perjantai 16. maaliskuuta 2018

Matkaterveiset

Lomailin pari päivää, joista toisen vietin lahden toisella puolella. Napakka tuuli kylmensi ilmaa. Laiva kuitenkin seilasi vakaasti merellä mennen tullen. Sen erikoisempia ohjelmia matkaseurueemme ei ollut keksinyt. Kierreltiin kaupungilla, tehtiin ostoksia, piipahdettiin juomaan kuppi kahvia ja kuohuvaa. Paatilla ahdoimme itsemme ähkyyn buffetpöydän antimilla.Toin tietysti tuliaisia kaikille kolmelle tasapuolisesti. Osa niistä päätyy Hipun lahjapakettiin. Herkkupussit jaetaan molempien isokorvien kesken, kuten asiaan kuuluu. Isäntä sai myös herkkuja ja vähän muutakin. Enkä unohtanut itseänikään vaan mukaan tarttui mm. puseroita ja hajuvettä. Meillä oli oikein kiva päivä Tallinnassa ja se toi mukavan katkon tähän arjen keskelle. 

Huomenna on aika juhlia meidän ihanaa Hilpuria. Kakku ja sen koira-aiheinen koriste on hankittu. Kuten myös ilmapallot ja juhla-ateria (maksalaatikkoa nakeilla koristeltuna). Jotta Typsy ei tuntisi oloaan hyljätyksi, se saa osansa synttäriruuasta. Ja varmasti vähintäänkin yhtä paljon tuliaisia meidän vierasväeltä kuin itse juhlakalu.

Aurinko paistaa upeasti ja pieni pakkanen pitää tiet kuivina. Olemme ryhtyneet taas Typyn kanssa harjoittelemaan toisten koirien ohitusta lenkkipoluilla. Typy kun on remmimäyhääjä ja pelkäämme, että kohta se opettaa Hipunkin moiseen tyhmyyteen. Niin kävi aikoinaan, kun Pimu neuvoi Typsyn räyhäämään kaikille vastaantulijoille. Kokeillaan nyt taas erilaisia konsteja, jos haukkuminen edes vähenisi. Se olisi hieno juttu. 4 kommenttia:

 1. Onpas tosi hienot tuliaiset! Reissu kuulostaa oikein onnistuneelta. Paljon paljon onnea Hipulle huomisen johdosta, iloa ja maukasta natusteltavaa!

  Remmiräyhääjä minäkin olin ensimmäiset kolme vuotta. Palvelijatar alkoi höpöttää jo kauan ennen kohtaamista, että "tuolta tulee ystävä, se on ihan kiltti, aaai kuinka kiva koira!" Ja usein Se keksi vastaantulijalle nimenkin ellei ennestään tunnettu. Menin lankaan ja vähensi haukkumista reilusti. Nykyisin saatan jollekin urokselle murahdella ja haukahtaakin pari kertaa, mutta Palvelijatar pysyy kylmän rauhallisena ja toteaa vain, että "ei me välitetä siitä, se menee ohi!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kadehdin suuresti, miten Palvelijatar on saanut sinut noin hienosti pois räyhäämisestä. Olet Párek toki ehkäpä paljon fiksumpi oppimaan ja tottelemaan kuin tuo meidän jukuripäinen Typy... otan kyllä tuon konstin nyt kokeiluun. Remmi löysällä-ohitus ei onnistu, eikä herkuilla lahjonta. Haukunestopanta oli ihan humpuukkia.

   Välitän teidän onnittelut meidän päivänsankarittarelle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Jopa on ollunna hienot tulijjaeset! Paljo onnee vuan päevänsankarittarelle jo etukätteen!
  Mullae on tuota remmirähjeemistä. Mutta vuan tiälä omilla lenkkiteillä. Ja ihteenj isommille. Kylillä ku käävvään ni sielä en oo (vielä) kellekkää ärähtännä. Sitä ee kyllä tiijjä että mahtanookko olla pysyvä tila se :)
  Ilosta synttärj´juhloo sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari onnitteluista, jotka välitin meidän Hipsulle.

   Nyt ollaan harjoitettu Typyn kanssa toisten koirien ohittamista siten, että me kaksijalkaiset emme millään tapaa noteeraa, vaikka Typy huutaisi kurkku suorana. Keino on tepsinyt muutaman kerran, muutaman kerran ei... mutta jatkamme harjoituksia.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.