sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Loma alkoi saunalla ja sillillä

En tiedä parempaa tapaa aloittaa hartaasti odotettu kesäloma kuin istumalla isännän kanssa saunan lauteilla katsellen tyyntä Puulaa. Herkutellen uusilla perunoilla ja sillillä, käymällä sienimetsässä ja syventymällä hyvään kirjaan. Edessä on lomapäivät ja isännän joutuessa palaamaan sorvin ääreen, jatkan lomailua mökkimaisemissa yhdessä kera beaglein.

Mikähän mahtoi haista ikäneidon
kuonoon sienimetsällä ollessamme...
Alkuloman ilonaiheita oli tämän vuoden ensimmäiset kanttarellit! En muista, että olisimme koskaan aiemmin jo tässä vaiheessa heinäkuuta tehneet näitä makoisia löytöjä. Pimu oli uskollinen sienestyskaveri tälläkin reissulla mutta Typy sai todella hyvän hajun nenäänsä ja sitten mentiin! Pitkäsäären tämänkertainen lenkki kesti vain parisen tuntia mutta olikin ensimmäinen laatuaan tänä kesänä. Ehkä Typpyrä elokuussa painelee jo niitä neljän tunnin pyrähdyksiä... hui! Oli kyllä eri kiva nähdä, että Pimu jaksoi entiseen malliin könytä metsikössä ja näppärästi se kiipesi kantojen ja risukkojen yli. Vanha on voimissaan!

Ensi viikolla saamme mökkikavereita Keravalta. Tiedossa on menoa ja vauhdikkaita tilanteita unohtamatta silloinkaan saunaa ja silliä. Toivottavasti aurinko jaksaisi näyttäytyä meille lomalaisille ahkerasti ja lämmittäisi järviveden hiukan uintikelpoisemmaksi. Sen verran viluisaksi tässä on tullut, ettei alle 20-asteiseen Puulaan tee mieli pulahtaa. Typyä ei tietenkään lasketa vilusakkiin mukaan mutta se kantaakin lukuisten lisänimiensä joukossa myös nimeä vesibeagle. Voisikohan Pimu olla sitten vaikkapa ikäbeagle...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.