perjantai 13. toukokuuta 2011

Pyydämme kiinnittämään turvavyöt...

Voi hauvaparkaa! Luin lehdestä, että basset-rotuinen koira oli onnistunut saamaan itsensä jumiin auton penkin alle. Tarvittiin reippaita palomiehiä pelastamaan luppakorva pinteestä, onneksi kaverille ei jäänyt vammoja moisesta vaikka säikähtää se varmaan taisi.

Jotta meillä vältyttäisiin moiselta tempulta sekä myös muilta vaaratilanteilta autossa, on Pimu ja Typy turvavöissä kiinni, kun autoilemme. Pimu osaa ottaa automatkustamisen melko rauhallisesti ja nukkuu ainakin pitkillä matkoilla suurimman osan aikaa. Typy taas tykkää katsella maisemia ja riekkua takapenkillä. Lisäksi pikkuneiti pelkää autoilua kovassa moottoritievauhdissa, joten se tärisee ja pyörii levottomasti pitkin penkkiä. Emme voisi siis kuvitellakaan, että koirat saisivat istua vapaana ilman vöitä autossa ollessaan. Meillä se olisi silkkaa liikenneturvallisuuden ja oman (sekä koirimusten) hengen vaarantamista. Lisäksi ainakin itse pystyn keskittymään täysipainoisesti ajamiseen, kun koirat ovat vöissä. Ei tarvitse katsella olan yli ja tarkkailla, mitä kaverukset keksivät matkan aikana.

Lehdestä sain lukea myös koirien turkin värjäämisestä. On tämäkin keksintö! Mitähän vielä... Eiköhän se riitä, että ihmiset värjäävät ihan omia karvojaan ja jättävät koirat rauhaan moiselta kaunistautumiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.