sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Hyvä Typy! Lukukoiran uraa takana neljä vuotta.

Tänään tulee täyteen neljä vuotta siitä, kun aloitimme Typyn kanssa lukukoiraharrastuksen. Isännän avulla laskin noin-arvion siitä, mitä nämä neljä vuotta ovat pitäneet sisällään.Epävirallinen tilastotietomme kertoo, että neljässä vuodessa Typy on käynyt kirjastoissa yhteensä 56 kertaa, jossa mukana on myös meidän viimekesäiset Muuntamo-reissut. Näillä kirjastokeikoilla Typylle on käynyt lukemassa 260 lukijaa ja ihan yhtä monta eri tarinaa on kuunneltu. Useilla eri kielillä, joskus vain kuvia katsellen. Rapsutuksia, halauksia, suukkoja, näkemisen riemua, herkkupaloja ja isoja hymyjä. Kiitoksia lukijoilta, heidän vanhemmiltaan sekä kirjastojen henkilökunnalta.

Reilun viikon päästä käynnistyy kevään lukukoirailut kotikirjastossamme. Siitä viikon päästä reissaamme taas naapurilähiöön. Olen hyvin ylpeä Typystä, jota voi hyvällä syyllä kutsua täysin ammattilaiseksi lukukoiratyössä. Odottavin ja innostunein mielin aloitamme uuden lukukoiralukukauden.

10 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar14. tammikuuta 2018 klo 17.59

  Onnea Typylle hyvin tehdystä arvokkaasta työstä! Typy on tuonut iloa ja uutta merkitystä tosi monen pienen ihmisen lukuharrastukseen. Antoisaa lukukoiravuotta ihanalle Typylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset teille Párek ja Palvelijatar! Tämä lukukoirailu on ollut meille molemmille mukava harrastus. Ensi viikolla taas jatkamme.

   Talvista viikon jatkoa toivotellen
   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos pojat ja Wiima! Kivaa on tämä lukukoiran homma. Saa paljon rapsutuksia ja silittelyä.

   Typy

   Poista
 3. Vau! Onnea hienosta lukukoiraurasta ja paljon iloisia vuosia lisää tähän tärkeään työhön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Neljä vuotta on tosiaan takana. Siinä on jo ihan kunnioitettavasti Typsyllä lukukoirailua takana. Tästä jatketaan vielä varmaankin pari vuotta, jos ei tule mitään erikoista.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Paljo onnee hienosta urasta! Onse niimpaljo arvokasta työtä että juhlathan sitä oes pitännä pittee kirjaston Typyn kunnijaks :) Paljo lissee antosija lukuvuosija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Iivari! Kyllä me jossain välissä pidetään Typylle juhlat perhepiirissä. On se sellaiset ansainnut. Tällä viikolla aloitetaan taas lulukoirailut joululoman jälkeen.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Hieno määrä lukukoirakeikkoja teillä jo takanapäin! Ja toivottavasti monia, monia myös edessäpäin. Työniloa ja mukavia lukuhetkiä tällekin vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Viides vuosi lukukoirailuja alkaa tällä viikolla. Tämä on hieno harrastus. Ja kun jossain vaiheessa päästän Typyn tästä eläkkeelle, saatan jatkaa Hipun kanssa.

   Hienoja ja mukavia lukukoirailuja myös sinulle tälle alkaneelle vuodelle! Kollegaltasi ja sen siskolta terveiset.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.