perjantai 26. tammikuuta 2018

Vakaa aikomus vapuksi

Luulin jo toipuneeni flunssasta mutta se palasikin takaisin. On tämä kummallinen tauti! Onneksi en ole kaatunut vielä petipotilaaksi. Tulevana viikonvaihteena aion huilata ja levätä. Se kai on tähän röhään paras parannuskonsti synttärikakun lisäksi, jota huomenna menemme siskoni luokse syömään.

kuva: Anna Groth

Kevään lukukoirailut alkoivat hyvissä tunnelmissa. Typy hoiti työkeikkansa erinomaisen ammattimaisesti. Lukijoita kävi mukava määrä ja sen päälle riitti vielä rapsuttelijoita. Kotikirjastomme lukukoiraremmissä on nyt kolme koiraa Typsyn lisäksi. Vuorot on aikataulutettu toukokuun alkupuolelle saakka. Tänä keväänä aloitamme siis kotikirjastosta kesälomamme jo tavallista varhaisemmin.

Lumileikit ovat tältä erää takanapäin. Kurakelit palasivat ja se ei innosta isokorvia riehumaan. Riittää, kun kävellään, haistellaan tienpenkkoja sekä nuuskitaan ojien pohjia. Isäntä mietiskeli eilen, jokohan vapuksi pääsemme Puulalle. Se on meillä vakaa aikomus. Katsotaan, miten käy.


8 kommenttia:

 1. Tervehtymistä, ja muutenkin mukavaa menoa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille tuulinen kolmikko! Tauti alkaa olemaan taas parempi ja saatiin vähän lunta. Tyttösemme ovat riemuissaan!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Hus pois flunssat ja vaivat! Kovasti olette energistä porukkaa, kaikenlaista ehditte puuhata. Mukavaa viikonloppua, ja pusuja tytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo tämä flunssa saisi heittää... alkaa ottamaan koville, kun yöt menee yskiessä. Mukavaa alkanutta viikkoa teille! Tällä viikolla taas lukukoiraillaan mutta kyllä me pääosin ollaan vapaa-ajat kotosalla ilman mitään sen kummempaa ohjelmaa.

   Párekille isot muiskut Typsyltä ja Hippuselta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Kiva, että lukijoita on riittänyt! Täällä märkä sää on vanginnut sisätiloihin puolet koirakansasta. Lucy ei suvaitse kastella jalkojaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava se on, että lukijoita riittää. Olisi vähän tylsää olla kirjastolla, jos ei ketään kävisi.

   Täällä ei haittaa, oli keli kuin keli. Aina on kova kiire ulos ja siellä vauhtia piisaa. Ja haisteltavaa. Itse tykkään, kun taas vähän pakastui. Ei tarvitse joka lenkin jälkeen pestä biiglejä.

   Iloista alkanutta viikkoa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hyvä homma, kun lukukoirilla riittää lukijoita, teidänkin kirjastossa taitaa olla jo ihan vakiintunutta toimintaa, niin ei tarvitse suuremmin mainostaa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, onko nuo muutkin koirakot Kennelliiton lukukoiria vaiko muuta kautta? Jos ei, niin maksaako kirjasto vakuutukset vai miten homma toimii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kotikirjastossa on lukukoiria ollut viisi vuotta. Niistä neljä ollaan me Typyn kanssa oltu remmissä.

   En yhtään tiedä, onko muut koirakot Kennelliiton lukukoiria. En myöskään tiedä, miten niiden vakuutusjutut on hoidettu. En usko, että kirjaston taloudellinen tilanne antaa periksi maksaa vapaaehtoisien vakuutuksia. Sen tiedän, että kotikirjastossamme sekä naapurilähiössä koirien ei tarvitse olla Kennelliiton lukukoiria. Eli lukukoirana voi toimia kuka hyvänsä tehtävään soveltuva koirakko ilman mitään liiton papereita. Meiltäkään ei siis Typyn kanssa ole vaadittu kurssin käymistä (eikä kuulemma olisi jatkossakaan vaadittu), kävin sen lähinnä uteliaisuudesta.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.