perjantai 8. helmikuuta 2019

Iso helpotuksen huokaus

Jestas, että lunta on nyt valtavasti. Kinoksia riittää ja Hippu kapuaa niiden päälle sorjilla kintuillaan. Hyvästä kuntoilusta tuo kiipeäminen käy, kuten myös hangesta pois kahlaaminen. Ja liikkua pitääkin, sillä eläintohtori laittoi Hippulin laihdutuskuurille. Kilon verran pitää saada painoa pois. Häpeillen myönnän, että Hipsun lihominen on suurelta osin minun syyni. Olen lellinyt ja paaponut sitä sen jäätyä syksyllä yksin. Myös se, että leikki ja riehuminen on vähentynyt huomattavasti, kun Typy lähti, on vaikuttanut varmasti Hipun painoon.


Eikä se lääkärireissu turha ollut. Alkuun totean, että Hilpu käyttäytyi superhienosti, kun sille tehtiin sisuskalujen ja vatsan ultra. Se aika ajoin torkkui, kun lääkäri kuvasi sen kroppaa. Niin rennosti se tilanteen otti. Emännältä pääsi kyllä itku, sillä tutkimushuone oli se sama, jossa Typy kuvattiin ja saimme kuulla karmean kohtalokkaan tuomion. Mutta selvisin koitoksesta. Hipsun verikokeen otto sujui myös mallikkaasti. Hippu on ihan valtavan kiltti ja sopeutuvainen koira. 

Vatsasta ja elimistä ei löytynyt sitä pahinta eli kasvaimia tai muita outoja poikkeamia. Kaikki on kunnossa ja mallillaan siltä osin. Mutta ohutsuoli Hipulla kenkkuilee. Ja sen aiheuttaja on suurella todennäköisyydellä ruoka-aineallergia. Lääkäri laittoi Hipun kolmen viikon allergiaruokakokeilulle. Sille ei saa antaa mitään muuta kuin kyseistä ruokaa. Pois keksit, luut, poronkorvat, kotiruuan tähteet ja myös maitohappobakteerijauhe. Painon pitäisi myös laskea tällä systeemillä. Arvatkaapa, onko Hilpu ihmetellyt, miksi sen ruokavalio muuttui yks´kaks näin ankeaksi...

Verikokeesta tullaan katsomaan potilaskertomusta lainatakseni "mahasuolikanavan toiminnasta kertovat parametrit sekä rasva-arvo triglyseridit". Näiden tulokset käsittääkseni tulevat vahvistamaan, onko kyseessä allergia vai ei. Tulokset saamme reilun viikon päästä johtuen eläinlääkärin lomasta. Sen jälkeen mietitään jatkotoimenpiteet. Eli se, onko Hippu lopun ikäänsä allergiaruualla vai voidaanko ryhtyä siedättämään sen vatsaa joillakin ruoka-aineilla.

Hippuhan on koko ikänsä ollut herkkäpissinen. Se ei pysty pidättelemään kovin pitkiä aikoja. Siihenkin saatiin selvyyttä. Ei olla juuri epäiltykään, että se kostopissisi tai muuta sellaista. Ehkä joskus. Mutta ei se pissi sisätiloihin sen vuoksi. Sen virtsanjohtimissa on syntymävikaa. Tämä selittää sen, ettei se pysty pidättelemään seurapiirirakon tavoin. Mitään vaarallista tuo kehityshäiriö ei ole. Siitä ei tarvitse murhetta kantaa. Hippu vain pääsee ulos usein, kuten on jo tähänkin saakka päässyt. 

Parin viikon päästä tiedämme siis isolla varmuudella, onko Hippu allergikko. Ja miten asian kanssa ryhdytään elämään. Sitä odotellessa jatketaan lumessa tarpomista meidän kaljumahan kanssa ja muutenkin kuljetaan eteenpäin tätä helmikuuta. Äärimmäisen helpottunein mielin. Vaikka allergia on sekin kurja juttu, sen kanssa pärjää ja voi elää hyvää koiranelämää. 

8 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar8. helmikuuta 2019 klo 14.54

  Voi miten ihana uutinen, ettei mitään dramaattista löytynyt. Yliherkkyyksien kanssa voi elää ja mörköruokia välttää. Pissaherkkyys tietenkin vaatii useampia ulkoilureissuja, mutta sehän koituu myös pelveluskunnan hyödyksi: hyötyliikunta on hyvä asia.
  Nyt huolet nurkkaan ja nauttimaan kaikesta mikä on hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät uutiset olivat kyllä todella helpottavia. Allergian kanssa pystyy hyvin elämään. Ja liikunta tekee hyvää meidän perheen kaksijalkaisille, joten runsaampi ulkoilujen määrä ei ole haitaksi ollenkaan.

   Kevein mielin siis suuntamme kohti kevättä. Mukavaa alkanutta viikkoa teille!

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Jeejee hyvähyvä... hieno homma ettee mittää vuarallista löötynnä!! Allerkijat on ikävijä vuan niihen kansa pystyy kuitennii elämään iha kuvalleen.
  Toevottavasti se emännännii maha nyt herkijjää ressoomasta. Raahallista elloo ja mukavata viikolloppuva sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä Hipsulin että emännän mahat ovat rauhoittuneet. Kovasti itsekin epäilen, että Hipulla on allergiaa. Sen on nämä muutamat päivät "ankealla" ruokavaliolla jo osoittaneet. Mutta varmuutta saadaan asiaan ensi viikolla.

   Kaikkea kivaa ja hauskaa tälle alkaneelle viikolle toivottaa teille Hippu ja emäntä

   Poista
 3. Loistavia uutisia, terve ja pirteä tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutiset olivat tosiaan oikein mukavia. Allergian kanssa opetellaan elämään, jos vaivat sitä tosiaan on. Ja siltä tämä nyt vaikuttaa. Riemukkaita talvipäiviä teille tuuliselle kolmikolle toivottaa Hippu-karvaton maha ja emäntä

   Poista
 4. Hyvä, ettei mistään kamalasta ole kyse. :) Kun ruokavalion saa kuntoon, niin elämä on varmaan taas mallillaan. Hyvä, että tuo pissa-asia selvisi samalla. Täytyy vain käydä riittävän usein pihalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hyvä, että saatiin diagnoosi myös siihen pissivaivaan. Se kun on mietityttänyt meitä, sillä pennusta asti Hippua on saanut viedä ulos melkoisen usein. Pimun ja Typyn kanssa ei ollut niin. Oikealla ruokavaliolla vatsakin saadaan varmasti parempaan jamaan. On ollut kurjaa katsoa, kun Hippuli on kipuillut mahansa kanssa.

   Mukavaa alkaneen viikon jatkoa teidän pesueelle toivottelee Hippu ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.