torstai 9. toukokuuta 2019

Vatsa pisti taas hanttiin mutta kelit ei enää ja Puula kutsuu!

Hipulla alkoi vapun jälkeen vatsa taas reistailemaan. Onneksi Hippunen on jo parempaan päin. Mutta monta päivää meni, että sen maha möyrysi kuin pesukone. Ja aika ajoin Hilpuri pulautteli ulos keltaiset limaoksennukset. Taloyhtiömme pesutuvan mattokone on siis saanut taas pyöriä... Emme tiedä, mistä maha ärtyi. Mitään ruoka- tai herkkukokeiluja ei ole tehty vaan ollaan pysytty hyviksi havaituissa pöperöissä. Pieni epäilys on, että Hippu olisi herkistynyt nyt myös eräälle hirviruualle, jota se on saanut. Se on poistettu ruokalistalta. Tai sitten se on mättänyt suuhunsa ulkoa jotakin herkulliseksi katsomaansa "makupalaa"... Annoin Hipulle tankoparsaa, jota mm. netissä laajasti suositellaan mahavaivaisen koiran ensiavuksi. Hippu söi parsaa innolla, sitten kun sille ylipäätään alkoi ruoka taas maistumaan. En osaa sanoa, oliko parsasta apua mutta ei siitä haittaakaan ollut. Kokeiltu on nyt sitäkin ja pidämme vastaisen varalle parsan mielessä.

Koirapuistossa oli hajuja, jotka piti
saada hierottua selkäänsä.

En ole vielä ostanut apteekista suun kautta annettavaa punkkikarkotetta. Reseptihän siihen kyllä saatiin. Mietin vielä, ryhdymmekö torjumaan punkerot tuolla tavoin vai pysymmekö edelleen niskaan laitettavissa linimenteissä. Epäilyttää, miten Hilpun vatsa reagoi tuohon aineeseen. Nyt kun näyttää siltä, että vaihdetusta ruokavaliosta huolimatta Hipan maha on niin herkkä, että sen saattaa pistää kipeäksi pienikin rippu ei sopivaa-syötävää. Mietimme siis vielä. 

Isäntä tekee pitkää työpäivää. Onneksi viikonloppu häämöttää ja eiköhän silloin ehdi hetken huilatakin. Olen varmasti kyllästymiseen asti kirjoitellut meidän mökkikauden avaamisesta. Mutta pitkästytän Teitä lukijoita vielä kerran: vihdoinkin lähdemme Kangasniemelle, kohti Puulan rantoja! Typyn, Pimun ja Nupin haudalle on jo kukat hankittu. Kynttilät ovat ostoslistalla. Miten mökki on selvinnyt talvesta, onko linnunpöntöissä jo asukkaita, miten matalalla Puulan vesi on. Nämä nähdään ihan pian.

6 kommenttia:

 1. Peukut on pystyssä, että Hipun vatsa rauhoittuu ja normalisoituu. Tankoparsaa suositellaan erityisesti silloin, kun on epäilys että jotain vierasta on vatsaan joutunut. Parsan liukas kuitu toimii kuin lakaisukone suolistossa. Meillä on aina purkki säilykkeenä tankoparsaa siltä varalta, että ulkona riiviö ehtii jotain keljua nielaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on jätemylly ja on täysin mahdotonta, ettei se pääsisi syömään lenkeillä jotakin luvatonta. Sen vuoksi mieleen hiipi, että josko mahaan olisi päätynyt nyt jotakin ei-toivottavaa. Vatsa on nyt rauhoittunut. Tankoparsapurkki löytyy jatkossa meidänkin kaapista, mökiltä ja kotoa.

   Mukavaa viikonloppua teille toivottaa Hippuli ja emäntä

   Poista
 2. Täälläkin on mielessä pyörinyt tuo suun kautta otettava punkkikarkote, kun varsinkin Roni ui niin paljon, että turkki huuhtoutuu kuukauden sisällä monet kerrat, mutta ei ole vielä kokeiltu.
  Mukavaa mökkikauden avausta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy oli kova uimari ja sen vuoksi niiden linimenttien kanssa oli välillä säätämistä. Se kun ui mökilläkin joka päivä monta kertaa. Hippu ei ole kovin innostunut uimisesta. Tai ei ainakaan menneinä kesinä. Siksi mietinkin, rohkaistunko antamaan sille tabletin vai laittamaan niskaan niitä tököttejä. Mietimme vielä, sillä en halua antaa sille mitään, mistä vatsa voisi oireilla.

   Kiitos, mökille ollaan menossa. Odotuksen tuntua ilmassa siitä, miltä möksä näyttää talven jäljiltä.

   Leppoisaa viikonloppua teille toivottelee Hippu ja emäntä

   Poista
 3. Oekeen ihanata viikolloppuva sielä mökillä! :) Se suattaa olla meleko tömäkkätä tavarata se punkkitapletti herkkämahaselle. Äet arvelj. Vuan ee kyllä oo itellä kokemusta. Myö luotettaan tuohon karkottimmeen joka pantaan pannaan niinku muinae kesinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Iivari... ei päästy mökille viikonloppuna. Auto pisti tenän matkalla ja hajosi. Voit uskoa, miten paljon meitä harmitti. Uusi yritys tulevana viikonvaihteena.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.