perjantai 20. helmikuuta 2015

Ne korvat, ne korvat...

Typyn vasen korva sai alkuviikosta terveen paperit mutta oikea korva on edelleen tukkoinen sekä hiivainen. Hiivaa oli siis ilmestynyt sinne uudestaan, ainakin lääkärin ja mikroskooppinäytteiden mukaan. Parempaan päin oikeakin korva on ja sitkeä mähmä on lähtenyt liikkeelle. Mutta kotihoito jatkuu. Sen enempää ketään tuomitsematta varasin seuraavan kontrolliajan toiselle eläinlääkäriasemalle. Sinne, missä Typyn jalatkin hoidettiin. Tuntuu, että tämä korva-show alkaa saavuttamaan sellaisen mittasuhteen ajassa mitattuna, että ryhdyimme hiukan epäilemään. Lisäksi sain melko erikoista palvelua, kun olisin varannut seuraavan kontrolliajan paikkaan, jossa tätä operaatiota on nyt pyöritetty. Siitä suivaantuneena aika on nyt toiseen putiikkiin.

Hiihtolomaviikosta huolimatta (tai siitä johtuen) lukukoirakeikalla oli mukavasti lukijakuntaa paikalla. Yksi rapsutusaikakin oli varattu. Typsy kuunteli taas mallikkaasti ja nautti ihan hirmuisesti lasten huomiosta. Ja kyllä muutama aikuinenkin rapsutteli meidän isokorvaa. Taukojen aikana silmäilin lastenosaston ilmoitustaulua. Kirjasto palvelee kuntalaisia todella hienosti! Kaikenlaista tapahtumaa järjestetään aina lukupiiristä Harry Potter-tapahtumaan. Lisäksi lastenosaston henkilökunta näyttää olevan erityisen motivoituneita työhönsä ja asiakaspalvelutaidot ovat kohdallaan. Oiva juttu, tuo kirjasto!

Vesimattojuoksu sujuu Typyltä jo rutiinilla. Herkut motivoivat askeltamaan matolla veden ollessa välillä nilkoissa, välillä vatsaa hipoen. Saimme muutamia uusia ohjeita, joita voimme hyödyntää kotijumpassa. Niitä pitääkin heti viikonloppuna kokeilla. Typsyn oikea jalka, se "huonompi" on edelleen hiukan kehnompi mutta mitään dramaattista tilanteessa ei ollenkaan ole. Kevät näyttelee jo ensimerkkejään ja uskon, että kesään mennessä meillä viipottaa tervejalkainen sekä -korvainen Tyyperi!10 kommenttia:

 1. Jo pittää olla sitkeessä tuo korvataati! :( Onneks toenen on jo kunnossa. Ja ehkä on hyvä että vaehatta liäkärijä. Ruppees kyllä jo itekutahhii eppäelyttämmää tuommonen meeninki ku eeku vuan hoejettaan ja mittää ee tapahu.
  Kirjasto on yks mualiman parraempija paekkoja. Sano äet. Joka lukkoo kassillisen kirjoja jokaviikko :) En oo ite piässy tutustummaa ku ee meejjän kirjastoon koerija lasketa. Ee oo lukukoeratoemintoo sielä.
  Kevät etennöö ja kyllä on teellä kessään männessä terve tyttö sielä :) Typylle korvamparannusmuiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt alkaa jotenkin epäilyttämään, että mikä ihme niissä korvissa voi olla, kun ei mikään konsti ja linimentti auta. Harmittaa Typyn puolesta, kun kuukausikaupalla ronkitaan sen korvia.
   Lukeminen on hyvä harrastus. Minäkin tykkään lukea ja olen kirjaston vakiovieras, ilman Typyäkin.

   Muiskut välitetty Typylle. Leppoisaa viikonloppua sinulle ja äetillesi!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Tää oli ilonen postaus, niiku kokonaisuutena. Kyä ne korvatkin siitä paranee, ihan varmalla. Muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti korvat saadaan vihdoinkin kuntoon, kun ensi viikolla käydään taas kontrollissa. Jotenkin on mennyt luotto tuohon aikaisempaan lääkäriin, joten toivottavasti toinen tohtori tietää, mitä seuraavaksi tehdään.

   Typyltä teille molemmille muiskauksia ja mukavaa viikon jatkoa!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar20. helmikuuta 2015 klo 16.26

  On se hiiva sitkeä kiusa! Kuultiin alkuviikolla, että yksi mäykky ja yksi cairnterrieri olivat vihdoin päässeet eroon korvahiivasta, kun ruokavaliosta poistettiin täysin vehnä. Nyt ovat tarkkana kuivanappuloiden yms ruokien kanssa ettei vehnää yhtään ole mukana tuotteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokavaliolla on vaikutusta. Vehmää ei meidän koirien ruuissa olekaan koskaan ollut, ei Pimun eikä Typyn. Siitä ollaan oltu tarkkoina. En olisi uskonut, että tämä hiiva-homma on nyt näin pitkässä juoksussa. Toivotaan, että ensi viikolla saadaan jo hyviä uutisia sen oikeankin korvan suhteen.

   Kovasti terkkuja ihanalle Parékille meidän hiivakorvalta!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Himputin hiiva, kun kiusaa Typyä. Ruokavalion osuudesta hiivaan on ollut paljonkin keskustelua, mutta minä ainakin kokeilisin täsä tilanteessa. Paranemisia Typylle! Kevättä kohti mennään vauhdilla. Jos tätä menoa jatkuu, niin huhtikuussa Puula on sula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein hulluinta tässä on se, että yhdessä korvakontrollissa todettiin, että hiivaa ei enää ole. Vain sitä möhmää korvissa. Ja nyt hiiva olikin taas ilmestynyt siihen oikeaan korvaan, kun viikko sitten oli taas kontrolli. Ruoka on pysynyt samana, kotihoitoa on suoritettu tunnollisesti... omituista. Odotan mielenkiinnolla ensi viikon lääkärireissua, mitä siellä sanotaan.

   Kovasti jo odotellaan, että päästäisiin mökille. Toivottavasti ei iske mikään kova takatalvi, jotta päästäisiin viimeistään vappuna Puulan rannalle.

   Typyn emäntä

   Poista
 5. No voihan korva! Mutta hyvä, että lukukeikkailu sujuu mallikkaasti. Toivottavasti korvat paranee pikaisesti, korvat kun on vähän niin kuin lukukoiran työvälineet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit naulan kantaan, Sylvi! Lukukoiran tärkein työväline on korvat. Siksi ne pitäisi ehdottomasti saada pian kuntoon. Pidetään peukut ja tassut pystyssä, että vaiva saadaan pois päiväjärjestyksestä.

   Mukavia ja lukurikkaita työkeikkoja teille toivottelee kollega ja sen emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.