maanantai 16. tammikuuta 2012

Housuralli

Vanhus nautiskelee.
Talven riemuja on lumihangessa kieriminen, kuten olen jo aiemminkin tässä blogissa maininnut. Emäntä ei kieri mutta isokorvat sitäkin enemmän. Erityisesti Pimu on kunnostautunut lumessa peuhaamisessa ja mitä tuoreempaa lunta, sen hauskempaa. Ja kun lunta nyt vihdoinkin on tullut, joka lenkillä kieritään ja pyöritään oikein urakalla. Eteneminen siis hieman tökkii...

Typyllä alkoi viikonloppuna juoksuaika, joten koirapuistot (mukaan lukien Rajasaari) ovat pannassa seuraavat kolme-neljä viikkoa. Se on harmi, sillä pikkuneidillä riittää virtaa ja leikkikaverit ovat nyt vähissä. Eilen Typsy yritti taas kovasti houkutella Pimua leikkiin mutta hieman heikoin tuloksin. Pimu kyllä tapansa mukaan innostui asiasta noin viideksi minuutiksi, jonka jälkeen nenä alkoi taas viedä. Niin paljon hajuja ja niin vähän aikaa, taitaa Pimatsu tuumata. Lenkillä ei kannata siis haaskata aikaa riiviön kanssa sekoiluun vaan on keskityttävä nuuskutteluun ja lumen möyhentämiseen (sieltä alta ne parhaat hajut nimittäin löytyy).


"No, mä nyt hetken leikin sun kanssa."
 Eilen vuorasimme uuden, vaalean sohvamme erilaisilla peitoilla ja lakanoilla. Olisi kiva, jos sohva säästyisi veriroiskeilta, sillä Typylle tuottaa todellisia vaikeuksia hyväksyä housujen pitäminen. Kun pöksyt saa jalkaan, se vänkeröi ne pois puolessa minuutissa. Ja taas laitetaan housut takaisin ja sama peli jatkuu... Kukahan keksisi koirille sellaiset pökät, että ne varmasti pysyisivät päällä. Ja sellaisilla kiinnitysmekanismeilla ettei ainakaan pitkäkoipinen beagle saisi jyrsittyä niitä rikki. Kaiholla muistelen, kuinka iisisti Pimu aikoinaan housujen pitämisen otti vaikka välillä toki tassua asiasta väännettiinkin. Mutta Typy ei ole Pimu eikä Pimu ole Typy vaan ne ovat täysin omia persoonallisuuksiaan. Käärin siis vielä matot rullalle ja vuoraan nojatuolit. Ja sinnikkäästi jatkamme housurallia tulevat viikot.

2 kommenttia:

  1. Ihan pakko heittää puolileikillinen idea: miksei housut vois olla haalarit? Lyhyet puntit joka tassulle, ei ihan helposti lähde pois! Toki pukemista ja riisumista riitäis lenkille mennessä, mutta sisällä olis helpompaa. Vetoketju selässä, vähän samaan tyyliin kuin nuo jotkut koirien ulkoiluvaatteet, mutta niissä vaan on mahanalus paljaana. Pitkää pinnaa teille, rapsutukset tytöille :)

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta Mai! Haalarit olisivat oivallinen keksintö ja niitä tuskin Typykään saisi ihan heti venkoiltua pois. Vaikka taitava ja röyhkeäkin tyttö se kyllä on, eilen illalla makasi emännän vieressä sohvalla ja tyynen rauhallisesti alkoi repiä hampaillaan housuja... Ja kun komensin sitä, niin Typsy katseli miltei loukkaantuneen näköisenä, että mitäs siinä mäkätät. Mitäpä jos yrittäisi henkseleillä virittää pöksyt kiinni luppakorviin :D

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.