perjantai 5. tammikuuta 2018

Startattu uusi vuosi mennyttä muistellen

Vuosi alkoi leikkien.
Tammikuu on startannut ja samalla vuosi 2018. Päivät ovat alkaneet pidentymään vaikka sitä ei kyllä vielä huomaa. Pimeän harmaata on. Lunta odotellaan edelleen tänne etelään. Ehkä sitä vielä saadaan.

Otimme tämän alkaneen vuoden vastaan kotosalla perinteisin menoin. Iloisessa vakiovieraiden seurassa nostimme kuohumaljoja uudelle vuodelle ja söimme hyvin. Typy ja Hippu saivat asiaankuuluvia tuliaisia nakkien ja kanaherkkujen muodossa. Värikkäät ilotulitukset tahdittivat illanviettoa yön lopputunneille saakka. Hauskan leppoisa juhlailta jätti taas kerran mieleemme hienoja muistoja. Ja tätä juhlaperinnettä sovimme jo jatkettavaksi taas tänäkin vuonna.

Mitä jäi mieleeni vanhasta vuodesta... kaikenlaista tapahtumaa riitti vuoden mittaan. Tasapainossa kulkivat arki ja juhla. Typyltä leikattiin huhtikuussa nisäkasvain ja samalla se steriloitiin. Hipun sterilointivuoro oli toukokuussa. Hyvästi juoksut, verilakanapyykit ja hormonimyrskyt! Steriloinnit olivat järkevä ja hyvä päätös.

Eihän meidän eläinlääkärireissut toki siihen loppuneet. Loppuvuodesta Typsykän suu operoitiin poistamalla kolme hammasta. Verinäytteistä tutkittiin, mikä aiheuttaisi Tyyperin laihtumisen. Mitään häikkää ei löytynyt ja se oli mieltä huojentava tieto. Hippulin vatsa taas alkoi reistailemaan marraskuussa siihen malliin, että kiikutin sen tohtorin pakeille. Verikokeissa ei näkynyt mitään outoa ja diagnoosina oli herkkävatsaisuus tai mahdollinen allergia. Siirryimme Hipun kohdalla herkkämahaisen ruokavalioon. Se alkoikin tepsimään.

Synttärijuhlia, tyttöjen mökkireissu sekä vapun viettoa Keravalla. Pikkujoulukekkerit kavereille ja leppoisa kotijoulu. Hääpäivämatka Firenzeen, jonka aikana isokorvista pidettiin hyvää huolta keravalaisten sekä anoppini ja appiukkoni toimesta. Lukukoirakeikkoja Typsyn kanssa laajentaen reviiriä Muuntamoon. Mökkireissuja Puulan rannalle, joita tehtiin monissa eri muodoissa. Isäntä lomaili Typyn ja Hipun kanssa kolmeen nenään. Toukokuussa minä vietin tyttöjen kanssa mökkiviikon ja käytiin mm. kauppa-autolla. Loppukesästä oli koko perheen yhteisen mökkiloman aika. Kesän aikana kävimme myös Savonrannalla sekä Haukivuorella. Morjestimme possuja Haltialassa ja lampaita kotinurkilla. Juhannuksesta nautittiin Kotkassa. Toki vuoteen mahtui myös huolta, pientä murhetta, kyyneleitäkin joskus. Väsymystä, ärräpäitä sekä huokauksia siitä, että kaikkia ei voi miellyttää vaikka miten päin olisi. Mutta nämä olotilat ja tuntemukset jäävät kyllä kaiken sen ilon ja hyvän alle, mitä vuosi 2017 meille mukanaan toi.

Olen palannut joululomalta takaisin töihin. Typy aloittaa lukukoirailut taas tämän tammikuun lopulla. Eilen pakkasimme kaikki joulukoristeet laatikkoon odottamaan tulevaa joulua. Kuusi heitettiin myös pois mutta muutaman jouluvalon  halusin vielä jättää valaisemaan. Typsykkä ja Hippunen voivat hyvin. Joululahjaksi saatuja herkkuja on syömättä vielä niin paljon, että taidan osan säästää kevääksi mökille vietäväksi. Sillä keväthän on lähempänä kuin seuraava joulu ja sitä myöten on myös aika uuden mökkikauden.

4 kommenttia:

 1. Pääsääntöisesti teillä oli oikein mukava vuasi, Tytöt. Olkoon tämäkin vuosi täynnä terveyttä, iloa ja mukavia mökkiretkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä kaiken kaikkiaan oli hieno vuosi. Toivomme tälle alkaneelle vuodelle yhtä hienoja hetkiä. Teille myös kaikkea hyvää!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Mukava lukea positiivisia ajatuksia menneestä vuodesta! :) Herkkävatsaisuus on vaivana täälläkin, mutta oikealla ruokavaliolla senkin kanssa pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri eilen mietin, että Hipun vatsa on ollut nyt tosi hyvässä kunnossa. Voi kun oltaisiin aiemmin tajuttu vaihtaa ruokavaliota...

   Takana on hyviä hetkiä sisältänyt vuosi. Uudesta toivon samaa. Mukavaa ja onnellista uutta vuotta myös teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.