keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Pääsimme taas Puulalle

Mökkivanhus oli selvinnyt talvesta naarmuitta ja ehjin nahoin. Siellä se ylväänä seisoi toivottaen meidät taas tervetulleiksi. Maisema oli muuttunut jonkin verran. Talvella tehtyjen metsätöiden jäljiltä tontti on nyt upean valoisa. Siivoustyötä tulee kyllä riittämään, sillä moto oli raivannut tieltään runsaasti risukkoa ja pikkupuuta, jotta tukkipuut saatiin eteenpäin. Ja olihan kaadetuista puistakin tullut karsintaroskaa.

Aamuluun järsimistä Puulan rannalla. 

Voitte varmasti arvata, miten riemuissaan Typy ja Hippu olivat, kun hoksasivat minne automatkan jäljiltä päädyttiin. Typy ehti heti perjantai-iltana uimaan. Ja se ui koko viikonlopun. Hippu ei uskaltautunut järveen kuin kahlaamaan. Minä en edes kahlannut. Isäntä sen sijaan yllätti ja pulahti 15-asteiseen Puulaan. Saunan voimalla. 

Laituri pysyi niukasti pinnalla. 

Vesi oli noussut melkoisen korkealle. Laituri oli nippanappa veden pinnalla. Sitä on hiukan korjattava. Se homma on isännän lomatekemistä. Hiiret, myyrät ja päästäiset olivat jättäneet mökin rauhaan. Niiden raatoja tai jätöksiä ei löytynyt sisätiloista. Laulujoutsenpari lipui lahdella. Kuikat mekkaloivat, kuten myös kalatiira. Käki kukkui. 

Mökin portaille paistaa hienosti aamuaurinko.

Viikonloppu hujahti nopeasti. Siivosimme, saunoimme ja grillasimme. Otimme aurinkoa ja luimme. Huussi pistettiin käyttökuntoon ja komposti myllättiin. Pihakalusteet otettiin esiin. Sytytin Pimun ja Nupin yhteishaudalle lyhdyn ja pistin ruusut maljakkoon. Sää ei olisi parempi voinut olla. 

Mökkikausi on siis avattu. Seuraavan kerran suuntaamme Kangasniemelle kesäkuun puolella. Odotan reissua jo kovasti. Saattaa olla, että Typsykkä ja Hilpu viettävät silloin viikonloppua pidemmän visiitin möksällä. Yhdessä isännän kanssa. Se olisi eri hauskaa! 

8 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar16. toukokuuta 2018 klo 12.13

  Oi mikä ihana mökkireissu teillä olikaan! Kyllä noissa maisemissa on helppo viihtyä niin koiruuksien kuin isäntäväenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat komeat, se täytyy kehua. Toki mökin ympärillä oleva risusavotta ei ole niin kaunis. Toivottavasti se saadaan häviämään kesän aikana.

   Aurinkoista loppuviikkoa teille! Kyllä nyt kelpaa nauttia olostaan täällä kaupungissakin. On ollut miltei liiankin kuumaa.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ihanat tytöt rannalla :)Hienot on mökkimaesemat teellä sielä. Ja ku on ilimattii ollunna kohillaan ni jopa on ollunna mahtava mökkireessu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin harvinaista, että jo toukokuulle sattui näin hienot kelit. Viikonloppu oli suorastaan helteinen ja paras paikka helteellä on Puulan rannat. Oli tosi kivaa päästä taas mökille!

   Mukavaa ja leppoisaa viikon jatkoa ja viikonloppua teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Loistavaa! Uimiskelua, luita ja aurinkoa, ihan parasta viihdettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaan voidaan lisätä vielä grillimakkaramakupalat sekä karitsanlihamaistiaiset. Myös metsässä viipottaminen ja kaksijalkaisten sängyssä nukkuminen. Meillä kaikilla oli hieno mökkireissu!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa teidän mökkiviikonloppu! Luonnon keskellä on hyvä olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon keskellä on etenkin näin keväällä hieno olla. Maa herää, linnut palaavat muuttoreissuiltaan. Paljon keväisiä tuoksuja ja uutta ihmeteltävää. Ja Typy pääsee pitkän talven jälkeen polskimaan järveen!

   Aurinkoista viikkoa teille toivotellen
   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.