keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Perillä ollaan Puulalla!

Typyhän se ehti ensimmäisenä Puulaan pulikoimaan, kun sain auton sammutettua ja biigelin irti turvavyöstä. Meillä oli varsin helteinen matka Kangasniemelle, sillä automme ilmastointi on edelleen epäkunnossa. Senpä vuoksi pysähdyin pariinkin otteeseen ja Hartolassa Typsykkä pääsi jokeen uimaan. Ja tämän jälkeen siis järveen, jossa on käyty jo lukemattomia kertoja.

Linnut tekevät toista poikaskierrosta pöntöissä ja koskelolla on iso joukko jälkeläisiä mukanaan. Joutsenpariskunta on ylväs näky, kun se nousee vedestä rantakiville pöyhimään höyheniään. Kuikat lipuvat hissukseen eteenpäin sukeltaen välillä ihan uppeluksiin. Typsyllä on kiireinen kesäjobi, kun se joutuu vahtimaan pihaa ja rantaa. Eilen illalla kettu repolainen ilmaantui taas mökin taakse ja tällä kertaa Typy hoksasi vierailijan. Sitä seurasi reilun kestoinen ajo, jonka jälkeen Typy meni tietysti uimaan. Minä olisin halunnut mennä jo nukkumaan...

Näillä hellesäillä ei jaksa tehdä oikein mitään järkevää. Ja tarvitseeko sitä jaksaakaan. Käyn uimassa, luen kirjaa ja lehtiä. Kastelen kukkia ja yritän muistaa juoda tarpeeksi. Kovasti mieleni tekisi mennä metsään katsastamaan, joko siellä näkyisi kanttarelleja. Mutta toistaiseksi poissuljen tuon reissun, sillä metsässä on todennäköisesti pakahduttavan kuuma. Rannalla kun onneksi puhaltelee välillä pienoinen tuulenvire.

Mökkiloma on siis korkattu auki ja tästä mukavuudesta nautimme tulevat viikot. Ihanaisia kesäpäiviä myös teille PSB:n ystävät kaikkialle sinne, missä vietätte tätä helteistä heinäkuuta!


Ps. Nettiyhteys täällä rannalla on kehno, joten laitan blogiin kuvia Typyn mökkitouhuista, kun piipahdamme seuraavan kerran sivistyksen parissa. Eli kirkonkylällä kirjastossa.
8 kommenttia:

 1. Arvasin että Typy on ensmäene järvessä :) Ihanata, aarinkoesta ja rentoo lommoo! Lomalla ee sua hötkyillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari, kyllä me nyt nautitaan lomasta. Lomalla ei tosiaan hötkyillä vaan kerätään voimia tulevaa syksyä sekä talvea varten. Mukavia kesäpäiviä myös teille sinne!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Ihanalta kuullostaa :) Kirkonkylän kirjasto kruunaa maalaisidyllin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä Mai ihanaa, mökillä olo tällaisilla helteillä. Toki sateella ja kylmällä tätä ei ehkä niin osaa arvostaa, kun täältä puuttuvat kaikki mukavuudet. Mutta Typyn kannalta täällä on aina mukavaa. Aurinkoisia päiviä sinulle ja Artulle!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Hehhe, kettu sai kyytiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettu sai kyytiä, totta tosiaan. Kyytiä on saaneet myös oravat, sinisorsa, joutsenet, koskelo, västäräkki, ampiainen, mehiläinen, kärpänen, paarma... lista on loputon. Onneksi Typy antaa harmittomasti kyytiä edellä mainituille, sen verran arkajalka se on että kun esim. joutsen avaa siipensä, juoksee Typsykkä karkuun. Terkkuja Josélle ja reippaita lomapäiviä teille!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Hei, meilläkin on mökki Puulalla. Kylläkin melkein siellä toisessa päässä Väisälänsaaressa. Mutta samassa vedessä siis pulikoimme, minä vain varpaitani, mutta Jiri vähän uikin. Ja melkein Puulan rannalla asutaankin Otavassa. Eikös olekin kurjaa, kun ne turpeennostajat pilaavat meidän hienoa järveämme?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Aatu, Jiri ja kotiväkenne, tervetuloa meidän matkaan mukaan! Väisälänsaari ei itse asiassa ole kovin kaukana meidän mökkirannasta, ehdottomasti samoilla vesillä kyllä ollaan! Tuohon turve-asiaan en olekaan perehtynyt, pitääpä selvittää mikä sen homman nimi oikein on.... Puula on puhdas ja Suomen kaunein järvi, sitä pitää ehdottomasti vaalia suurella huolella ja rakkaudella.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.