maanantai 22. tammikuuta 2018

Lumileikkejä

Tammikuu jolkottelee jo takakaarteessa. Päivä on hienosti pidentynyt ja täällä etelässäkin on talvi. Olemme nauttineet lumesta ja kuivasta kelistä. Hilpu on aivan riemuissaan valkeasta maasta. Se härnää Typsykkää leikkiin tuon tuostakin ja kyllähän Typy ottaa usein haasteen vastaan. Siinä lumi pöllyää koira-aitauksessa, kun kaksikko mennä melskaa pitkin tannerta.

Isännällä on takana ja vielä edessäkin kiireiset viikot töissä. Joten minulla on päävastuu isokorvien lenkityksestä. Minulle liikunta tekee enemmän kuin hyvää, kiitos jouluna ja sen jälkeenkin syötyjen herkkujen. Typyn paino on pysynyt tasaisessa lukemassa eikä se mielestäni ole enää liian hoikka. En ole asiasta tällä erää huolissani ja viikottaiset punnitukset ollaan siis jätetty vähemmälle.

Tällä viikolla aloitamme Typyn kanssa kevään lukukoirailut. Meillä on kirjastokäyntejä toukokuulle asti. Uskon, että Typy aloittaa taas innolla työt, kun luvassa on paljon rapsutuksia ja kivoja tarinoita kuunneltavana. Eikä ne emännän antamat palkkioherkutkaan ole varmaan huonompi juttu.

8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar22. tammikuuta 2018 klo 12.20

  Kaunis kaksikko hienossa kuvassa! Oikein sopusuhtaisilta näyttävät kumpikin, ei liikaa eikä liian vähän painoa.
  Lumessa on hauska mellastaa. Nautitaan!
  Párekilta muiskuja tytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja Párekille muiskusia Typsyltä ja Hipsulta. Nyt on lunta, missä peuhata. Ja lisää sataa par´aikaa. Lumileikit ovat hyvä juttu, sillä ne vahvistavat Typyn leikattuja takakoipia ja Hipun kunto nousee (ehkä vähän laihtuukin vaikkei kovasti ylipainoinen olekaan).

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Nättejä tyttöjä ootte, ja lumileikit on just parasta liikuntaa. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmeä lumi on oiva leikkialusta. Hankikävely on etenkin meidän Tyyperille hyväksi, kun nuo takajalat silloin aikoinaan operoitiin ja niissä on valitettavasti nivelrikkoa ja lonkkavikaa.

   Muiskuja teille pojille meidän tytöiltä ja isot terkut pikkuiselle Wiimalle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Mukavaa, kun on kaveri, jonka kanssa peuhata lumessa! :)
  Lukukoirailu sujuu siellä jo varmaan hyvällä rutiinilla noin monen vuoden kokemuksella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typykin innostuu lumessa leikkimisestä vaikkei se muuten aina jaksa eikä sitä kiinnosta Hipun kanssa riehua. Toivottavasti tuo lumi pysyy, sillä loppuviikoksi on lupailtu plussa-asteita.

   Kyllä lukukoirailut sujuvat jo melko rutiinilla. Molemmat kirjastot kun ovat tulleet jo hyvin tutuiksi. Lukijatkin ovat melko vakiokasvoja.

   Talvista ja iloista loppuviikkoa teidän laumalle toivotellen

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Kyllä on lumj´leekit talavessa parasta! :) Ja kahelleen niitä on vielä mukavampi leekkijä.
  Päevä on jatkunna huimoo vaahtija. Jootuin mänj tuo pimmein aeka :)
  Mukavata viikojjatkoo sinne nätille tytöelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne etelään saatiin tosiaan vihdoinkin talven tuntua. Kyllä sitä jo odoteltiinkin. Ainaista vesisadetta ja pimeyttä vaan... nyt pitää ottaa noista hangista ilo irti!

   Typy ja Hippu lähettävät isot muiskut sinulle Iivari. Mukavaa viikon jatkoa teille sinne kaikille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.