torstai 5. helmikuuta 2015

Juoksija

Alussa jännitti. Pienin askelin Typy uskaltautui vesijuoksu"altaaseen" isännän ja fysioterapeutin avustaessa työntämällä Typsyä hellävaroen takapuolesta. Minä olin altaan toisessa päässä puristaen kädessäni isoa kasaa herkkuja. Sitten altaaseen laskettiin lisää vettä ja vesijuoksumatto käynnistettiin. Melko nopeasti, herkkujen avulla, Typy ymmärsi jutun juuren ja rauhallisesti askeltaen mentiin matolla reilut puoli tuntia. Harjoitusaikana meni paljon herkkuja sekä kehuja ja kannustusta.

"Nam, syötävää."


Fysioterapeutti totesi, että sitten viime käynnin (eli sen ensimmäisen) oikean jalan ontuminen on tasoittunut ja liikeradat näyttävät hyviltä. Edistystä on siis tapahtunut ja nyt vaan on syytä jatkaa kotijumppaa ja harjoituksia. Olin ilahtunut, että Typsyn jalat ovat menossa entistä parempaan suuntaan. Kyllä niistä vielä mainiot kintut tulee!

"Miksei täällä pysty uimaan?"


Lopuksi kuivauspalvelu Isäntä Oy huolehti juoksijan
jälkihuollosta.

Korvien suhteen emme valitettavasti vieläkään saaneet aivan loistavia uutisia. Kävin eilen Typyn kanssa tohtorin luona, joka suoritti korvahuuhtelun. Harmitti, että Typsykkä piti taas nukuttaa ja hermostuneena odottelin koko operaation ajan eläinlääkäriaseman aulassa, kun potilasta operoitiin. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja vasen korva saatiin huuhdeltua kuntoon. Oikea korva on ongelmallinen sillä se on kuulemma täysin tukossa. Osa mähmästä saatiin pois mutta jotakin vielä jäi. Tuo loppumönjä yritetään saada taas kotikonstein liukenemaan ja vielä on edessä kontrollikäynti parin viikon päästä. Kylläpä noista korvista tuli nyt riesa, eritoten Typylle. Eläinlääkärissä kun ei ole kivaa vaikka Typy käynteihin hienosti suhtautuukin. Mutta parhaamme tehdään ja kaikki konstit käytetään, jotta oikeakin korva saadaan puhtaaksi. Olettehan siis edelleenkin hengessä mukana!


Bussia odotellessa matkalla eläinlääkäriin oli
 mukava myllätä lumessa. 

 

10 kommenttia:

 1. Tottahan tok ollaan hengessä mukana!
  Onse vuan hyvä ku on kehitelty meelle koerillehhii tuommosija vesj´juoksujuttuja. Tiälläpäen ee taejja olla. Aenakkaa saan kilometrin sätteellä.
  Vuan se että Typyn jalat on paremmassa kunnossa ja lissee paranoo on hyvä uutinen :)
  Ja kyllä ne nuo korvattii siitä vielä asettuu. Tosj harmihan seon että niitä pittää rassata. Vuan kyllä ne kuntoon tulloo.
  Lähetän tiältä semmosija korviinparannuspusuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän mielestä tuo juoksumatto-touhu on ihan hömpötystä. Mutta minä olen sitä mieltä, että muutaman kerran sitä kokeillaan. Ei siitä haittaakaan ole. Uskomme kyllä, että suuri syy Typyn jalkojen hyvään paranemiseen on ollut liikkuminen vaihtelevassa maastossa; kiipeillään kallioilla (ylämäkiä suositellaan fysioterapeutinkin toimesta), kahlataan lumessa (jos sitä on) yms.

   Typy kiittää punastellen noista pusuista. Ja lähettää muiskauksia takaisin päin ihanalle Iivarille!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar5. helmikuuta 2015 klo 16.01

  Voi sinä ihanainen Typy! Kyllä on hienoa, että sinusta pidetään noin hyvää huolta. Ja miksi ei pidettäisi, olet suloinen ihana tyttö. Me Palvelijattaren kanssa uskotaan vakaasti, että kaikki kenkut jutut hoituu ja pääset oireettomaan elämään. Jotkut asiat vain tuppaa ottamaan oman aikansa, mutta lopussa se iso kiitos seisoo! Ajatteles miten paljon jo olet kehittynyt parempaan suuntaan. Se on hyvä saavutus ja lisää parannusta on tulossa. Tsemppiä ja tosi mukavaa, onnekasta jatkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että vaivoista toipuminen vie oman aikansa. Eiköhän korvatkin saada kuntoon. Jalat haluamme hoitaa nyt mahdollisimman hyvin, koska Typyltä löytyi myös se melko vaikea lonkkavika. Polvien paraneminen auttaa varmasti, kun lonkissakin on vaivaa.

   Kiitos tsemppauksesta ja mukavaa viikonloppua sinulle sekä Palvelijattarelle toivottaa Typy ja emäntä

   Poista
 3. Oletko kokeillut sitä Relaxant Animalin korvapuhdistetta? Sarjaan on ilmestynyt sellainenkin tuote, meillä putsataan vielä sillä "alkukantaisemmalla" tavalla, eli sekoitetaan saman sarjan seerumia, pesunestettä ja vettä. Seos lorotetaan korvaan, pidetään läppää hetki paikoillaan ja hierotaan kevyesti, sitten saa ravistaa :) Paras tehdä kylppärissä ;) Tuo aine on oikeasti luonnonmukaisuudestaan huolimatta oikein tehokas, eikä taatusti vaadi nukutusta tai vahingoita koirun korvia.

  Iloiset tassutukset Typyn jalalle, ja meiltäkin toinen satsi paranemispusuja korviin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai vinkistä! En ole tuollaisesta aineesta kuullutkaan mutta varmasti kokeilemme sitä. Kaikki apu otetaan ilolla vastaan, jotta tuosta korvaongelmasta päästäisiin.

   Reipasta menoa teille ja rentouttavaa viikonloppua! Typy kiittää muiskuista ja lähettää Artun kuonon päähän suuren pusun!

   Typyn emäntä

   Poista
  2. Tässä vielä pari hyvää linkkiä tuotteeseen:

   Tuotekuvaus:
   http://www.detria.fi/verkkokauppa/relaxant-animal/relaxant-animal-hoitava-korvapuhdiste/

   Käyttöohje:
   http://www.detria.fi/hoitava-korvapuhdiste-kayttoohje/

   Poista
  3. Iso kiitos Mai!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. No voi korvakoiran korvia! Kyllä ne varmaan kuntoon tulevat noin perusteellisella hoidolla, mutta miksi rauhoittaminen?
  Typystä on varmaan kivaa, kun pääsee talvellakin nauttimaan vedestä. Nämä pojat eivät mene veteen vapaaehtoisesti!
  Typy varmaan halusi varmistaa, että bussi pysähtyy tekeytymällä kuolleeksi, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri huuhteli Typyn korvat jonkinlaisella laitteella. Äänestä päätellen muistutti tyyliltään hammaslääkärin "huuhtelulaitetta" tai sellaista imuria. En ollut kylläkään paikalla seuraamassa. Mutta siksi siis rauhoitus, tuota ei tietenkään voi hereillä olevalle koiralle tehdä, koska se ei pysy paikallaan ja liikkumatta. Operaatiohan kesti reilun tunnin. Harmittaa vaan, ettei noinkaan järeällä keinolla korvia saatu vielä puhtaaksi. Toivottavasti kotikonstimme nyt auttaa ja Mai antoi hyvän vinkin, aineesta, jota varmasti aiomme kokeilla.

   Mukavaa viikonloppua teidän pesueelle!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.