torstai 1. elokuuta 2013

Puhdasta tuli!

Vaikka lomalla on lupa laiskotteluun ja löhöilyyn, on kalenteriin ohjelmoitu myös muutama hyödyllinen homma hoidettavaksi. Meidän perheen työlista on lyhyt; ikkunoiden ja mattojen pesu. Näistä jälkimmäinen tehtiin eilen suuntaamalla koko porukalla matonpesupaikalle. Käytämme ahkerasti taloyhtiömme matonpesukonetta mutta matonpesupaikalla on lämpimänä kesäpäivänä mukava lotrata vedellä ja saada kotiinviemisiksi mäntysuovan tuoksuiset matot.

Isokorvat ovat olleet aiemminkin mukana, kun olemme käyneet mattopyykillä. Joten eilinen kerta ei ollut ensimmäinen laatuaan. Karvanaamat odottivat nätisti, kun emäntä sai isännän avustuksella pesu-urakan tehtyä. Sää oli mukavan lämmin mutta aurinko ei porottanut suoralta taivaalta. Ison vaahteran alla tytöt ottivat päiväunet ja välillä taisi pieni "vesikuuro" kastella koirimukset, kun heiluin pitkän letkun kanssa huuhdellen mattoja. Puhdasta tuli ja pesijät palkitsivat itsensä munkkikahveilla. Pimulle ja Typylle maistuivat kuivatut vasikannenät. Ja ne ikkunat; ne saavat vielä odottaa...
2 kommenttia:

  1. Onpa kilttejä beagle-tyttöjä, kun odottavat mattojen kuurausta :) Porukassa työ luistaa paremmin, ja on paljon kivampaa häärätä koiruuksien kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä beaglet ovat monessa mukana ja on kiva juttu, että ne voi ottaakin mukaan monenmoisiin hommiin. Sen verran siivosti ne käyttäytyvät. Leppoisaa elokuun jatkoa A&B:lle sekä sinulle Mai!

    Pimun ja Typyn emäntä

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.