sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kuka ensin?

Helteiset ilmat näyttävät vain jatkuvan ja mikäpä olisi mukavampaa kuin siirtyä lomalaitumille auringonpaisteen siivittämänä. Kun fillaroin töistä kotiin viimeisenä työpäivänäni, olo oli hiukan epätodellinen. Eikö tätä matkaa tarvitse tosiaan taittaa reiluun kolmeen viikkoon...

Matkan Tallinnaan sen sijaan taitoimme isännän kanssa heti ekana lomapäivänäni ja lämmintä oli naapurimaassakin. Typsykkä oli viihtynyt mainiosti anopin ja appiukon hoteissa. Illalla noudimme kotiin väsyneen mutta onnellisen beagletytön. Väsyneitä mutta onnellisia olimme mekin isännän kanssa; melkein loputkin juhlahankinnat saatiin tehtyä. Lisäksi näimme Tallinnasta palasen aivan uutta, kun kiertelimme autolla keskustan ja turistirysien ulkopuolella. Upeita hiekkarantoja, ystävällisiä ihmisiä, hauskoja koiratuttavuuksia rapsuteltavaksi ja mielenkiintoista arkkitehtuuria, joka kiinnostaa aina isäntää.

Voin lämpimästi suositella keväällä Typylle hankkimiani kreikanherne-valkosipulivalmisteita mikäli punkit riivavat. Typsykästä on nimittäin poistettu tämän kesän aikana kolme punkkia, kun edelliskesien saldo on tähän heinäkuun puoliväliin mennessä ollut ainakin parisenkymmentä punkeroa. Vaikka käytössä on ollut pannat ja litkut sun muut... En tykkää mainostaa täällä PSB:ssä mutta tämän tuotteen kohdalla voin tehdä poikkeuksen. Mikäli asia siis kiinnostaa enemmän, laitelkaa arvon lukijat kommenttia asiasta. Pistän sitten tuotteen valmistajan/maahantuojan tiedot kommenttikenttään.

Suuntaamme alkuviikosta Tyyperin kanssa kohti Kangasniemeä. En jaksa roikkua kaupungissa yhtään pidempää kuin on pakollista, etenkään näillä keleillä. Isäntä joutuu tekemään vielä muutaman työvuoron ja saapuu seuraksemme viikonloppuna. Edessä on siis mökkiloma ja kun pääsemme Typyn kanssa perille, aion ensimmäisenä pulahtaa Puulaan. Arvatkaa, kuka sinne ehtii jo ennen minua!

4 kommenttia:

 1. Ja oikea vastaus on: TYPY! Ekana vedessä, jihuu.

  Meissä ei oo tänä vuonna ollu viälä ainootakaan punkkia, vaikkei me käytetä mitään estolitkuja. Viime vuonna oli 2 + 3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että teitä ei ole punkit kiusanneet. Jostain syystä meidän neitokaisiin, molempiin, ne hyökkää/hyökkäsi kiinni kuin hyeenat. Mutta nuo pillerit ovat nyt oiva juttu, niillä jatketaan myös ensi kesänä.

   Typy on ekana järvessä, meressä, keittiössä kun ruoka on valmista...

   Typyn emäntä

   Poista
 2. No eepä oo vaekee arvata! Et oo kerinnä ku toesen jalakas suaha pihalle aatosta ni Typy on jo järvessä :)
  Kerro tok tuo punkkivinkki! Vaekka mulla onnii toeminna tuo karkotinhärpäke ni eehän se ikkuinen oo. Voetas kokkeella tuota teejjän käättämätä. Naatinnollista lommoo, järvessä taekka kuivalla mualla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Iivari, ehdin saada auton ovet auki ja Typy juoksee jo suoraa päätä järveen. On se sellainen vesibeagle...

   "Punkkipillerit" ovat merkkiä Dorvest veterinary ja maahantuojana Shetland Oy. Firmalta löytyy nettisivu.

   Aurinkoista viikon jatkoa toivottaa Typy ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.