keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Vetistä touhua

Typy pääsi eilen taas tassuttelemaan vesijuoksumatolla. Nyt meno oli reippaampaa kuin viime viikolla vaikka juoksuaskelia ei vieläkään otettu. Fysioterapeutin mielestä vesikuntoilu vastasi pitkää lenkkiä, joten hän kehotti tekemään vain lyhyen ilta-ulkoilun. Mutta ei Typsystä kyllä huomannut millään tavoin, että vesireippailu olisi uuvuttanut pitkäsäären. Kyllähän mattoilu toki lihaksiin käy mutta Typyllä tuntuu nyt riittävän energiaa ja voimia. Hyvä niin!

Jatkamme Typykän kuntouttamista eritoten ulkona tehtävien harjoituksien avulla. Nyt on nimittäin lunta ja se on oivallinen apukonsti, kun takajalkojen lihaksia halutaan vahvistaa. Lumisessa ylämäessä kävely ristiin rastiin, reipas ravi upottavassa nietoksessa; tässä muutama esimerkki Typyn jalkajumpasta. Uiminen olisi loistojuttu mutta koirauimalaan asti emme ole vielä päässeet vaikka leikkauksen jälkeen sitä uhosinkin. Katson, että tuo vesimattohomma korvaa uimalan ainakin tässä vaiheessa. Se on selvää, että kesällä tulemme käyttämään Typyä runsaasti luonnon omissa uimaloissa eli mökkirannoilla sekä Rajasaaressa.

Sen lisäksi, että Typy on lotrannut vesijuosten, on sen korvia myös uitettu (huuhdeltu) puhdistavassa litkussa. Ensi viikolla selviää, joko oikeakin korva olisi saatu moskasta puhtaaksi. Mitä lie seuraavaksi meille lääkäristä ehdottavat mikäli korva on edelleen tukossa... Mutta ennen lääkärireissua käymme juomassa äitini synttärikahvit ja hoidamme poikakolmikkoa Keravalla. Näihin reissuihin pääsee myös Typsykkä matkaan mukaan. Eikä parane unohtaa niitä lumijumppahetkiä. Ne kun tekevät myös meidän kaksijalkaisten raajoille pelkkää hyvää.

6 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar11. helmikuuta 2015 klo 16.38

  Typykkä kuntoutuu vauhdilla hyvässä hoidossa. Se on hieno juttu se! Noin ihana, ilmeisen viisas ja kaunis koira ansaitseekin kaiken huomion ja rakkauden. Sitä kaikkeahan Typylle on tarjolla runsain mitoin, onneksi. Toivomme tytölle kaikkein parasta ja isäntäväelle hyvää mieltä ja voimia jatkaa hyvin hoidettua projektia. Haleja teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista!

   Mitähän sitä ei koiransa eteen tekisi... Ennemmin hommaa koiralle hierojat, fysioterapeutit yms. vaikka itsekin olisi sellaisten tarpeessa. Mutta näin pöhkö sitä on, että laitan Typyn hyvinvoinnin omani edelle. Eikä se haittaa yhtään, Typy on niin rakas!

   Aurinkoista loppuviikkoa teille toivottelee Typsykkä ja sen emäntä

   Poista
 2. Lumijumppa, paras jumppa. Mekin palloiltiin hangessa ja hauskaa oli. Hyvä kun sun koipes alkavat oleen jo kondiksessa, Typsykkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hankipalloilu on varmasti huisin hauskaa. Typykin tykkää, kun isäntä heittelee sille palloa koirapuistossa tai mökillä (puistossa vain silloin, kun siellä ei ole muita koiria). Muualla kun Typsyä ei uskalla irti pitää...

   Reippaita pelihetkiä teille ihanille tuulisille pojille toivottaa meidän jumppabeagle ja sen emäntä

   Poista
 3. Jos oot kokkeellu ite vesj´juoksuva ni tiijjät mitenkä ottaa jalakoehi. Sano äet. Ku on joskus kokkeellu. Vähäaekoo veissä juokseminen vastoo pitkee mualenkkijä kuulema.
  Ja se hankijuoksu se vasta reenijä onnii. Kyllä on kesällä Typy rantakunnossa nuihe reeniin jäläkeen :)
  Toevotaan että se korviin ronkluu loppus jo ja oes ne kunnossa.
  Mukavata synttärjreessuva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole kokeillut vesijuoksua (syytä olisi...) mutta olen kuullut, että se on tehokasta liikuntaa. Nyt on tosiaan ainakin vielä myös täällä etelässä lunta, joten hankiliikunta onnistuu mainiosti. Ja se on kyllä hyvää reeniä.

   Synttärit menivät mukavasti, käytiin eilen äidilläni syömässä kakkua ja hörppäämässä sumpit. Typykin sai palan makkaraa. Kakkukin olisi tietysti kelvannut...

   Leppoisaa ja mukavaa loppuviikkoa! Typy lähettää ihastuttavalle Iivarille muiskun kuonon päähän.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.