perjantai 3. toukokuuta 2019

Ei niin helppo hierottava

Viikonloppuna osallistuimme Hipsun kanssa koirahierontakurssille. Sen järjesti paikallinen aikuisopisto. Kurssi oli kestoltaan 2,5 tuntia per päivä. Tämä oli oikein passeli kesto, sillä koirien keskittymiskyky alkoi viimeisellä puolituntisella herpaantumaan. Tai ei kaikkien niiden kahdeksan koiran, jotka omistajineen kurssille osallistuivat.

Outoa touhua tämä hieronta...
minkäs herkkupötkylän tuo naapuri sai...

Nimittäin Hipun keskittyminen oli melko heikkoa jo heti ensihetkistä alkaen. Sitä kiinnosti paljon enemmän toiset nelijalkaiset osallistujat, niiden herkkupussit sekä sen oma herkkupussukka. Hilpu ei  ymmärtänyt, mikä tämä hierontahomma oikein on. Mitä tuo emäntä lääppii selkää ja komentaa kyljelleen makaamaan. Ei käy, totesi Hippu ja pääosin istui kuin seipään nielleenä. En voinut kuin nauraa ja mietin, että ehkä nämä harjoitukset sujuvat paremmin kotona. 

Mutta ei kurssi hukkareissu ollut. Opin helppoja venytysharjoituksia, joita Hilpuri teki mielellään. Kurssin ohjaaja antoi henkilökohtaisia vinkkejä ja opetus oli kaiken kaikkiaan hyvää. Ohjaaja kävi koiria yksitellen läpi ja neuvoi kädestä pitäen hierontaotteita yms. Tunnelma kurssilla oli leppoisan rento ja kaikki koirat, jotka sinne osallistuivat, käyttäytyivät hienosti. Kurssin tarkoituksena ei ollut tehdä meistä omistajista täysammattilaisia koirahierojia. Mutta alkustartin hierontahommaan sai ja erityisesti oppimistani venytystaktiikoista olen innostunut. 

Vappuaattona Hippu teki elämänsä
ensimmäisen junamatkan.
Hienosti sujui!

Vappua vietimme kyläilemällä anoppini ja appiukkoni luona. Matkat taitettiin bussilla ja junalla. Hippu matkusti oikein mallikkaasti. Hauska ilta sisälsi hyvää ruokaa ja juomaa. Sääkin suosi, sillä olimme varautuneet vesisateeseen ainakin paluumatkalla. Vappupäivä otettiin rennosti kotona lötkötellen. 

Isännän vanhemmat olivat hankkineet
Hipulle vappukaverin. Melkoisen
rauhallinen ja hiljainen tuo kamu oli.

Takatalvi iski keskiseen Suomeen. Meidän piti suunnata tänään Puulalle mutta reissu siirtyy reilulla viikolla. Autossa on alla kesärenkaat, joten emme henkemme kaupalla lähde Kangasniemelle ajelemaan. Kyllähän meitä harmittaa mutta pystymme viikon verran odottelemaan. Turvallisuus ennen kaikkea. Vietämme siis kotiviikonlopun. Isäntä tekee työhommia. Annamme hänelle työrauhan, joten haen kirjastosta uutta luettavaa ja syvennyn Bertie Woosterin ja Jeevesin seikkailuihin. Sohvalla maaten, rakas Hippunen kainalossani.

4 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut tosi mukavaa aikaa. Vaikka mökkeily nyt siirtyikin. Viisas ratkaisu, turha lähteä seikkailemaan kesärenkailla, kun sää on mikä on. Koirahieronta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Harmi ettei täälläpäin sellaista kurssia ole tietääkseni tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole aiemminkaan täällä meillä päin ollut paikallisen aikuisopiston tarjonnassa koirahierontakurssia. Nyt tällainen järjestettiin ja vielä kahteen kertaan. Eka kurssi kun oli täyttynyt hetkessä. Kiva kurssi vaikka Hippu ei siitä tainnut oikein välittää.

   Tällä viikolla päästään jo mökille. Takatalvi onneksi loppui. Kevät keikkuen tulevi, sanoo sananlaskukin. Ilmoille ei mahda mitään.

   Mukavaa viikon jatkoa teille toivottelee Hippunen ja emäntä

   Poista
 2. Hyvä ku että lähtennä minnekkää. Olj kyllä semmoset kelit että mehtähallituksen puolelle piäty monen matka kesärenkaella! Kerkijjää hyvällä siällähhii.
  Hienon kaverin on Hippu suanna vapuvviettoon :) Ee oo varmaan erjmielisyyttä tullunna tuon kansa.
  Tuo hierontahomma on varmaan tuntunna oovvolta isossa sakissa. Vuan tarpeellista ja hyvveetekövätä varmaan on joka koeralle. Kotona ehken paremmin onnistuu sittä nuo omassa raahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappukaveri on hyvin rauhallista laatua. Ei tullut eripuraa edes peurankorvista. Nyt se keikkuu meillä olohuoneen nurkassa. Alkaa pikkuhiljaa voimat eli heliumia katoamaan.

   Hippu ei tosiaan pystynyt keskittymään hierontahommaan, kun oli muuta mielenkiintoista ympärillä. Kotona se sujuu paremmin. Eikä tarvitse mättää herkkuja sille kilokaupalla.

   Leppoisaa loppuviikkoa teille sinne Savoon! Hipulta muiskusia.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.