tiistai 23. maaliskuuta 2010

Vappu-uinti

Vihdoinkin kevätaurinko lämmittää ja lumikasat alkavat hitaasti mutta varmasti katoamaan. On siis kevät ja kohti kesää mennään!

Meidän perheelle nämä kevään merkit tarkoittavat lähestyvää mökkikauden alkamista. Tänä vuonna se korkataan auki helatorstain tienoolla. Muistissa on vielä erinomaisesti viimekeväinen eka reissu mökille vapun viettoon, jolloin Pimu molskahti jäihin. Vaikka vanhaa jäärää kiellettiin tuhansia kertoja menemästä järvenjäälle, se uppiniskaisena tepasteli vapunpäivänä sinne ja seurauksena oli jään pettäminen... Hätä iski sekä Pimuun että meihin omistajiin. Ja tästä oli seurauksena se, että isäntä syöksyi jäiden sekaan ja veti Pimun rantaan. Tämä oli välttämättömyys, sillä näimme rannalta, kuinka Pimun voimat alkoivat hyytyä sen taistellessa jäiden seassa itseään rantaan päin. Eikä koiraparka osaa tarttua köyteen tai laudanpätkään, ihmisapu oli siis tarpeen. Huh, vieläkin iskee kauhunomainen tunne, kun muistelen tätä tapahtumaa.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Eikä Pimu enää järvikeikan jälkeen jäälle mennyt. Isäntä sai muistoksi kylmän uintireissun (sillä voi jopa kehuskella; "uin vappuna jäiden seassa!") sekä jäiden raapimat haavat käsiinsä. Pääasia kuitenkin, että molemmat pääsivät hengissä takaisin rantaan. Kuitenkin näistä tapahtumista viisastuneena jatkossa mökkikausi avataan vasta sitten, kun järvessä ei ole enää jäästä tietoakaan. Varokaa siis heikkoja jäitä ja pidetään tämän ihmetalven jälkeen peukkuja, että helatorstaina järvi siintää sulana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.