keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Isompia operaatioita

Hippu oli eilen puuhastellut meidän tv-tason kanssa. Siitä on nyt yksi kulma jyrsitty, ei näytä kauniilta... Olimme suunnitelleet uuden tason hankkimista ja Hipun käsittelyn jäljiltä ostosreissu on edessä. Mutta vasta aikaisintaan ensi kesänä, sillä Hipsukalta voi olla odotettavissa vielä lisää "puutöitä". Nyt viimeistään on aika suojata tuolien ja pöytien jalat sekä kaikki muu arvokas ja tärkeä. Tähän asti Hippu on tuhonnut vain muutamat kengänpohjalliset, pari kirjaa, minun farkut, kenkälusikan ja pöytäliinan. Mutta nyt on siirrytty isompiin operaatioihin... Voi sitä Hipatsaa.

Keravan reissu sujui hienosti. Pojat leikkivät innolla isokorvien kanssa palloa heittäen ja jalkapalloa pelaten. Typy oli maali ja Hippu maalivahti. Taas kerran totesin, että lasten mielikuvitus on erittäin rikasta ja niin pitää ollakin. Hipsu olisi mieluusti nukkunut kaksospoikien huoneessa, joten kävin sen yöllä muutamaan otteeseen hakemassa pois toisen pojanviikarin sängystä. Kun sunnuntai-iltana palasimme kotiin, ei unta tarvinnut kauaa odotella. Omiin sänkyihinsä käpertyi uupuneet mutta onnelliset biigelit.

Meidän lomaviikko lähestyy ja tuo tullessaan syksyn viimeisen mökkireissun Kangasniemelle. Mökillä odottaa syysrutiinit eli möksän talviteloille laitto; haravoidaan, tyhjennetään linnunpöntöt, huussi sekä kukkaruukut. Kasataan pihakalusteet pressujen alle ja käännetään vene nurin. Lämmitetään sauna, grillataan ja luetaan kirjoja. Edelleen toivon, että löytäisimme metsästä suppilovahveroita. Ja jos niitä ei löydetä, löytää Hippuli takuulla sontakasan, mihin kierähtää ja Typsykän nenä haistaa peurat, joiden perässä pitää käydä juoksemassa.

4 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että meillä on tuollaisista tuhoista vältytty, kun Eka oli jo 1½ vuotta kun se meille tuli. Mitään tuhoja se ei koskaan tehnyt. Paitsi söi isännän laittaman ketunleuan, joka kyllä harmitti miestä. Oli vain jätetty liian alas, eikä huomattu, että luuta ei voi vastustaa.
  Kyllä kuulostaa mukavalta lomareissunne mökille. Meillä on samat hommat vielä edessä, mutta nyt on ensin saatava hirven lihat ja luut siihen kuntoon, että ne eivät mätäne varastoon ja sitten vasta mökkihommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ketunleukaa voinut kyllä vastustaa, näin uskon. Saman tempun olisi meidänkin tytöt tehneet, Pimu-vainaa myös.

   Hirvenlihaa, nam! Vielä pari vuotta sitten mekin saimme hirveä, kun enoni kävi metsällä. Mutta sitten eno valitettavasti nukkui pois. Hän oli suvun viimeinen metsämies, serkkupoika kun ei metsästä eikä muu suku.

   Mukavaa syksyistä mökkireissua teille, kun sen aika koittaa. Ilman muuta tärkeimmät hommat ensin!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Seon tuo pentuna olo semmosta että aena pittää jottae olla työstämässä...kyllä minnäe söen pienenä ovenpielet :)
  Minun eeltäjä tuas koko keettijön :D Että siinämielessä vielä pienet vahingot nuo. Mutta eehän se oo mukavata kottiin tulla ja huomata että kappas ku on pentu pistännä pärreiks telekkaritason taekka kyökimpöövvän. Voe Hippulia!
  Jospa ne enimmät enerkijat tuas purkaatuu sielä mökillä. Jossae mukavassa papanakasassa :)
  Ilosta mökkilommoo teelle sittä ku sinne mänettä!
  Eekähän tuo oo ku yks hujjaas ku tuas suap mökkikaavven alottee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy repi tapettia ja tuhosi lattialistoja. Pimu veti telkkarin alas hyllyltä. Joten tähän mennessä Hippu on ollut melkoisen kiltisti. Saapa nähdä, onko jatkossakin näin. Mutta pennut on pentuja.

   Täällä mökillä on iltaseitsemältä pilkkopimeää ja yöllä vetää pakkasen puolelle. Mutta kivaa meillä on ollut! Mukavaa viikon jatkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.