tiistai 3. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet, kerjäämiset, temput ja taistelut

Meidän porukan vuosi vaihtui hauskoissa merkeissä. Uuden vuoden aatto aloitettiin reippaalla ulkoilureissulla Rajasaareen, jossa Typy sai taas juosta sydämensä kyllyydestä. Pimu keskittyi kuoppien kaivamiseen ja muiden koirien komentamiseen. Illalla otimme vastaan iloisen vierasjoukon, jonka kanssa nautittiin kuohujuomaa, kana-pekonipastaa ja täytekakkua. Pimu ja Typy saivat herkullisia tuliaisia ja paljon rapsutuksia. Tinat jäivät tänä vuonna valamatta mutta raketteja ammuttiin. Ja upeita olivatkin! Bonuksena kaverukset saivat nukkua juhlayönä isännän ja emännän vieressä ja se taisi kruunata mukavan illan.

Menneenä vuonna sattui ja tapahtui. Vuosi sisälsi paljon iloa ja pikkuisen suruakin. Typy matkusti alkuvuonna elämänsä ekaa kertaa junassa ja totutteli fleksi-taluttimeen. Lenkkejä tehtiin hurjissa paukkupakkasissa korkeiden hankien keskellä. Lunta oli mielettömästi! Tyyperillä riitti energiaa myös viime vuonna tihutöiden tekemiseen ja haaveilenkin edelleen robotti-imurista. Kohta sen kyllä hankin... Me omistajat lomailimme Budapestissä, jonka voisi nimittää beagle-kaupungiksi. Sen verran moneen isokorvaan reissulla törmäsimme. Pimu ja Typy pärjäsivät hoitopaikoissaan mainiosti vaikka emäntää etukäteen jännittikin, onko kaksikon erottaminen eri paikkoihin järkevää.

Ilon hetkiä tuotti vuoden aikana lukuisat reissut Kangasniemen mökille. Mökkeily on ihmisen (ja beaglein) parasta aikaa! Mökkikausi korkattiin auki pääsiäisenä ja haikeat hyvästit mökkivanhukselle sanottiin lokakuussa. Kesälomalla piipahdimme mökkeilemässä myös Savonrannassa ja Haukivuoressa. Syksyn sienisato oli ruhtinaallinen ja Kangasniemen reissuilla kävimme isokorvien kanssa syksyisessä sienimetsässä joka päivä. Ja kun ei päästy mökille, oli kiva piipahtaa Rajasaaressa. Kiitos Helsingin kaupungille tästä mainiosta ulkoilupaikasta!

MM-jääkiekon kisakatsomossa Pimua ja Typyä kiinnosti enemmän tarjoilut kuin jääkiekko. Elämänsä ekaa kertaa Pimu sai kaulaansa punkkipannan ja kroppaansa koirien täitä, Typy myös. Kaksikko joutui myös elämänsä ekaa kertaa koirahoitolaan, kun isäntä ja emäntä nauttivat hääpäivästä Turussa. Tuo hoitolareissu aiheutti emännälle kamalasti sydämentykytystä mutta hengissä selvittiin, kaikki kolme! Isäntä teki kesän aikana ahkerasti remonttia huushollissamme ja remontin lopputulosta ihailtiin useampaan otteeseen syksyn aikana. Hieno mies ja hieno remppa!

Kesällä aurinko helli. Harmittavasti juuri helteistä sekä isännän työvuoroista johtuen Pimulin perinteinen kesäretki jäi nyt väliin. Tämän korvasi laatuaika mökillä yhdessä isännän ja Typyn kanssa emännän puhuessa kotona seinille. Olipa outoa olla yksin! Typyä puri käärme koirapuistossa, siellä samaisessa, mistä täitkin saatiin. Emäntä joutui/pääsi kauan odotettuun leikkausoperaatioon, joka pisti arjen systeemit hetkeksi sekaisin. Apujoukkoja kaivattiin, niitä myös saatiin ja se ilahdutti kovasti meitä kaksijalkaisia. Koirat pääsivät ulos ja emäntä sai parannella rauhassa itseään. Vuoden suurin suru koettiin huhtikuussa, kun serkkuni hävisi taistelun sairautta vastaan ja nukkui ikiuneen vain nelikymppisenä. Talvella muistui usein mieleen meidän hiihtoretket, joita kakaroina tehtiin pitkin Puulan rantaa. Vaikka ikävä on, onneksi mukavia muistoja jäi paljon.

Loppuvuodesta juhlistimme Typsyn 2-vee synttäreitä ja Pimun 13. ikävuodelle nostettiin maljat joulukuussa. Tuntuu aivan epätodelliselta, että Pimuli on jo niin vanha. Vaikka eihän se vanha ole, hiukan iäkäs vaan. Naamassa on pikkuruisen harmaata ja kuulo tuppaa vähän reistaamaan, mutta muuten ikäneito porskuttaa eteenpäin tutulla vauhdilla. Pimun uusi vuosi alkaa mukavalla yllätyksellä; olemme pyytäneet koirahierojan vierailulle ja tänään onkin vuorossa ensimmäinen hierontakerta. Mitähän kaveri mahtaa tuumata... Siitä sekä kaikenlaisista alkaneen vuoden tapahtumista kirjoittelen säännöllisen epäsäännöllisesti Pienessä Suuressa Beaglessa. Pysy kuulolla!

2 kommenttia:

  1. Teillä oli kyl värikäs viime vuosi, mutta kaikesta selvisitte. Toivotaan tähän vuoteen paljon aurinkoa ja mukavia ulkoiluretkiä ja yhteisiä hetkiä. Kirjoitellaan...

    VastaaPoista
  2. Myös teille mukavaa vuotta, tuokoon se tullessaan iloa ja valoa! Täällä luetaan ahkerasti Myrskyn/Pyryn pihapiiriä jatkossakin.

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.