perjantai 11. maaliskuuta 2016

Aikuisetkin saa lukea

Märkää ja loskaa riittää taas. Viime päivinä on talsittu kurassa mutta iloista on se, että aurinkokin on jaksanut näyttäytyä. Kevät on tullut ja se etenee kohti kesää. Ihanaa! Se tietää mökille pääsyä, jota en malttaisi odottaa enää päivääkään.

Tällä tapahtumarikkaalla viikolla otimme Typyn kanssa taas lukijoita vastaan kirjastolla. Ajan varanneista lapsista osa oli kaatunut sairaspetiin mutta ei Typsyn ihan tyhjiä seiniä tarvinnut tuijottaa. Ensimmäistä kertaa Typy sai kuunnella myös aikuislukijaa. Nainen luki ääneen Anja Snellmanin (ent. Kauranen) kirjaa ja Typsykkä istui naisen vieressä kuunnellen rauhallisesti. Melko metkaa! Mutta meidän kirjastossa lukukoiran vastaanotolle ovat tervetulleita myös aikuiset ja se passaa hyvin myös meille.


Isäntä reissasi Pohjois-Savoon viikonlopun viettoon, joten viikonvaihdetta vietetään meidän perheen naisporukan kesken. Noudin alkuviikosta postipaketin, joka sisälsi mielenkiintoisen kirjan. Aion ahmia sen ja lisäksi lauantaina saamme vieraaksemme erään ystävistäni. Vietämme siis Typyn ja Hipun kanssa leppoisia vapaapäiviä, joita jatkan vielä lyhyesti ensi viikolle. Silloin on ohjelmassa leipomista, sillä Hippu täyttää täydet yksi vuotta torstaina!


8 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar11. maaliskuuta 2016 klo 16.18

  Hienoa, että aikuisetkin pääsevät lukemaan. Typy on ihan ammattilainen.
  Mukavaa yhteistä aikaa tyttöporukalla, nautiskelkaa ja pitäkää hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoista saada aikuislukija Typyä tapaamaan. Lukukoiraa ei erityisesti markkinoida kuin koululaisille mutta avoimin mielin suhtaudumme Typyn kanssa myös vanhempaan lukijakuntaan.

   Leppoisaa viikonloppua myös teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Sihteeri: Meilläkin on ollut puhetta lukumahdollisuuden järjestämisestä myös aikuisille, mutta toistaiseksi toimitaan lasten kanssa, kun eppuluokkalaisilla tuntuu tarvetta olevan enemmän, kuin mihin meillä rahkeet riittävät. Ehkä kokeilemme kesällä, kun lapset ovat lomalla.
  Puula on vielä paksussa jäässä ja luntakin on melko riittävästi, mutta kyllä se kevät sieltä kohta tulla keikuttelee, ja päästään kaikki mökeillemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on meilläkin pääasiallinen kohderyhmä mutta jos joku aikuinen sattuu paikalle saapumaan lukeakseen koiralle niin sehän passaa. Kaksi vuotta ollaan nyt lukukoirailtu ja tämä kyseinen lukija oli siis ensimmäinen aikuislukijamme.

   Ollaan arveltukin, että Puula on vielä jäässä. Emme siis pakkaa mökkikasseja ihan vielä. Mutta kyllä se kevät etenee!

   Mukavaa viikonloppua teidän laumalle toivotellaan täältä Typyn ja Hipun kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Mukavaa viikonloppua myös täältä meiltä! Kuran keskellä täälläkin talsitaan, mutta toivottavasti aurinko alkaa paistaa ja kuivattaa nuo maastot. Sitten se onnenaika taas alkaa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti pitäisi auringon näyttäytyä alkavana viikonloppuna. Maa saisi minun puolestani alkaa jo sulamaan lopuistakin lumista ja kevät edetä reippaasti. Mutta pitää olla kärsivällinen, vielähän tuo saattaa vaikka takatalvi iskeä.

   Typy ja Hippu lähettävät sinulle Eka isot terveiset. Iloista viikonvaihdetta!

   Tyoyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Mukavaa, kun joku aikuinenkin innostuu lukemaan koiralle! Meillä kaikki lukijat ovat tähän mennessä olleet lapsia, vaikka yläikärajaa ei ole olekaan.
  Aurinkoista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole yläikärajaa mutta ei ole koskaan aiemmin vielä aikuislukijaa tullut. Hän ei ollut varannut aikaa vaan tuli ihan ex-tempore, kun kuuli että Typy on vapaana 15 minuuttia. Hauska juttu ja Typy suhtautui mallikkaasti myös aikuislukijaan.

   Aurinkoista alkaneen viikon jatkoa toivotellaan täältä kollegasi ja Hipun kanssa!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.