torstai 25. syyskuuta 2014

Kaikenmoisia kulkuneuvoja

Sunnuntaina suuntasimme päivälenkille siten, että isäntä nappasi skeitin mukaansa. Menneenä kesänä skeittaus jäi työ- ja opiskelukiireiden vuoksi vähemmälle mutta voihan tuota touhua harrastaa vielä syksylläkin lumien tuloon saakka. Minäkin nousin laudan päälle ja laskettelin sillä suurin piirtein huimat viisi metriä... hui!

Nyt juostaan!

Typy ei tykkää, kun ajan pyörällä. Isäntä on silloin tällöin tullut minua Typsyn (ja aikoinaan myös Pimun) kanssa vastaan töistä tullessani ja Typykkä nostaa tuolloin ison rähinän, kun poljen fillarilla. Ja sama havainto tehtiin myös skeittauksen kohdalla. Kun isäntä lähti etenemään laudan päällä, ryhtyi Typy räksyttämään kiivaasti ja sain juosta sen perässä remmi pitkällä. Ei voinut välillä kuin nauraa meidän isokorvalle... voi raukkaa. Se varmaankin luulee, että isäntä yritti sitä karkuun. Aivan kuin minä yrittäisin pyörän selässä paeta meidän pitkäkoipea. Eihän me sinua jätetä koskaan, rakas Typy! Mutta oli Typsyllä kivaakin skeittireissulla, sillä välillä isäntä nappasi Typyn mukaansa ja riemulla häntä heiluen Typy ravasi (ja haukkui) isännän rinnalla. Mitä juoksun hurmaa!


Tässähän tulee kuuma, sekä beaglelle että isännälle.

Alkuviikolla koirahierojamme kävi kesätauon jälkeen hieromassa Typyn ja sehän oli tietysti mukavaa. Vähän oli Typsykän selässä jäykkyyttä mutta hieroja sai mukavasti pahimpia jumituksia heltymään. Lukukoirailua harrastimme myös tällä viikolla, sillä lupasimme tuurata ringistä poisjääneitä koiria. Seuraava kuuntelukerta onkin sitten vasta lokakuun lopulla ja toivottavasti myös silloin lukijoita on runsaasti liikkeellä. Eilisellä kirjastoreissulla teimme nimittäin oman ennätyksen, sillä kuudesta lukuajasta (yhdelle lukijalle varataan 15 minuuttia lukuaikaa) oli varattu viisi. Hienoa! Sillä lukeminen kannattaa aina, etenkin lukukoiralle.


4 kommenttia:

 1. Sehän pittää Typyllehhii hankkija oma laata :) Kaete se haakuttaa ku jootuu vuan perässä juoksemmaa.
  Minnäe tajjan olla semmonen yhensortin kotjtekonen lukukoera. Ku äet posmittaa mulle aena kaekkee lehistä iänee :D Oekeesti tuo on mahottoman hienoo hommoo tuo Typyn "lukukoeruus".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kotonakin voi lukukoirailla! Kuulet Iivari tuoreet uutiset maailmanmenosta, kun äetis lukee sinulle. Minäkin kommentoin Typylle esim. telkkariuutisia.

   Vähän enemmän Typy voisi ottaa kontaktia lukijoihin mutta muuten meidän kirjastoreissut ovat menneet mukavasti. Joten on se kivaa hommaa ja kyllä siitä kiitostakin on saatu mm. kirjaston henkilökunnalta ja lasten vanhemmilta.

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Vitsi kun ittekkin osais rullailla. Noin olis niin hurjan kivaa lenkkeillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli eka lautailukerta Typyn kanssa ja tuo homma vaatii vielä kyllä treenausta. Ja sitä kannattaa tehdä rauhaisilla tienpätkillä. Minä olin nyt mukana ja onkin ainakin alkuun viisainta, että toimin noilla lautareissuilla "apumiehenä".

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.