maanantai 2. helmikuuta 2015

Hölmöily

Käsitelty kenkä.
Huom! Kuva ei kerro
koko totuutta...
Oliko kyseessä mielenosoitus, koska isäntä lähti viikonloppureissuun? Vai yllättikö pikkunälkä meidän uimamaisterin? Miten asian laita olikin, harmitti kovasti, kun perjantaina töistä kotiuduttuani löysin vuoden vanhan talvikenkäni Typsykän sängystä. Revittynä, rikki repaleisena. Suututti sen verran paljon, että toruin Typyä kovaan ääneen moisesta hölmöilystä. Melkein uudet, kalliit kengät... nyt roskistavaraa. Hyi hyi Typykkä! Uskokaa tai älkää, osaan olla tarpeen tullen vihainen Typylle vaikka se katsookin alta kulmien, marttyyrin ilme kasvoillaan, sääliä hakien. Ja kyllä isokorva tajusi noin jälkikäteenkin, että oltiin tehty typeryyksiä. Vaikka en suutaria itse teossa kiinni saanutkaan.

Kun olin puhissut kenkäharmitustani tovin, läksimme Typyn kanssa vierailulle anopin ja appiukon luokse. En ollut enää vihainen ja ilta sujui mukavissa merkeissä meidän kaksijalkaisten nautiskellessa pizzaa ja Typsykän hotkiessa maksalaatikkoa. Lauantaina jatkoimme rentoilua ulkoillen ja sohvalla maaten. Pistin sentään edes pyykkiä koneeseen pyörimään. Typy sai nukkua vieressäni koko viikonlopun ajan ja myönnän, että sängyssä nukkuminen alkaa kääntymään jo tavaksi. Turha kai sitten valittaa jäykkää selkää ja puutuneita koipia, oma on syyni.

Typy oli riemuissaan, kun isäntä palasi kotiin. Se ottaa meidät aina yhtä ilolla vastaan, oltiin me oltu poissa kaksi tuntia tai viikon verran. Tuliaisiakin isäntä toi ja niitä Tyyperi sai heti maistaakseen. Sen jälkeen olikin mukava kellahtaa sohvalle pitkäkseen. Eikä Typy siinä yksin ollut vaan sai seuraa uupuneesta matkailijasta.

Tällä viikolla vesimattojuostaan ja käydään korvaputsauksessa. Eläinlääkärikäyntejä siis riittää. Miten nämä reissut meni, siitä ensi kerralla!

10 kommenttia:

 1. Typy, älä välitä, ei kaksjalkaporukka ymmärrä meidän koirien tuunauksia ikinä. Onneksi isäntäsi ymmärsi tuoda tuliaisia sulle, eikä mammakaan pitkään jaksanut vihoitella ; ) Varmaan se jo tajuaa, että nyt tuli hyvä syy ostaa uudet kengät ; ) ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tänään on suunnattava kenkäostoksille. Tuolla loskassa kun ei voi tennareilla kulkea ja kumisaappaat on liian liukkaat.

   Eihän Typylle pitkään voi olla äkäinen...

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Typy, sattuu sitä vahinkoja, viisaallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingosta en olisi niinkään varma.... mutta joo, olen antanut jo anteeksi meidän vesijuoksijalle.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. No nytpä on pienj erreös sattunna Typylle. Taekka ee nyt niin pienkää.
  Mukava ku isäntä kottiutu ja vielä tulijaesten kansa :) Nyt on sittä koko laama kasassa.
  Mukavata viikkoo sinne, liäkärjkäännistä huolimata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin teille mukavaa viikkoa! Täällä rämmitään loskan ja kuran keskellä. Tulisipa pakkasta. Kun ei ole niitä kunnon talvikenkiäkään, joilla mennä tuolla märässä.... Pakkasille löytyisi kaapista lämpimät saappaat (nekin ostettu vuosi sitten, koska Typy söi edelliset).

   Typyn emäntä

   Poista
 4. No mutta, Typy! Älä ihmeessä emännän kenkiä syö, voi vaikeutua lenkille pääsy. Ainakin näin talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Aatu! Nyt ei ole kunnon jalkineita, joilla talsia tuolla loskassa. Pitää tänään mennä kenkäkauppaan ja ostan varmuudeksi kahdet ulkoilukengät. Muuten jää lenkit lyhyeksi tuolla märässä ja liukkaassa.

   Typyn emäntä

   Poista
 5. Typykkä ehkä vähän maistoi kenkää, mutta on muuten niin urhea ja söpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanahan Typy on... vaikka maistelikin kenkääni ja samalla otti mm. lämmintä vuoria siitä irti.

   Terkkuja Artulle kovasti paljon!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.