torstai 16. toukokuuta 2019

Ei vieläkään...

Meillä on nyt huonoa onnea matkassa liittyen mökkikauden avaukseen Puulalla. Ensin iski takatalvi ja sitten auto teki tenän. Pääsimme perjantaina nelostietä Järvenpään kohdalle, jossa auto antoi ensimmäiset merkit siitä, että jotakin on vialla. Korjaamon kautta matka jatkui mutta Lahdessa kaara ilmoitti, että tämä reissu oli tässä. Ei auttanut muu kuin kääntyä takaisin kotiin. Köröttelimme hissukseen vanhaa Lahdentietä ja meitä harmitti aivan valtavasti. Ihan todella paljon. Onneksi pääsimme kotiparkkiin eikä auto jättänyt meitä tielle ja hinauksen varaan.

Hippu sai lohdutukseksi mönkään
menneestä mökkireissusta
hirvennahkaherkun.

Alkuviikosta teimme Hilpan kanssa kevään viimeisen lukukoirakeikan. Se suuntautui naapurikirjastoon, jossa oli taas mukava määrä lukijoita. Lukukoira Hippu lomailee elokuulle saakka, jolloin kuuntelut taas jatkuvat. Kotkirjastomme lastenosasto menee kesällä remonttiin. Joten siellä syksyn lukukoirailut alkavat vasta lokakuussa. 


Olen hyvin ylpeä siitä, miten hienosti Hippu tämän elämänsä ensimmäisen lukukoiralukuvuoden suoritti. Se ryhtyi melkoisen kylmiltään kuunteluhommiin. Ehdimme kerran käydä kotikirjastossa, kun elämä kiepsahti nurin ja Hippu astui Typyn tassunjäljille ottaen sen työvuorot hoitaakseen. Vaikka hiukan epäilin, miten Hippu jaksaisi keskittyä kuuntelutyöhön, luotin kuitenkin siihen, että kirjastoreissut sujuvat mallikkaasti. Hippu on valtavan kiltti ja ihmisrakas beagletyttö. Tiesin, että me selvitään kunnialla. 

Ja kyllähän tässä alkaa lähestymään meidän kaksijalkaistenkin lomat. Toivon aurinkoista, vähäsateista ja lämmintä kesää. Itse aloittelen lomani heinäkuussa, isäntä jo aikaisemmin. Lomasuunnitelmia on tehty mutta maltillisesti. Tärkeintä on, että saamme viettää leppoisan loman ilman paikasta toiseen säntäilyä. Mökillä ei pistetä työleiriä pystyyn. Vakaa aikomus nimittäin on, että me sinne mökille vielä pääsemme 😊.

8 kommenttia:

 1. Tekipä auto ikävän tepposen, mut onneks pääsitte takas kotiin.
  Kuule Hippu, sä teet tosi tärkeetä työtä lukukoirana. Muiskut1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, onneksi auto jaksoi takaisin kotiparkkiin saakka. Olihan se reissu.

   Hippu kiittää terveisistänne. Se tykkää kovasti olla lukukoirana. Elokuun loppupuolella palataan taas kirjastoon.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Kylläpä nyt on vastuksia mökkeilyn tiellä... Mutta etteköhän te sinne vielä pääse tänä kesänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auton temppuilu harmitti paljon enemmän kuin takatalvi. Oltiin jo matkalla, auto täynnä tavaraa, Hippu pääsisi vapauteen... ja sitten matka tyssäsi Lahden kohdalla ja piti kääntyä takaisin. Mutta viime perjantaina päästiin perille!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Toivottavasti mökkireissu onnistuu täydellisesti ja autokin toimii moitteettomasti. Kesä on vasta aluillaan ja mökkielämää riittää pitkäksi aikaa. Muiskuja Hipulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennyt viikonloppu vietetiin vihdoinkin möksällä. Ja autokin pitäisi saada tällä viikolla kuntoon. Joten kyllä tämä jo iloksi on muuttunut.

   Hippuselta isot muiskut Pàrekille!

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Voetokkiisa mikä harmitus! Vuan onneks ootta nyt kuitennii piässy sielä käämään. Pitkä kesä on eissä ja kerkijättä viettee sielä vielä paljo aekoo :)
  Hippu on kesälomasa ansaenna. Onse niin hienoo työtä mittee se tekköö! Muiskusija minnäe laetan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan huonoa onnea matkassa reilu viikko sitten. Mutta perjantaina päästiin mökille. Oli hienoa! Ja onneksi kesä on vasta edessä.

   Hippu on tosiaan lomansa ansainnut. Niin hyvin se hyppäsi Typyn tassuihin ja hoiti lukukoirahommat mallikkaasti, kun ne jäivät surullisesti Typsyltä kesken.

   Isot muiskut meidän Hippuselta sinulle Iivari!

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.