perjantai 4. maaliskuuta 2016

Lahjomista

Hellämielisenä päästin keskiviikko-iltana Typsykän ja Hippalaisen sänkyymme makaamaan. Isäntä oli saapumassa kotiin vasta yömyöhään ja en pystynyt vastustamaan kahta anovaa katsetta. Huono puoli tässä oli se, että kun isäntä avasi kotioven, varoittivat kaverukset emäntää rämäkästi haukkuen. Onneksi haukku ei kestänyt pitkään mutta aina, kun olen yksin kotona ja ovi käy tai ovikello soi, ryhtyvät tytöt räksyttämään. Emännälle pitänee ilmoittaa, että joku on ovella ja tulossa sisään saakka. Kerrostalossa tämä ei ole kiva juttu mutta jaksan edelleen kiittää meidän hienoja naapureita. Heillä on kärsivällinen luonne! Lahjon heitä taas ennen kesälomalaitumille lähtemistä jollakin kivalla ja ilmoitan, että saavat olla useamman viikon rauhassa, kun meidän revohka poistuu haukkumaan muihin maisemiin.


Maanantai-ilta sujui meillä Hipun kanssa kivoissa meiningeissä, kun kävimme tervehtimässä Momoa. Velipoika oli ilahtunut saapumisestamme ja otti meidät häntä heiluen vastaan. Tunsimme itsemme hyvin tervetulleiksi! Hienosti kaksikolta sujui leikki ja pihalla juostiin peräkanaa pysähtyen välillä painimaan. Momo on ihastuttava tyyppi ja Hippulin kanssa niillä on hyvä yhteisymmärrys ja yhteinen sävel. Typy oli päässyt isännän kanssa ulkoilemaan meidän kyläreissun aikana ja sehän on Typsylle laatuaikaa. Isäntä on Typylle ykkönen.

Toivotan kaikille lukijoillemme leppoisaa viikonloppua! Meidän porukan ohjelmassa on ulkoilua, karitsan paahtopaistia pannulla käristäen ja Yle TV1:ltä Metsän tarina huomenna klo 19.15. Suosittelen; tässä on leffa, jonka voi katsoa useampaankin kertaan.
10 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar4. maaliskuuta 2016 klo 11.27

  Kärsivälliset naapurit ovat kullan arvoisia ja ilollahan sellaisia vähän lahjoo. Meitäkin on onnistanut, ei kukaan koskaan valita, vaikka riiviö välillä metelöi. Ovat hyvin koulutettuja naapureita: yläkerran Minni on räksyttänyt täällä varmaan jo 11 vuotta kesät talvet. Nyt parina viime vuonna ollaan havaittu sen jättään öiset haukahtelut vähiin. Párek ei hauku öisin, mutta illalla kyllä ilmoittaa rapussa kulkijoista muutamalla haukahduksella. Sehän on koiran virka :)
  Oikein upeaa ja hauskaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri osa rappumme väestä on asunut samoissa asunnoissa yhtä kauan kuin me. Joten olemme tulleet tutuiksi ja koirista ei ole valituksia onneksi tullut. Olemme toki sanoneetkin naapureille, että kertovat mikäli meidän mölyapinat häiritsevät. Tähän joukkoon luen myös itseni; osaan olla kovaääninen jos hermostun isokorville. Sitäkin sattuu joskus...

   Uusi viikko on taas alussa; mukavaa sellaista teille ja kivoja lenkkejä tuosta räntäsateesta huolimatta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Tytöt haluvvaa suojella emäntee. Mikä on oekeen. Seon koeran hommoo se. Hyvät nuapurit on kyllä oekeen hyvä asija.Kurjoo oes asuva jos oes mahottomat ättäröehtijät nuapurina.Meelläe on oekeen hyvät nuapurit. Ja joka mökissä nelj´jalakasija :)
  Kuulostaa oekeen hyvälle tuo teejjän viikolloppu.Panisin paenon etennii tuolle puahtopaestille :)Ilosta viikolloppuva vuan ja muiskuja ihanille tytöelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyllä on suojeluvaistoa ja se tuli esille siinä vaiheessa, kun Pimu poistui keskuudestamme. Tämä vaisto on Hipun tulon myötä vielä vahvistunut ja Hipussakin näyttää jonkin sorttista vahtikoiran vikaa olevan. Hyvähän se on, että varoittavat.

   Muiskuterkkuja Typyltä ja Hipulta ihanalle Iivarille! Reippaita pallopelejä tälle alkaneelle viikolle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Tervehdys Tytöt! Älkää olko moinaankaan sitä haukkumisesta. Se on meijän vahtivuorolaisten työtä. Me uskotaan, että naapurit ei yhtään närkästy teijän satunnaisista haukkumisista, kyä pitää tottua kaikenlaisiin ääniin kerrostalossa. Joo. Teistä on sitten tullu sängynvaltaajia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on täysin totta; kerrostalossa pitää elämisen ääniin tottua ja koirien satunnainen haukkuminen mielestäni lukeutuu tähän. Otan todennäköisesti itse tuosta satunaisesta räksyttämisestä enemmän stressiä kuin meidän naapurit.

   Mukavaa viikkoa teille ja isot muiskut Typsyltä ja Hippuselta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hyvät tytöt! Koiran pitää saada nukkua sängyssä, jos se kerran haluaa. Mitä lähempänä ihmistä, sen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ja Hippu nukkuisivat meidän vieressä aina mikäli se olisi mahdollista. Mutta koska ne eivät pysy aloillaan vaan vaihtavat vähintään 20 kertaa yössä paikkaa, haluavat peiton alle ja peitosta pois, ei sängyssä nukkuminen ole jatkuvaa toimintaa. Muuten olisin selkäni vuoksi liikuntakyvytön ja kroonisesti väsynyt. Mutta joskus tuo luksus sallitaan, ainakin silloin kun isäntä on reissussa...

   Kivaa alkanutta viikkoa teille! Terkkuja meidän tyttösiltä teille molemmille.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Kyllähän se on hyvä välillä päästää ihmisten kanssa sänkyyn nukkumaan. Meikä nukkuu siellä joka yö. Ja kuulkaa sitä murinan määrää, jos jalka tulee liian lähelle. Pidän itselläni puoli sänkyä, kyllä ne ihmiset mahtuvat siihen lopputilaan. Vähän ahdasta niillä kuulemma on.
  Kerrostalossa täytyy vaan hyväksyä elämän äänet, kuten näin rivitalossakin. Mun ihmisveikka muutti kerrostaloon ja aina kun äippä meni tai tuli hissillä, alkoi yhdestä asunnosta kuulua haukkua. Taisi olla kaveri yksin ja odotteli omia ihmisiään. Tai sitten se muuten ilmoitti, että joku liikkuu rapussa. Mutta ei ne koiranäänet kauan eikä kauas kuulu ja pitää sitä ääntä ihmisetkin. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... sinä olet Eka kyllä mainio. Kannattaa ehdottomasti pitää tuosta sänky-etuudesta kiinni ja ilmoittaa mikäli joku aikoo viedä sinulta sängyssä tilaa.

   Elämisen äänille on suotava tilaa. Meillä on hyvin rauhallinen rappu ja joskus tuntuu, että meidän porukasta lähtee se isoin meteli. Mutta kuten olen todennut, onneksi naapurimme ovat pitkämielisiä.

   Mukavaa loppuviikkoa toivottelee täältä loskan keskeltä Hippu, Typy ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.