torstai 18. kesäkuuta 2015

Kankea koira

Koirahieroja visiteerasi luonamme tiistaina. Typsy oli hieman jäykkä. Esimerkiksi rintaranka oli juntturassa, samoin poskilihakset! Sitä ihmettelimme hierojan kanssa, mistä tuommoinen voisi johtua. Arvelen, että syynä on mm. männynkävyt, joita se jäkertää. Typyllä on hormonitoiminta tällä hetkellä jollain tapaa sekaisin. Se ilmenee loputtomana ruokahaluna mikä ei toki beagleistä puhuttaessa ole ihmeellistä. Mutta Typy syö nyt melkein mitä vaan, myös ulkona. Epäilen jonkinlaista valeraskautta, sillä merkkejä on muitakin (mm. turvonneet nisät). Sovimme hierojan kanssa, että tapaamme taas syksyllä. Hieno homma! Kyllähän jumissa olevalle isokorvalle pitää saada apua.

Ovella kolkuttelee juhannus. Tämä on ensimmäinen saarijuhannus ilman Pimua vaikka toki vuosi sitten kävimmekin saaressa heinäkuussa. Mutta juhannus on erityinen. Kuten myös joulu. Nämä ovat minulle ehdottomasti tärkeimpiä vuoden juhlahetkiä hääpäivämme lisäksi. Typy varmaankin esittelee Hipulle kaikki saaren salaisuudet. Ne, jotka vain Pimu ja Typy tiesivät. Ja näin sen kuuluu mennäkin. Pimu nautti olla saaressa ja uskon, että Hipullekin tulee paikasta tärkeä.

Miten meidän mittumaari sujui? Söikö Typy kalalokeille tarkoitetut lohenjämät? Näkikö Hippu elämänsä ensimmäisen juhannuskokon? Näistä kerron ensi kerralla!

4 kommenttia:

 1. Sopivan vauhdikasta ja leppoista juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Voe juuttaan hormoonit, niistä ee oo muuta ku riesoo! Sanomminä kokemuksen iänellä.
  Toevottavasti teellä on niistä huolimata oekeen mukava ja ilonen juhannus :) Hipun ensmäenen...Mahtaa olla tytöellä mukavata.
  Hyvvee juhannusta vuan koko teejjän sakille! <3

  VastaaPoista
 3. Kannattaakin seurailla nyt aika tarkkaan Typyn oloa. Kohtutulehduksen alkuvaiheessa voi olla hormonien tason vaihtelua ja sen mukaisia oireita. Meidän Miskalla ekat oireet olivat valeraskautta muistuttavia. Jos Typy rupeaa juomaan selvästi entistä enemmän tai väsähtää helposti, tilanne kannattaa tutkia. Luultavimmin, ja toivottavasti Hipun tulo on aktivoinut Typyn emohormonit. Eli pian tasaantuu.
  Hyvää jussia ja vähäsateisia kelejä sinne saareen!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa juhannusta teille, toivottavasti Typykin rentoutuu!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.