tiistai 21. toukokuuta 2019

Pääsimme Puulalle

Perjantaina pakkasimme kapsäkit ja pakaasit laina-autoon. Matka kohti Kangasniemeä kulki sujuvasti vaikka nelostiellä olikin alkumatkasta ruuhkaista. Kuten yleensä aina kesäviikonloppuisin. Hilpu hoksasi mökkitielle käännyttyämme, että missä ollaan. Liekö tutut tuoksut herättäneet sen unesta ja innokkaana se roikkui ikkunassa katsellen maisemia.

Pääsimme siis vihdoinkin avaamaan mökkikauden Puulalla. Möksävanhus oli selvinnyt talvesta hyvin. Aitta-varaston vesiränni roikkui mutta sekään ei ole iso korjattava. Typyn, Pimun ja Nupin haudalla olevat kanervat olivat kovin kärsineitä. Mutta laitoin tilalle kukkasia sekä kynttilöitä. Parempaa säätä emme olisi voineet toivoa. Hellelukemissa pistimme mökin taas käyttökuntoon.

Hippu kuivatteli rotsiaan lämpöisessä
auringossa. Mökkikauden avauksen kunniaksi
isäntä pesi Hippusen. 

Kuikat ja laulujoutsenet lipuivat lahdella. Parissa pöntössä näytti olevan asukkaita. Toivottavasti loppuihinkin löytyy majoittujia. Hippu tutki uteliaana mökin ja piharakennusten nurkat. Välillä se kävi laiturilla vastaamassa vastarannalla olevan talon koiralle. Ja näimme isännän kanssa senkin ihmeen, että Hippu meni järveen kahlailemaan. Jotakin Typyn opetuksista on sen mieleen painunut. Lämpimällä kelillä kannattaa käydä järvessä viilentymässä. Isäntäkin kävi kastelemassa itsensä Puulassa. Minä en, vesi oli 12-asteista. 

Aika tekee tehtävänsä. Paljon mukavia muistoja Typsystä ja sen mökkiseikkailuista nousi mieleeni. Aina haudalle mennessäni tuli kyyneleet silmiini mutta muuten "pysyin hyvin kasassa" koko viikonlopun. Suru seuraa edelleen ja ikävöin Typyä valtavan paljon. Mutta mökkireissu ei ollut niin surumielinen kuin olin etukäteen pelännyt. Suurta lohtua tuo Hippu, jonka touhuja oli ilo seurata. Mökkeilyt jatkuvat hyvinkin pian ja pitkälle syksyyn. Lisää muistoja kertyy varmasti roppakaupalla, kun ollaan lokakuussa. 

10 kommenttia:

 1. Olipa teillä onnistunnu möksäreissu, Hippunen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, sanoo Hippu. Se sai pikkuruisen palan makkaraakin. Sen kunniaksi, että päästiin vihdoinkin mökille.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Oikein mukavaa uutta mökkikautta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Sylvi. Mökkeily on kesän parasta aikaa ja kohokohta. Talvet kun menee täällä betonilähiöissä kierrellessä.

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Mukava kuulla, että mökkireissu oli onnistunut ja sääkin suosi. Se mökki voisi kirjoittaa kirjan kaikesta mukavasta mitä siellä olette saaneet kokea. Ja lisää mukavia muistoja on varmasti tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä löytyisi kyllä tarinoita kerrottavaksi. Onhan sillä ikääkin jo yli 40 vuotta. No, jos tässä omat työt syksyllä loppuu ja päätyy työttömäksi, pitääkin harkita tuota kirjailijan uraa...

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Ompa mukava ku piäsittä mökkireessulle! Monellaesija muistoja sinne varmaan on kerinnä kertyvä. Ja lissee tulloo. Toevottavasti enämpi niitä haaskoja ja ilosija. Párek sanohhii hyvästi että mökki voes kirjottee kirjan niistä muistoesta :) Ja jos ee mökki ni sittä vaekka emäntä? Oespa mukavata lukkee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääosin mökkimuistot ovat iloisia ja mukavia. Mökillä ei ikäviä tapahtumia ole muistini mukaan ollut kuin kaksi; siskoni tippui laiturilta ja isä riensi pelastamaan (ranta on syvä). Ja sitten se Typyn viimeinen ilta ja mökkireissu. Joten onneksi ei kovin montaa ikävää juttua ottaen huomioon mökin yli 40 vuoden iän.

   Emäntä pistää kirjaidean mieleen...

   Hipun emäntä

   Poista
 5. Ihanaa, että pääsitte vihdoin mökille! Ja mukava kuulla, että siellä oli hyvä olla eikä niin surullista, vaikka sitä aluksi pelkäsit. Toivotaan, että tästä tulee teille mukava mökkeilykesä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin varautunut pahempaan tunnekuohuun. Mutta näköjään aika tekee tehtävänsä ja surun keskeltä nousee jo niitä mukaviakin muistoja. Pystyn niitä jo palauttelemaan mieleen ja isännän kanssa hymyillen muisteltiin Typyn seikkailuja siellä mökkirannoilla.

   Luottavaisin mielin mennään kohti tätä uutta mökkikesää. Uskon, että siitä tulee mukavaa.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.