maanantai 12. maaliskuuta 2018

Luita ja lomaa

Viime viikolla isäntä ja isokorvat löysivät metsästä luita. Isäntä arveli, että lumessa makasi rusakon selkäranka pään kera ja reisi-sääriluu-yhdistelmä. Löytö oli kiinnostanut kovasti Typsyä ja Hipsua.


Luut olivat edelleen metsässä, kun teimme karvakaksikon kanssa tänään päivälenkin. Kovasti tytöt olivat yhä kiinnostuneita luista, eritoten Hippu. Se halusi maistaa kinttua mutta kielsin. En tiedä, olisiko siitä ollut mitään haittaa, jos se olisi järsinyt luuta. Mutta jos kuolleella elukalla oli vaikkapa jokin sairaus... jollain tapaa itseäni vaan tympi ajatus siitä, että Hippu kalvaisi rusakon ruhoa. En siis antanut lupaa Hipulle. Typy ei halunnut maistaa luita. Se kieri niiden vieressä ja haisteli innokkaasti. Mutta metsässä on paljon kivoja hajuja, joten melko pian Tyyperin nenä alkoi viedä taas kohti muita haisteltavia. Rusakon ranka sai jäädä.


Lupasin Hilpulle, että annan kotona molemmille isokorville koirille tarkoitetut luut. Jatkoimme lenkkiä ja jätimme rusakon rippeet taaksemme. Ovatkohan ne siellä edelleen, kun seuraavan kerran kuljemme kyseistä reittiä. Emme suinkaan ole metsän ainoat kulkijat. Ehkä luut päätyvät parempiin suihin. Mutta ei meidän biiglejen. 


Pidän sekä tällä alkaneella viikolla että myös ensi viikolla pari päivää lomaa. Piipahdan anoppini ja hänen siskonsa kera Tallinnassa. Ensi viikolla lukukoiraillaan Typyn kanssa naapurikirjastossa. Tulevana lauantaina meillä on aihetta suureen juhlaan. Ihastuttava pikkuneitimme Hippu viettää syntymäpäivää! Olen jo hankkinut Hipsukalle synttärilahjaksi pari pehmolelua, mm. uuden Chewbaccan risaiseksi kalutun tilalle. Lisäksi ostimme molemmille likoille uudet nahkataluttimet, joten toinen remmi olkoot myös osa Hipun lahjaa. Saapa nähdä, löydänkö Tallinnasta vielä jotakin lisäkivaa lahjapakettiin. Tuliaisia tietysti lupaan tuoda, myös isännälle.  

6 kommenttia:

 1. Ei olisi minunkaan Palvelijatar antanut sitä luurankoa maistella. Pelkäisi siinä olevan jonkin ilkeän taudin aiheuttajia.
  Hauskaa Tallinnan matkaa! Onnea synttärisankarittarelle ja paljon tuliaisia Tallinnasta kummallekin tyttelille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän teidän onnittelut meidän päivänsankarille! Kiitosta vaan Hipun puolesta.

   Siinä rusakon jalkaosassa oli vielä karvaa. Hippu halusi nyhtää myös sitä, luun ohella. En antanut repiä sitäkään. Jos vaikka sillä jänöllä oli tosiaan joku sairaus.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Eekä oes mullakkaa asijata maestelemmaan tuommosta rankoo. Hyvä jos saes ies metrimpiästä haestella. Äet pelekeis kuitennii että suan jonnii taavvin siitä.
  Männäkesänä olj lenkkitien varressa ojassa koko jäniksen ruato. Oesin mielellään männy lähempätä kahtommaan vuan äet vetj ohi naru sinkeellä.
  Mukavata Tallinnan reessuva ja makkeita tulijjaesija tytöelle!Iloset juhlat tiijjossa teellä, suahaan toevottavasti nähä sittä juhlista kuvija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo raadot, ainakin isompien elukoiden, näyttää kiinnostavan. Hiiret ja päästäiset ei niinkään mutta siili ja rusakko herättävät jo kovasti uteliaisuutta. Tuollainen kokonainen jänis olisi miellyttänyt kyllä meidänkin likkoja.

   Kiitos vaan, toivottavasti meri ei käy kovasti ja muutenkin sää suosisi meitä Tallinnassa. Katsotaan, mitä kasseihin kertyy. Ja juhlakuvia tiedossa heti ensi viikolla!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Kyä tommonen luamuluu mettässä on varmalla kiinnostava, Tytöt. Me ollaan nähty vaan jälkiä ja papanoita. Toivotetaan teijän äipälle oikein mukavaa minilomaa ja teille paljon tulkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava lähteä lyhyelle lomapyrähdykselle. Tuliaisia on tiedossa kaikille kolmelle.

   Luuranka oli hyvin kiinnostava. Erityisesti Hippua se näytti vetävän puoleensa kovasti. Minusta se oli aika ilkeän näköinen. Pääkallokin siinä paistatteli... rusakko-raasu. Mikä lie sen vienyt...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.