keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Parhaita uutisia!

Aivan alkuun minulla on suuri ilo kertoa, ettĂ€ Hippu sai alkuviikosta terveen paperit đŸ„ł. KĂ€vin Hilpusen kanssa perjantaina verikokeessa ja maanantaihin saakka jĂ€nnitimme tulosta. ElĂ€inlÀÀkĂ€ri soitti silloin ja kertoi, ettĂ€ Hipun tulehdusarvo on laskenut normaalille tasolle. SeurantakĂ€ynnit nĂ€in ollen lopetetaan. Meille jĂ€i mietittĂ€vĂ€ksi vatsan tĂ€hystys, jonka Hipulle voisi jo suolistosairaudenkin vuoksi vielĂ€ tehdĂ€. ElĂ€intohtori totesi, ettĂ€ tĂ€hystyksen tekeminen ei kuitenkaan ole akuutti asia ja se voidaan tehdĂ€ loppusyksyllĂ€. Mietimme isĂ€nnĂ€n kanssa asiaa. TodennĂ€köisesti Hipun vatsa tullaan tĂ€hystĂ€mÀÀn.

HeinĂ€kuun 12. pĂ€ivĂ€ tĂ€mĂ€ savotta alkoi. Silloin Hippu joutui Kuopioon elĂ€insairaalaan. SiitĂ€ saakka olemme kĂ€yneet liki viikon vĂ€lein tutkimuksissa ja verikokeissa. HeinĂ€kuun ajan JyvĂ€skylĂ€ssĂ€ ja sen jĂ€lkeen tÀÀllĂ€ kotipuolessa. On tĂ€mĂ€ ollut melko raskas matka sekĂ€ Hipulle itselleen ettĂ€ meille omistajille. Ja nyt pidetÀÀn kaikki kĂ€pĂ€lĂ€t ja jĂ€senet pystyssĂ€, ettĂ€ mystiset oireet eivĂ€t enÀÀ koskaan palaa. 


Syy tĂ€lle Hipun omituiselle "sairaudelle" on melkoisella varmuudella vierasesineen aiheuttama haava tms. vatsalaukussa tai suolistossa. Se siis söi mökillĂ€ 11. heinĂ€kuuta hujakoilla jotain sopimatonta, joka alkoi tökkimÀÀn reikÀÀ tai haavaa sisuskaluihin. Vierasesine on tĂ€ssĂ€ tapauksessa todennĂ€köisesti kalan ruoto tai puutikku. Ultrakuvauksessa nĂ€mĂ€ eivĂ€t yleensĂ€ nĂ€y eikĂ€ vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ edes tĂ€hystyksessĂ€. MUTTA tĂ€mĂ€ ei ole mikÀÀn virallinen diagnoosi, vain lÀÀkĂ€rin vahva epĂ€ily. Ja tĂ€stĂ€ olemme kyllĂ€ isĂ€nnĂ€n kanssa samoilla linjoilla. Syy on melko varmasti juuri tuo. 

PÀÀasia on, ettĂ€ Hippu on jo pitkĂ€n aikaa voinut hyvin. Se ei ole mitenkÀÀn sairas eikĂ€ ole oireillut enÀÀ aikoihin. Ruoka maistuu hienosti ja leikit Mytön kanssa ovat riehakkaita, kuten aina ennenkin. Myös elĂ€inlÀÀkĂ€ri on todennut, ettĂ€ Hippu on tutkittu niin perinpohjaisesti ja vointi nĂ€yttÀÀ hyvĂ€ltĂ€, ettĂ€ yöuniaan ei kannata enÀÀ menettÀÀ. Se, ettĂ€ maanantaina saadut uutiset olivat erinomaisen hyviĂ€, tipautti meidĂ€n harteilta valtavan ison huolitaakan. Olo on helpottunut ja hyvin iloinen. 

MitĂ€ kaikkea meidĂ€n syyskuuhun on muuten mahtunut. SiitĂ€ kirjoittelen ensi kerralla. TĂ€llĂ€ erÀÀ oli tĂ€rkeintĂ€ jakaa nĂ€mĂ€ upeat uutiset teidĂ€n kanssanne, meidĂ€n lukijat sekĂ€ blogikamut palveluskuntineen 😍. KiitĂ€n suuresti koko meidĂ€n poppoon puolesta tsemppiviesteistĂ€nne, tuestanne sekĂ€ terveisistĂ€nne. 

10 kommenttia:

  1. Oi kun hyviÀ uutisia! Toivottavasti mitÀÀn nÀin epÀsopivaa Hippu ei jatkossa erehdy maistamaan. EikÀ liioin Myttö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kyllÀ kovasti toivotaan, ettei jatkossa nuo tyttöset kaikkea mahaansa mÀttÀisi. On vaan beaglejen rotuominaisuus, ettÀ kaikki vÀhÀnkin syötÀvÀksi kelpaava popsitaan suuhun. NÀin teki Typy ja Pimukin.

      Kivaa syksyn jatkoa toivotellen
      Hipun ja Mytön emÀntÀ

      Poista
  2. ONNEA TERVEEN PAPEREISTA. Huippuhienoa, ettÀ Hippuliini on kunnossa. ErittÀin rentoa ja hauskaa viikonloppua teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pårek ja Palvelijatar! TÀstÀ syksy etenee toivottavasti paljon mukavammissa merkeissÀ.

      Hipun ja Mytön emÀntÀ

      Poista
  3. Ihana kuulla, ettÀ Hippu on taas terve! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tÀmÀ valtavan hieno uutinen. Toivottavasti vaiva ei enÀÀ koskaan palaa. Ja kyllÀ se vatsan tÀhystys vielÀ tehdÀÀn, jotta allekirjoittaneen hermot saavat tÀydellisen levon.

      Hauskoja syksyisiÀ pÀiviÀ teille!

      Hipun ja Mytön emÀntÀ

      Poista
  4. Hienoja uutisia! Ja hyvÀ, ettÀ edes jonkinlainen selitys löytyi, ettei jÀÀ vaivaamaan. Erinomaista syksyn jatkoa kirjastokeikkojen merkeissÀ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka virallista diagnoosia ei tosiaan ole saatu niin kyllÀ se helpottaa, ettÀ vahva arvaus kuitenkin syystÀ on. Ja itsekin pidÀmme tuota epÀsopivaa syötÀvÀÀ todennÀköisimpÀnÀ syynÀ Hipun vaivaan. Kun mitÀÀn muuta selitystÀ ei laajoissa tutkimuksissa ole löytynyt.

      Kirjastokeikat alkoiva tiistaina ja oli huippukivaa palata töihin. Työn iloa ja mukavia työhetkiÀ myös sinulle Sylvi!

      Hipun ja Mytön emÀntÀ

      Poista
  5. TÀÀllÀ huiskutetaan hÀntiÀ ja lÀpytellÀÀn (ÀippÀ) kÀsiÀ nÀistÀ hianoista ja terveellisistÀ uutisista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LÀmmin kiitos tuulinen kolmikko! Iloisilla mielillÀ ollaan koko sakki tÀÀllÀkin.

      Hipun ja Mytön emÀntÀ

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emÀntÀ kiittÀvÀt.