keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Kemut ja kirjastoreissu

Pidin alkuviikon lomaa, jotta sain rauhassa raivata lauantaina pidettyjen synttärikekkereiden jälkiä. Ja levätä, käydä Typsyn kanssa lukukoirailemassa, pestä pyykkiä ja tuijottaa rikossarjoja telkkarista. Tietokonetta en vilkaissutkaan, joten sen vuoksi raportoin Hipun juhlista vasta nyt.

Hipun syntymäpäiväjuhlat onnistuivat mainiosti. Vieraat tuntuivat ja näkyivät viihtyvän hienosti. Hilpu sai runsaasti lahjoja eikä Typyäkään unohdettu. Herkkuja ja leluja on nyt niin runsaasti, että osa pitää laittaa jemmaan myöhempiä aikoja varten. Lämpimät kiitokset vielä kerran vierasjoukollemme!

Päivänsankaritar nautiskelee. 

Pienellä porukalla vietimme juhlavan illan syöden hyvin. Maljojakin nostettiin. Synttärikakku oli koristeltu kynttilöin. Isäntä jeesasi Hippua niiden puhaltamisessa. Koska kahvitteluun mennessä isokorvat olivat saaneet jo mahan täydeltä makupaloja, en antanut varsinaiseksi imeläpommiksi osoittautunutta kakkua tytöille. Ehkä ne eivät loukkaantuneet...


Sunnuntaina Typsykkää ja Hilpuria väsytti. Olihan iltamat venyneet pikkutunneille asti. Yksi lahjapaketti avattiin vielä pyhänä, sillä niiden osalta meinasi tulla pientä valtataistelua Typyn toimesta. Sama juttu joka jouluaatto; Typsyn mielestä kaikki lahjapaketit kuuluvat sille. 


Eilen matkasimme Typyn kanssa lukukoirailemaan naapurilähiöön. Lukijoita oli tällä reissulla vähän mutta rapsuttelijoita sitäkin enemmän. Kevään lukukoirailut alkavat olla puolivälissä. Syksyn vuorot on jo alustavasti lyöty naapurikirjaston osalta lukkoon. Kotikirjastomme vuorot sovitaan myöhemmin keväällä. 

Päivän työ tehty. Nyt kohti kotia ja iltaruokaa!

Kesä pyhitetään täysin lomalle lukukoiratöiden osalta. Muuntamoa ei tulevana kesänä toteuteta ja en ole varma, olisimmeko sinne tällä erää mukaan lähteneetkään. Lukukoirankin pitää saada huilata. Kesälomasuunnitelmia ei ole sen kummemmin vielä tehty. Yksi kotimaan matka meillä on tiedossa ja toki loma-aikaa vietetään myös Puulan rannalla. Kunhan se kesä nyt alkaisi tulemaan...

4 kommenttia:

 1. Onpa ollut hauskat synttärit, jos niitä on juhlittu vielä yötä myöten! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta kiiti kuin siivillä, joten osa juhlaväestä jäi istumaan yömyöhään. Liki aamuun. Isokorvat olivat menneet tuossa vaiheessa jo nukkumaan. Hauskat oli juhlat!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Voe mitenkä ihanat synttärit ku on suanna Hippuli kynttilättii puhaltoo. Ja nuin paljo lahjoja ja vieraeta. Kyllä pitäsj jokkaesella koeralla olla tuommoset synttärj´kekkerit, työ ootta kyllä ihana isäntäväkj! <3
  Mukavija lukukoerahommija ja muutenki ilosta männöö sinne teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska Hipun synttäripäivä osui tänä vuonna lauantaille, oli se hyvä syy kutsua meidän vanhempia sekä ystäväpariskunta kylään. Muutamissa työkavereissani herätti kyllä hilpeyttä koiran synttärijuhlat. Mutta meillä nyt juhlitaan sellaisia, koska ovathan Typy ja Hippu meille kovin tärkeitä.

   Lahjoja tuli kyllä runsaasti. Herkut toki jaetaan Hilpun ja Typykän kesken. Osan niistä pakkasin jo mökkikassiin, jotta sielläkin voi herkutella.

   Iloista loppuviikkoa teille ja meidän kaksikolta isot muiskut sinulle Iivari!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.