keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Pieniä retkiä ja ilon hetkiä

Miten loma kiitää näin karmeaa vauhtia eteenpäin? Istuimme illalla isännän kanssa mökissä katsellen tyyntä järveä ja aloin jo murehtimaan vähenevistä lomapäivistä. Mietin myös lähestyviä kekkereitämme mutta päätin sysätä moiset huolet syrjään. Onhan tässä vielä vapaata jäljellä ja mökkipäiviäkin. Juhlatkin ovat hyvässä mallissa järjestelyiden osalta, joten nyt keskityn vain lomalaiselämään.

Ehdin ennen isännän lomalaitumille saapumista käydä Typsykän kanssa sienimetsässä. Tämän vuoden ensimmäiset kanttarellit on nyt poimittu! Isäntä saapui luoksemme loppuviikosta tuoden mukanaan myös anopin ja appiukon. Typy oli autuaan onnellinen isännän saapumisesta, sillä ikävä oli tainnut kalvaa meidän neitokaista. Anopin ja appiukon kanssa teimme mm. retken pienelle saarelle, joka on jokakesäinen retkikohteemme. Tietysti myös saunoimme, grillasimme lammasta ja itseämme (jälkimmäistä aurinkoisella laiturilla) ja nautimme rennosta yhdessäolosta.

Sunnuntaina sanoimme heipat vieraillemme ja läksimme itse kyläluutailemaan Haukivuorelle isäni ja hänen vaimonsa mökille. Sielläkin sauna ja grilli kuumeni. Lisäksi tutustuimme uuteen tuttavuuteen, Jekkuun, joka oli hoidossa Haukivuoren mökillä. Typsystä ja Jekusta ei valitettavasti tullut kamuja, sillä Jekku räyhää räksytti ja Typy vastasi samalla mitalla takaisin. Yhteistä säveltä ei löytynyt mutta toimeen tultiin, kun molemmat karvakuonot päättivät pysytellä omilla alueillaan. Jekku on 13-vuotias tiibetinspanieli ja herrasta havaitsi, että ikävuosia on jo mittarissa. Vanhuus ei valitettavasti tule yksin mutta toivomme Jekulle vielä runsaasti mukavia vanhuudenpäiviä.

Puulan lämpötila keikkuu 25-27 asteen välissä, joten arvata saattaa, että olemme uineet ihan urakalla. Isäntä ryhtyi tuholaistorjujaksi hävittämällä ison ampiaispesän ja tuo operaatio olikin melkoisen jännittävä. Typsy olisi innolla ollut mukana hävitystouhussa mutta lukkiuduin isokorvan kanssa mökkiin. Typylle kun ei olisi löytynyt kunnollisia suojavarusteita tuollaista puuhaa varten. Ja kovin montaa ampiaisenpistoa ei beagle kestä ilman lääkärireissua.

Tähän malliin lomamme soljuu eteenpäin. Typy nukkuu varjossa aitan kuistilla tuossa vieressäni. Isäntä lukee laiturilla ja se onkin hyvä paikka, sillä paarmat ja hyttyset eivät jostain syystä useinkaan eksy sinne. Taidan liittyä isännän seuraan ja tarttua itsekin kirjaan. Kuulemisiin siis ensi kertaan!

2 kommenttia:

 1. Lämmintä oli vesi, kun eilen käytiin mökillä. Ihmispojat puljasivat vedessä tuntikaupalla, ja meidät Jirin kanssa pakkouitettiin pelastusliivien kanssa. Jiri tykkäsi, minä en. Parasta päivässä oli kuitenkin mustikkametsä. Oli kuule paljon mustikoita, ja minä poika riivin niitä ihan hulluna. Aamulla tuli mustaa kakkaa.
  Ottaako Typy ollenkaan aurinkoa? Minun edeltäjiini kuuluu beagletyttö Miska, joka tykkäsi ottaa aurinkoa ketarat kohti taivasta kuumalllakin kelillä. Kun tuli liian kuuma, se kävi rantavedessä viilentämässä mahansa, ja palasi auringonpalvontaan. Hyvät lomanloput Typylle palveluskuntineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy ei ole kovin innokas auringonpalvoja, toisin kuin meidän rakas edesmennyt Pimu. Se makasi auringossa vaikka minkälaisilla helteillä. Kotona se nautiskeli lämmöstä parvekkeella maaten, kun Typy taas etsii viileää paikkaa esim. sängyn alta. Typy rakastaa uimista mutta Pimu taas ei siitä oikein piitannut. Kyllä se vedestä nouti kepin tai pallon mutta muuten ei juuri järveen tai mereen astunut. Näin ne on niin erilaisia koiratkin vaikka ovat samaa rotua.

   Aurinkoisia kesäpäiviä teidän poppoolle toivottelee Typy ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.