tiistai 27. syyskuuta 2011

Väriloistoa, sieniä ja hiljainen hetki

Menneenä viikonloppuna nautiskelimme taas olostamme Puulan rannalla. Sienionni jatkui ja saaliiksi saatiin kanttarelleja, mustia torvisieniä sekä suppilovahveroita. Niistä on mukava kokkailla herkkuja talven pakkasilla ja muistella mukavaa mökkisyksyä. Vaikka itse pidän eniten keväästä ja siitä, kun talven jälkeen päästään avaamaan odotettu mökkikausi, on myös syksy mukavaa mökkeilyaikaa. Luonto loistaa kauniissa väreissä ja näyttäytyy uudesta, paljaasta näkökulmasta, kun lehdet ovat varisseet alas puista.


Hiljainen hetki Nupin muistolle.
Vainajiakin muistettiin tällä reissulla ja laitoin Nupin haudalle pientä koristusta lyhdyn lisäksi. Tämän jälkeen valjastin isokorvakaksikon viettämään kanssani hiljaista hetkeä vanhan herran kunniaksi, joka onnistuikin melko hyvin. Sain koirimukset pysymään istuma-asennossa noin viiden sekunnin ajan. Mökillä ei nimittäin kovin kauaa jouda istuskella, on siellä sen verran paljon haisteltavaa ja nuuskuteltavaa. Typy tekikin jo vakioksi muodostuneet ajoreissut sekä lauantaina että sunnuntaina. Tällä kertaa reissun päällä oltiin kuitenkin vain reilu tunti per päivä. Häviää siis kesäisille kolmen tunnin sekoiluille.

Punkkipirulaisetkin ovat edelleen voimissaan, sillä otin eilen Pimun turkista pois yhden paholaisen. Luulin, että punkeista olisi jo päästy eroon tämän kesän osalta mutta näköjään ei. Kai ne häviävät vasta pakkasten myötä. Pimu nautti kovasti olostaan mökillä, sillä siellä saa nukkua isännän ja emännän vieressä sekä syödä makkaraa ja possunpihvejä. Nam! Typyn keskittyessä juoksemaan päättömänä pitkin metsämaita, vanha neiti lähti emännän sieniretkiseuralaiseksi ja lepäili takkatulen ääressä.

Mökkikausi ei suinkaan ole vielä ohi ja seuraavan kerran suuntaamme sinne lokakuun lopulla. Silloin saammekin viettää metsän keskellä viikon verran, sillä syyslomailemme mökkivanhuksen hellässä huomassa. Haikeutta on toki jo ilmassa, sillä mökki laitetaan kyseisellä reissulla talviteloille. Mutta kuten joka syksy, ryhdymme sen jälkeen jo laskemaan päiviä kevääseen ja uuteen mökkikauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.