maanantai 23. toukokuuta 2011

Ikäneito yllättää, maisterisbeagle läträä

Emännän nauttiessa viikonloppuna kesäisestä Tallinnasta ja sen antimista, olivat isäntä, Pimu ja Typy viettäneet lauantaina aikaa Rajasaaressa. Uimamaisteri näytti taas karvansa ja Typy oli syöksynyt meren aaltoihin noin 30 sekuntia siitä, kun se oli päässyt koirapuiston portista sisään. En tiedä, miten "lämmintä" vesi mahtanee olla mutta Typyä ei lämpötilat kiinnostaneet. Tärkeintä oli päästä veteen lotraamaan! Leikkikavereitakin oli riittänyt ja kolmen viikon koirapuistokarenssin jälkeen Typsyllä oli piisannut vauhtia. 

Pimukin oli uskaltautunut hyiseen veteen, kun isäntä oli heitellyt vanhalle keppiä. Emmepä vaan olisi arvanneet, että kylmä vesi teki neidille tepposet... Illalla katselin tyrmistyneenä, kun vanha leidi kaiveli aikansa olohuoneessa sijaitsevaa koiranpetiä ja mylläyksen jälkeen kyykistyi tyynen rauhallisena petiin pissille! En voinut uskoa todeksi, että Pimu käyttäytyi siten. Miksei se pyytänyt ulos (vaikka oli ollut lenkillä neljä tuntia aikaisemmin)? Onko Pimatsu sairas? Oliko tämä mielenosoitus siitä, että emäntä oli vuorokauden reissun päällä? Isäntä totesi, että tässä on nyt lopun alku. Onko näin?

"Ai, mulleko puhutte...?"

Kun olin siivonnut pissin lattialta (meni pedistä läpi), heittänyt märät pedinpehmusteet pesukoneeseen ja itse pedin kylppärin nurkkaan odottamaan pyykkitupa-reissua, taivastelin vielä Pimulle sen tekemää tekosta. Pimpula katseli alta kulmien ja näytti aivan siltä, ettei se tajunnut ollenkaan, mistä moinen kuulustelu johtui. Hänkö teki jotain väärää? Ei kai...

Löysimme syyn tälle erikoiselle tapahtumalle myöhemmin illalla. Pimu oli tainnut lauantaina kylmettää itsensä uintireissussa, pissihätä kun iski turhankin tiuhaa tahtia. Jatkossa on siis viisainta pitää vanhus rannalla ja odotella, että kesäaurinko lämmittää vedet uintikelpoisiksi. Kylmissä vesissä läträtköön uimamaisteri!

Ps. Ja ne tuliaiset isokorville: nakkeja a´la Viro, tietysti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.