torstai 18. helmikuuta 2016

Kurissa ja kontrollissa

Aurinkoa ja lunta!
Aloitan tämän jutun säätiedotuksella ja totean, että menneinä päivinä olemme saaneet pitkästä aikaa nauttia auringonpaisteesta. Pikkupakkanen on taannut kantohangen, jonka päällä on mukava kipittää. Isokorvien. Emännän painoa ei hanki kanna. Luntakin on hiukkasen saatu, joten maa ei ole täysin paljas. Hienoa!

Arki rullaa eteenpäin omalla painollaan tuttuine askareineen. Hipsulla riittää energiaa ja läheisessä koira-aitauksessa on riittänyt kivasti kamuja, joiden kanssa peuhata. Hipin lempipuuhaa on juosta karkuun, kun leikkikaverit ajavat sitä takaa. Hippu on todella vikkelä ja ketterä kintuistaan ja se selvästi nauttii, kun muu porukka ei saa sitä kiinni. Typsy pitää riekkujille jöötä ja käy välillä haukahtamassa komennuksen sanan juoksujengille. Muu aika aitauksessa järsitään keppejä ja erehdytään ehkä painimaan Hipun kanssa. Typy on omasta mielestään koira-aitauksen kingi, jonka tehtävänä on pitää kuria ja kontrollia.

"Taas tuo roikkuu kimpussa."
Hippu täytti eilen 11 kuukautta. Koska emme löytäneet sille joululahjaksi ruokakuppitelinettä, on isäntä nikkaroinut sille sellaista. Teline tullaan käärimään lahjapakettiin, kun Hipsukka kuukauden päästä täyttää pyöreät yksi vuotta. Merkkipäivä tuo mukanaan rokotuskeikan eläintohtorille ja samaan reissuun nappaamme myös Typyn mukaan. Kaveruksille on hommattava lemmikkieläinpassit. Niinpä vain, kesälomasuunnitelmat ovat jo täydessä käynnissä...

8 kommenttia:

 1. Typy on ihan oikeassa, kyllä jokaisessa koirien kokoontumisessa pitää järjestyksenvalvoja olla. Jatka vain valitsemallasi linjalla!

  Karkuun juokseminen on kivaa, jos on itse tuulennopea! Minäkin harrastan sitä joskus metsälenkeillä, kun ollaan liikkeellä isommalla koiraporukalla. Mudilan koirat ovat ainoita, jotka juoksevat minua nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on hirmunopea vauhtihirmu ja Typy koirapuiston laki ja järjestys. Aikamoinen parivaljakko, kun mennään "kotiaitaukseen" tai vaikkapa Rajasaareen.

   Mukavaa loppuviikoa teille toivotellaan täältä räntäsateen keskeltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hyvä seon jonnii sitä kurija pittee:) Männöö muuten hommat sekali.Mutta mukava on ku on kaverija joetten kansa suapi telemee.
  Uatella että Hippu täättää jo vuuen! Männöö aeka äkkijä. Vuan ohanse vielä semmonen pennun nakero :) Erräännii kerran Typyn korvassa ja hännässä kiini :D Mukavata viikolloppuva teelle kaekille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aika kiitää huimaa vauhtia. Hippulainen täyttää tosiaan kohta vuoden! Typy on välillä vähän hätää kärsimässä sen kanssa, kun pikkurimpula kovin innolla kiusaa Tyyperiä. Mutta onhan Typy hirmuisen kiltti eikä suutu Hipulle. Joskus pitää tietysti sanoa, että kuka kuitenkin nauttii arvostusta vanhemman ominaisuudessa.

   Leppoisaa loppuviikkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 3. Järjestyksen valvoja on tarpeellinen ammatti! Ja kyllä elosalamaakin tarvitaan laittamaan liikettä porukkaan. Olette just sopiva parivaljakko, tytöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tästä maailmanmenosta tulisi mitään, jos joku ei pitäisi vähän rotia! Ja Typy kyllä osallistuu joskus myös leikkiin, joten koko puistoaika ei mene komentamiseen.

   Terkkuja täältä meiltä!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Ihania teillä nuo kelit. Täällä ei paljon lunta ole taas näkynyt, kun vettä tulee aina välillä.
  Mulla on myös tapana koira-aitauksessa olla se karkuun juoksija, mutta minä juoksen silkasta kauhusta. En todellaan tykkää, että lauma vieraita on heti kimpussa kun mennään jonnekin. Mä haluan olla itse se aloitteen tekijä. Onneksi äippä ei mua usein sinne houkuttele, vaan lenkkeilee mun kanssa metsässä ja muualla. Koeta vaan Typy kestää sitä Hipun roikkumista, sehän on kivaa kun on kaveri. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on tosiaan kivasti mutta tuo plussakeli saattaa sulattaa ne nopeammin kuin huomaakaan. Typykin haluaa sellaista rauhallista lähestymistä noissa puistoissa eikä tykkää yhtään, jos joku liian tunkeilevasti änkeää seuraan. Silloin pitää vähän haukahtaa.

   Mukavaa viikon jatkoa sinulle Eka ja kotijoukoillesi!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.