torstai 10. heinäkuuta 2014

Nautintoja

Helle alkoi taas hellimään ja olemme olleet Rajasaaressa kuumuutta paossa useampanakin päivänä putkeen. Typsy on innolla kirmaillut meressä ja hakenut keppiä uiden kuin hylje. Tuulettimet puhaltavat huushollissamme täysillä ja onneksi Typy ei näytä juurikaan kuumuudesta kärsivän. Surulla ajattelen, mitenhän meidän poisnukkunut ikäneitomme olisi näistä keleistä selvinnyt... tuskaa ja tukaluutta se olisi Pimulle ollut.

Pimu palailee hyvin usein mieleen ja viimeksi nyyhkytin viikonloppuna taloyhtiömme pesutuvassa, kun katselin pyykkikoneessa pyöriviä täkkejä. Kai tuo näky toi mieleen Pimun ja sen viimeisen vuoden, jolloin jouduimme melko usein pesemään mattoja, peittoja ja Pimun petiä. Vatsa reistaili ja pissikin lirahti joskus alle, sellaista se oli... Mutta kaiken sen pesemisen tekisin mielihyvin uudestaan ja kaiken muunkin, mitä me Pimulin eteen tehtiin, jotta sillä olisi hyvä ja onnellinen elämä loppuun asti. Ikävä on, iso.

Ihan eri kiva juttuhan nämä aurinkoiset ja lämpöiset ilmat ovat. Vihdoinkin saimme tänne kesän, joka välillä kävi näyttäytymässä mutta sitten sen jyräsi alleen sade ja kylmyys useammaksi viikoksi. Tulevana viikonloppuna Typsykkä saa läträtä sydämensä kyllyydestä, sillä reissaamme juhannuksen viettoon Kotkaan. Olenkin kertonut aiemmissa kirjoitelmissani, että siirsimme juhannuksen vieton heinäkuulle ja tämä myöhäinen saarijuhannus vietetään samalla kaavalla kuin alkuperäisetkin keskikesän juhlat. Vain juhannuskokko taitaa tältä reissulta jäädä puuttumaan mutta siitä viis; nautimme mukavasta seurasta, hyvästä ruuasta ja virkistävistä juomista. Sekä näistä helteistä!2 kommenttia:

 1. Pimulla ol iha varmasti hyvä ja onnellinen elämä loppuu asti ! Mittee se muuta oes voenna olla ku on nuin hyvä emäntähhii ollu! Varmasti teit kaikkes sen ettee. Mutta ikävälle ee voe mittää. Aena se jossae kohassa putkahtaa essiin kovempana, sano äet.
  Onneks sielä on Typy. Vaekkee sama asija ookkaa ni silti. On oma persoonasa ja omilla toohuillaa viep etteempäen. Niinku minnäe äetijä.
  Viettäkkee mukavata lommoo ja naattikkee kesästä! Äet laettaa lämpimijä ajatuksija ja terveesijä! Ja minnäe. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset kauniista ajatuksista sekä sulle ihana Iivari että äetillesi. Typy on tosiaan tuonut lohtua meidän suruun ja on hyvin rakas. Onneksi sain siis aikoinaan isännän ylipuhuttua toisen beaglen hankintaan... Pimu ei unohdu koskaan mutta pahin vaihe on onneksi ohi. Typyn kanssa on mukava puuhata kaikenlaista ja seurata sen touhuja. Pimusta pystyy jo puhumaan ja sitä muistelemaan ilman, että alan joka kerta itkustelemaan.

   Teille samoin mukavia ja hauskoja kesäpäiviä! Nautitaan tästä lämmöstä, sillä sitä ei tiedä kauan tätä jaksaa kestää.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.