keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Parhaita uutisia!

Aivan alkuun minulla on suuri ilo kertoa, että Hippu sai alkuviikosta terveen paperit 🥳. Kävin Hilpusen kanssa perjantaina verikokeessa ja maanantaihin saakka jännitimme tulosta. Eläinlääkäri soitti silloin ja kertoi, että Hipun tulehdusarvo on laskenut normaalille tasolle. Seurantakäynnit näin ollen lopetetaan. Meille jäi mietittäväksi vatsan tähystys, jonka Hipulle voisi jo suolistosairaudenkin vuoksi vielä tehdä. Eläintohtori totesi, että tähystyksen tekeminen ei kuitenkaan ole akuutti asia ja se voidaan tehdä loppusyksyllä. Mietimme isännän kanssa asiaa. Todennäköisesti Hipun vatsa tullaan tähystämään.

Heinäkuun 12. päivä tämä savotta alkoi. Silloin Hippu joutui Kuopioon eläinsairaalaan. Siitä saakka olemme käyneet liki viikon välein tutkimuksissa ja verikokeissa. Heinäkuun ajan Jyväskylässä ja sen jälkeen täällä kotipuolessa. On tämä ollut melko raskas matka sekä Hipulle itselleen että meille omistajille. Ja nyt pidetään kaikki käpälät ja jäsenet pystyssä, että mystiset oireet eivät enää koskaan palaa. 


Syy tälle Hipun omituiselle "sairaudelle" on melkoisella varmuudella vierasesineen aiheuttama haava tms. vatsalaukussa tai suolistossa. Se siis söi mökillä 11. heinäkuuta hujakoilla jotain sopimatonta, joka alkoi tökkimään reikää tai haavaa sisuskaluihin. Vierasesine on tässä tapauksessa todennäköisesti kalan ruoto tai puutikku. Ultrakuvauksessa nämä eivät yleensä näy eikä välttämättä edes tähystyksessä. MUTTA tämä ei ole mikään virallinen diagnoosi, vain lääkärin vahva epäily. Ja tästä olemme kyllä isännän kanssa samoilla linjoilla. Syy on melko varmasti juuri tuo. 

Pääasia on, että Hippu on jo pitkän aikaa voinut hyvin. Se ei ole mitenkään sairas eikä ole oireillut enää aikoihin. Ruoka maistuu hienosti ja leikit Mytön kanssa ovat riehakkaita, kuten aina ennenkin. Myös eläinlääkäri on todennut, että Hippu on tutkittu niin perinpohjaisesti ja vointi näyttää hyvältä, että yöuniaan ei kannata enää menettää. Se, että maanantaina saadut uutiset olivat erinomaisen hyviä, tipautti meidän harteilta valtavan ison huolitaakan. Olo on helpottunut ja hyvin iloinen. 

Mitä kaikkea meidän syyskuuhun on muuten mahtunut. Siitä kirjoittelen ensi kerralla. Tällä erää oli tärkeintä jakaa nämä upeat uutiset teidän kanssanne, meidän lukijat sekä blogikamut palveluskuntineen 😍. Kiitän suuresti koko meidän poppoon puolesta tsemppiviesteistänne, tuestanne sekä terveisistänne. 

10 kommenttia:

  1. Oi kun hyviä uutisia! Toivottavasti mitään näin epäsopivaa Hippu ei jatkossa erehdy maistamaan. Eikä liioin Myttö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kyllä kovasti toivotaan, ettei jatkossa nuo tyttöset kaikkea mahaansa mättäisi. On vaan beaglejen rotuominaisuus, että kaikki vähänkin syötäväksi kelpaava popsitaan suuhun. Näin teki Typy ja Pimukin.

      Kivaa syksyn jatkoa toivotellen
      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  2. ONNEA TERVEEN PAPEREISTA. Huippuhienoa, että Hippuliini on kunnossa. Erittäin rentoa ja hauskaa viikonloppua teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Párek ja Palvelijatar! Tästä syksy etenee toivottavasti paljon mukavammissa merkeissä.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  3. Ihana kuulla, että Hippu on taas terve! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tämä valtavan hieno uutinen. Toivottavasti vaiva ei enää koskaan palaa. Ja kyllä se vatsan tähystys vielä tehdään, jotta allekirjoittaneen hermot saavat täydellisen levon.

      Hauskoja syksyisiä päiviä teille!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  4. Hienoja uutisia! Ja hyvä, että edes jonkinlainen selitys löytyi, ettei jää vaivaamaan. Erinomaista syksyn jatkoa kirjastokeikkojen merkeissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka virallista diagnoosia ei tosiaan ole saatu niin kyllä se helpottaa, että vahva arvaus kuitenkin syystä on. Ja itsekin pidämme tuota epäsopivaa syötävää todennäköisimpänä syynä Hipun vaivaan. Kun mitään muuta selitystä ei laajoissa tutkimuksissa ole löytynyt.

      Kirjastokeikat alkoiva tiistaina ja oli huippukivaa palata töihin. Työn iloa ja mukavia työhetkiä myös sinulle Sylvi!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  5. Täällä huiskutetaan häntiä ja läpytellään (äippä) käsiä näistä hianoista ja terveellisistä uutisista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos tuulinen kolmikko! Iloisilla mielillä ollaan koko sakki täälläkin.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.