torstai 14. helmikuuta 2019

Ystävänpäiväterveiset!

Helmikuun lukukoirailut aloitettiin eilen kotikirjastossa. Naapuriin mennään vajaan parin viikon päästä. Rapsuttelijoita ja lukijoita oli mukava määrä. Hippu nautti taas täysin rinnoin, kun sai osakseen suurta huomiota. Kuuntelemaan se pääsi sirkus- ja prinsessatarinoita. Minä pääsin vastailemaan lukijoiden esittämiin kysymyksiin koirista ja niiden omistamisesta. Eräs lukija kysyi mm. mistä tiedän, että Hipsukalla on vessahätä. Tuohon kysymykseen oli helppo vastata mutta joskus lukijoilta ja moikkaajilta tulee kinkkisiäkin kysymyksiä.

Hipun vatsa on ollut hyvässä kunnossa. Yllättävän hyvin se on sopeutunut tylsään ruokavalioonsa. Ihmetystä ei herätä edes se, että herkkupaloina saa niitä samoja nappuloita, joita kolahtaa ruokakuppiinkin. Beaglet ovat tunnetusti ahmatteja eivätkä yleensä ronklaa ruualla. Tämä pätee myös Hippuun ja on ollutkin varsin helppoa tämä allergiaruuan tarjoaminen.


Tänään vietetään ystävänpäivää. Kovasti olisin halunnut ostaa Hipsulle jotakin erityisherkkua täksi päiväksi. Mutta pysyttelemme niissä allergianappuloissa. Lelujakin tuppaa neidillä olemaan sen verran paljon, että säästän seuraavat leluhankinnat maaliskuulle, jolloin Hipulla on synttärit. Ja saihan se viimeksi lauantaina uuden pehmon...

Toivotamme kaikille meidän perheen ystäville sekä plogikamuillemme, niiden omistajille ja PSB:n lukijoille

Hyvää ystävänpäivää!

8 kommenttia:

 1. Ompa hyvä juttu etton maha asettunna. Oekeen ihanata Ystävämpäevee sinnehhii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät ystävänpäiväterveiset sinulle ja kotiväellesi!

   Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Mukavaa, että maha on nyt paremmassa kunnossa. Ruokavalion muutokseen voi olla ihmisten vaikeampi tottua, kun pitää muistaa, ettei saa antaa mitään muuta kuin tiettyä lajia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Meille (lähinnä minulle) on Hipun vaisu ruokatarjonta ollut hankalampaa kuin koiralle itselleen. Mielelläni antaisin Hipulle esim. poronkorvan jälkiruuaksi tai lukukoirakeikoilla minikoirankeksejä. Mutta allergianappuloissa pysytään ennen kuin on parempaa tietoa.

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar15. helmikuuta 2019 klo 20.12

  Ihminen haluaisi hemmotella rakastamaansa lemmikkiä herkuilla. Se on kuitenkin vain ihmisen käsitys hemmottelusta. Koiran saa ikionnelliseksi huomiosta ja leikeistä. Tietenkin koira yrittää saada makupalojakin, mutta sille ei ole katastrofi vaikka niitä ei saa. Kun koiran aseistariisuva anova katse osuu ihmiseen, ihmisestä tulee namiautomaatti - ja koira tietää sen :) Hippu voi nyt hyvin ja sehän on pääasia. On tosi hyvä ja järkevä päätös pysytellä nyt ruokavaliossa, joka on osoittautunut parantavaksi ja sopivaksi Hipun vatsalle. Onnea jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin täyttä totta, Palvelijatar. Hippu on tyytyväinen nappuloihinsa. Toki se kerjää keittiössä, kun siellä leijailee hyviä tuoksuja. Mutta se, että jälkkäriherkku on nyt pari ylimääräistä nappulaa, ei tunnu sitä haittaavan. Itseäni tosiaan vaivasi alkuun aika paljonkin se, että Hippu on näin ankealla ruokavaliolla. Mutta nyt alan siihen jo tottumaan. Ja tiukasti ollaan lääkärin määräyksissä pysytty. Hipun hyvinvointi on tärkeintä.

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Onpa mukavaa, että Hipun vatsavaivat helpottivat. Minäkin jouduin tekemään myönnytyksen Artun ruokinnan suhteen. Olin päättänyt, että en "eineksillä" koiraani ruoki, mutta lopulta ruuansulatusongelmat voittivat, ja niin ilmestyi meillekin 9 vuoden vastustelun jälkeen nappulasäkki.
  Iloista viikonvaihdetta Hipulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsa on toiminut viime viikot moitteettomasti. Ruokavalio on siihen varmasti auttanut. Eikä enää harmita Hipun puolesta se, ettei mitään vanhoja tuttuja herkkuja ole tarjoiltu. Ja onko Hippua edes harmittanut, ehkä se on vain emännän luulo... innolla Hippu on syönyt muutaman nappulan iltakeksin korvikkeena ja jälkiruuaksi.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.