keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tulkoon jo sula Puula ja mökkikausi

Kun emäntä tekee töitä kotona, ottaa Typsykkä rennosti. Luulen, että sillä ei ole kovinkaan suurta eroa Typyn päivään, olenko kotosalla vai en. Typy on tottunut siihen, että arkisin se joutuu olemaan määrätyn ajan päivästä yksin. Ainut, mikä Typsyn päiväohjelmaa häiritsee emännän etätyöpäivinä on se, että jääkaappi saattaa avautua. Silloin on oltava apajilla kerjäämässä.

Unityöläinen.

Erottaako Typy, onko arki vai pyhä? Erottaa, sanon minä. Loma-aikoina ja viikonloppuisin meidän kaksijalkaisten askareet ovat toisenlaiset, jo aamusta alkaen. Herätyskello ei soi viideltä, joten aamulenkille ei lähdetä puoli seiskan hujakoilla. Vapaalla annan itselleni luvan löysäillä, joten en ole niin tehokas lauantai-aamuina kuin viikolla. Toimet eivät ole yhtä ohjelmoituja kuin työaamuisin ja luulen, että Typy kyllä hoksaa, kun edessä on päivä, jolloin koko porukka on kasassa. Silloin voi itsekin lötkötellä pidempään, kerjätä oman aamiaisensa sijaan emännän aamupalaa sekä odotella, onko päivän ohjelmassa jotain superhauskaa, kuten vaikkapa mökille lähtö.

Ja siitä mökille lähdöstä... Talvi on kohta taitettu, sillä eikös maaliskuu lasketa kevätkuukaudeksi! Odotamme jo Puulan sulamista ja tämän vuoden ensimmäistä mökkireissua. Tulkoon siis kevät! Talvi saa huilata ja palatkoon vaikkapa marraskuussa.8 kommenttia:

 1. Tuleeko sinulle palkinto, kun hyökkäät paikalle jääkaapin oven avautuessa? Meille ei, joten emme viitsi enää vääntäytyä paikalle tyhjän päiten.
  Me Jirin kanssa kyllä , mielellämme vielä talvea. Ei nimittäin yhtään innosta ne kuralenkkien jälkeiset suihkut. Jäätkin saisivat vielä tovin kestää, tosin pitäisi saada yöpakkasia, että kohvakerros jäätyisi äipänkestäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy tulee aina paikalle, kun keittiössä tapahtuu vaikka aniharvoin se saa mitään ekstraherkkuja. Eli ei palkintoa tule ollenkaan aina mutta Typsy on sinnikäs...

   Täällä etelässä talvea kesti joulun aikoihin reilun viikon. Muuten on pääosin ollut plussaa, vettä, kuraa ja räntämoskaa. Kuten nytkin. Joten sen vuoksi kevät voisi reilusti jo tulla ja talvi palata loppuvuodesta lumisena ja pakkasta pidellen.

   Reipasta loppuviikkoa teille!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar25. helmikuuta 2015 klo 15.01

  Oikein! Menköön menojaan tämä ns talvi ja tulkoon takaisin marraskuussa - oikeana talvena maltillisin pakkasin ja mukavin puhtain lumin!
  Tokihan Typy tietää onko arki vai viikonloppu. Me kaikki koiruudet tiedämme sen. Teitä ihmisiä on niin helppo lukea. Pienistä asioista tiedämme mitä tuleman pitää, ollaanko lähdössä, otetaanko koiruus mukaan, tuleeko kohta vieraita, syödäänkö kohta jne.
  Kuivempaa, aurinkoista huomista teille ja meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, niin sanottu talvi... tämä talvi on ollut melkoisen ankea. Onneksi joulun tienoilla oli lunta ja pakkasta. Edes se vähäinen lohduttaa... Ja onhan viime vuosina ollut kunnon talviakin, tämä on nyt vaan ollut tätä kuraa ja loskaa.

   Kyllähän te koirimukset olette hirmuisen viisaita. Usein viisaampia kuin me kaksijalkaiset.

   Mukavaa loppuviikkoa teille ja toivottavasti aurinko jaksaisi näyttäytyä!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Tietennii myö koerat erotettaan onko arki vae pyhä! :)
  Ja sehhii tiijjettään jo het uamusta onko palavelusväkj mänössä sinä päevänä mihinkää. Meellä on se vaesto.
  Ee oo ennee montoo kuukaatta sullaan vetteen. Ja teellä mökillepiäsyyn. Kyllä seon mualiskuu jo kevätkuukaasj.
  Typy on kyllä mahottoman sulosen näkönen tuossa kuvassa.
  Muisku sille kuonompiähän :) <3
  ps. Mitenkä korvat jakselloo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, korvat jakselevat kaiketi ihan hyvin. Tiistaina on seuraava kontrollikäynti. Se on nyt siellä eri paikassa kuin ennen. Odotamme, että vihdoinkin saadaan kunnollinen selvyys tähän asiaan ja korviin tepsivät hoito-ohjeet ja mahdolliset lääkkeet. Kaikenlaiset linimentit on nyt kokeiltu, toivottavasti niistä on jotakin hyötyä.

   Mökillehän tässä jo mieli tekevi. Tähtäimessä on vappu sillä pääsiäinen on tänä vuonna niin aikaisin. Ja järven tulee olla täysin sula, muuten ei meidän uimamaisterin kanssa ole rannoille mitään asiaa.

   Teillä taitaa olla siellä mukavan talviset kelit. Kateeksi käy tämän vesiloskan keskellä. Typy lähettää takaisinpäin isot muiskaukset ja toivotamme teille leppoisaa viikonloppua!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Mökkikautta täälläkin odotellaan innolla... Mutta onpas söpö kuonokuva Typystä, ihan huippu :) Mukavaa maaliskuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy rakastaa maata meidän sängyssä peittojen alla. Kuono vaan pilkistää vällyjen välistä.

   Kevät etenee ja mökkikausi lähenee. Vielä pitää jonkin aikaa malttaa odottaa. Kivoja työkeikkoja teille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.