maanantai 21. toukokuuta 2018

Opintie alkaa

Piipahdimme viikonloppuna pitkästä aikaa Rajasaaressa. Talviaikaan emme ole sinne menneet, sillä pelkään isokorvien lähtevän jäitä pitkin seikkailemaan ympäri Meilahtea. Keväällä pitää odottaa, että heikot jäät häipyvät.


Saarireissua suosi upean kesäinen sää. Typy kävi uimassa, tottakai. Hippu tyytyi kahlailemaan. Välillä kierittiin hiekassa. Porukkaa, sekä kaksi- että nelijalkaisia, riitti runsaasti. Hilpuri juosta kouhotti koirakamujen kanssa. Typsy tyytyi seurailemaan menoa auringossa maaten. Typyllä on jonkinsorttista vahtiviettiä, joten se ei kauaksi minusta ja isännästä lähde. Pitäähän jonkun vartioida laumaa.


Kotiparvekkeellakin voi nauttia auringonpaisteesta. Kaksikko punkeaa yhdessä sohvalle makaamaan, kunnes kuumuus äityy tukalaksi. Koska parvekkeellemme paistaa aurinko koko päivän, en laita sinne mitään istutuksia. Näillä keleillä jo viikonlopun poissaolo kotoa nuukauttaa ja tappaa kasvit kuivuuteen. Se pienen pieni viherpeukalo, joka minussa elää, saa päästä valloilleen mökillä. 

Tällä uudella viikolla käymme Typsyn kanssa naapurikirjastossa lukukoirailemassa. Se on kevään viimeinen työvuoro. Sen jälkeen Typy lomailee kirjastohommista elokuulle saakka. Ja onhan se lomansa ansainnut! Syksyn vuorot sekä kotikirjastoomme että naapuriin on lyöty lukkoon. Hippu tekee kotikirjaston vuoroista muutaman. Katsotaan, miten se lähtee etenemään. Meillä on kesä aikaa treenailla Hipsukan kanssa kuuntelun jaloa taitoa. Minulla on vahva luotto siihen, että Hippu on nopea oppija.  

6 kommenttia:

 1. Hauskaa, että voitte noin vain riemuita koiraporukassa ja tulette hyvin toimeen toisten kanssa! Mukavia kuunteluharjoituksia myös tälle kesälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on erittäin joviaali kaveri ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Typy rakastaa ihmisiä mutta on joidenkin vieraiden koirien (rotujen) suhteen epäilevä. Ei halua kaveerata kaikkien kanssa. Ja se on ymmärrettävää, eihän ihmisetkään kaikki tykkää kaikista.

   Hipun kanssa treenaillaan kesän aikana ja uskon, että kun eka lukukoiravuoro koittaa, se sujuu hienosti.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Voi miten täällä yks naisihminen vihertää kateudesta, kun lukee noin fiksuista koirista, jotka voivat jolkotella vapaina ja ovat tottelevaisia. Katsoo sitten meikäläistä jotenkin vinosti ja ehkä vähän syyttävästikin. En ole ymmärtävinäni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottelevaisuudesta en ole ihan varma.... molemmilla likoilla on valikoiva kuulo. Typy kyllä tottelee melkoisen hienosti, ellei saa vainua ja ajoa päälle. Hippu on luonnonlapsi. Katselee ihmeissään, kun sitä yritetään käskyttää tai komentaa. Ei noteeraa oikeastaan ollenkaan. Mutta esim. syömään-kutsu tai istu-käsky sujuvat. Joten kyllä se oppivainen on.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Sielähän sitä on jo veessä puljattu :) Ja vielä kaveriin kansa yhessä. Takkuulla on ollunna ilosta männöö.
  Hipusta tulloo takkuulla yhtä hyvä lukukoera ku Typystähhii. Ja lapset tykkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu vielä aristelee kastella koko kroppaansa mutta kyllä se Typyn perässä veteen menee kinttuja myöten. On niitä kyllä hauska seurata!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.