maanantai 30. tammikuuta 2012

Manipuloinnin uhri

Menneenä viikonloppuna isokorvakaksikkomme pääsi hoitoon. Isäntä ja emäntä suunnistivat sukuloimaan Päijät-Hämeeseen ja koirimukset viettivät mukavan vuorokauden Keravan kollien kanssa kisaillen. Hyvin oli hoitoreissu sujunut ja tytöt toivotettiin tervetulleiksi toistekin. Olisivatkohan ne olleet vähän vieraskoreita... Mutta oli kiva kuulla, että kaikki oli sujunut mallikkaasti lukuun ottamatta muutamia yrityksiä päästä jonkun talon asukkaan sänkyyn. Pimu oli kyllä talon emännän ja isännän sängyn jättänyt rauhaan, sillä se taisi olla liian korkean loikan takana vanhalle neidille.

Helmikuu kurkistelee jo ovella ja palaamme ensi viikolla normaaliin arkeen. Alkuvuosi on sujunut rutiineista poiketen, sillä isäntä on tehnyt vuorotyötä. Koirimusten ulkoilutusrytmi on poikennut tavanomaisesta aamulenkin ollessa joskus jo kello viiden pintaan ja päivälenkille taas on lähdetty jo puolilta päivin. Pimu ja Typy ovat varmasti tykänneet, kun isäntä on ollut myös kokonaisia päiviä kotona. Ja usein emäntä on ehtinyt kotiin, ennen kuin isäntä on lähtenyt töihin. Kaiken huipuksi isännän yövuorojen aikaan olen törkeästi antanut tyttöjen tulla sänkyymme nukkumaan ja Typyn juoksujen alettua olemme kaikki kolme maanneet yöt sohvalla. Syyksi olen isännälle (ja nyt teille lukijoille) selittänyt sen, että koirat eivät anna minun nukkua rauhassa vaan raapivat makuuhuoneen ovea niin kauan, että päästän ne sisään. Helpommalla pääsen, kun luovutan heti ja saan siten kunnon yöunet. Sohvalla taas on nukuttu viime ajat sen vuoksi, ettei sänkymme likaannu.

Isäntä on pyöritellyt päätään ja ihmetellyt, miten hän saa yövuoron jälkeen nukkua rauhassa koko päivän. Kukaan ei raavi ovea tai nosta muuta mekkalaa. Jaa... no, mielestäni hän ei vaan kuule mitään, koska nukkuu kuin tukki. Vai eikö tytöt tosiaan metelöi silloin, kun isäntä nukkuu... Myönnän, etteivät ne metelöi, kun olemme molemmat kotona unten mailla. Onkohan minua nyt manipuloitu...

2 kommenttia:

  1. Yksinkertainen vastaus hauskaan kertomukseesi: kyllä olet uhri :)
    Mutta koiranomistaja on joskus manipuloitavissa paremmin kuin joku toinen. Se on arkea :)

    VastaaPoista
  2. Myönnän, että tytöt taitavat joisakin asioissa pyörittää emäntää mennen tullen. Ovelia siis nuo meidän luppakorvat!

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.