

Koska pakkaset eivät ole paukkuneet enää kovin korkeissa lukemissa, ovat kaverukset pääseet vihdoinkin yhteisille, hieman pidemmille lenkeille. Pimu johtajan roolissa kulkee kuono edellä pitkin lumihankia ja toinen seuraa perässä. Ja mitä onkaan tiedossa keväällä; Pimu pääsee opettamaan Typylle parhaat temppunsa eli sontakasoissa kierimisen, mullan syönnin ja mökillä tapahtuvan muurikkapannun "puhdistuksen". Vain muutaman esimerkin mainitakseni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.