maanantai 1. syyskuuta 2014

Yhteisiä harrastuksia

Olin menneenä viikonloppuna melkoisen kipeä eli toipumiseni otti hiukan takapakkia. Otin vahvaa särkylääkettä, joka ei sopinut minulle ollenkaan ja se aiheutti valtaisan pahan olon. Yhtä kokemusta taas rikkaampana näillä elämän poluilla; nyt tiedän, miltä tuntuu oksentaa yläruumis täynnä tikkejä. Teki häijyä... Mutta onneksi tänään oloni on jo paljon parempi ja olin ensimmäistä kertaa yksin Typsyn kanssa pitkällä lenkillä. Tästä eteenpäin aionkin tehdä Typyn kanssa normaalipituisia lenkkejä joka päivä.

Olemme hyvästelleet elokuun. Meidän perheelle se olikin tapahtumarikasta aikaa mökkeilyineen, juhlineen ja leikkauksineen. Isäntä aloitti uudessa työpaikassa ja enää ei tarvitse kulkea Mansen ja pääkaupunkiseudun väliä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Typyn arki ei ole enää pelkästään minun vastuullani. Ihan joka päivä ei tarvitse tukka putkella juosta töistä kotiin viemään isokorvaa ulos ja voin tehdä myös normaalipituisia työpäiviä. Toisaalta, olen jo tottunut lyhyempään työaikaan ja koska voin tehdä työtä joustavasti myös etänä sekä normaalin konttoriajan ulkopuolella, en taida arkirytmiäni kovin radikaalisti muuttaa. Mutta antaahan isännän läsnäolo täällä etelässä Tampereen sijaan mahdollisuuden siihen, että voin joskus työpäivän jälkeen suunnata tapaamaan ystäviäni tai käydä kampaajalla isännän huolehtiessa Typsykän iltapäivälenkityksestä.

Elokuisista juhlista lupasin kertoa teille lisää ja niin aion tehdäkin, kunhan saa vierasväeltä juttuun liittyvää kuvitusta (eli kuvia Tyyperistä juhlahumun keskellä). Tämä alkanut syyskuu tuo tullessaan lukukoirailut taas kuvioihin, ensimmäinen lukukoiravuoromme koittaa kuun puolivälissä. Koiraringistä on jäänyt kevään jälkeen pois kaksi kuuntelijaa ja lupasimme Typyn kanssa tehdä yhden ekstravuoronkin, jotta vuorot eivät jää ilman miehitystä. Poisjääneiden tilalle on kyllä rekrytointi käynnistetty. Olen todella iloinen, että rohkenin lähteä tuohon hommaan mukaan ja meillä on Typyn kanssa yhteinen harrastus. Sohvalla löhöilyn, mökkeilyn ja grillimakkaralla herkuttelun lisäksi...

4 kommenttia:

 1. Voe että! Kurja homma tuommonen takapakki :( Onneks oot jo koppeotunna siitä kuntoo.
  Varmaannii mukavata hommoo tuo lukukoerahomma. Minusta ee vuan semmossee taetas olla. Äet sano että pitäs olla meleko paljo raahallisempi kaver niihi hommii. Meellä sitä on tuo vuan sohvalla makkaelu semmonen yhteenen harrastus äetin kansa :)
  Mielenkiinnolla niitä kuvija ootellaa. Mukava nähä mitenkä on juhlat Typyn osalta männy :)
  Kesä on hyvästelty ja syksy tullu. Ja kohta kuulema lopsahtaa ensmäene jonnii postimyynnin joolukuvasto postissa. Sano äet. Sitä ootellessa mukavata viikojjatkoo teelle ja toepumista sulle! Typylle semmosija syyspusuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvalla makoilu on oikein hyvä yhteinen harrastus! Typyn kanssa on sujunut lukukoirailu yllättävän hyvin, sillä se(kin) on välillä aika vauhtiveikko. Ja hiukan arka vieraita ihmisiä kohtaan.

   Juhlajuttua on tosiaan tulossa. Ja äetis on vallan oikeassa, kohtahan on edessä se juhlien juhla eli joulu! Typy lähettää takaisin sinulle Iivari muiskujenmuiskaukset ja teille koko poppoolle leppoisaa viikon jatkoa!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Voi veljet, että me ollaan ylpeitä Typystä: ihka oikee Lukukoira. On se niin upeeta.

  Ottakaahan niillä lenkeillä vielä varovasti, että saat toivuttua kunnolla, mut ilonen uutinen toi toipuminen. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ylpeä Typystä, sillä alkuun vähän mietitytti mitä siitä lukuhommasta tulee. Mutta hyvin on mennyt!

   Joo, rauhallisesti vielä lenkit etenee mutta on kivaa, että kuntoni on jo sellainen, että pääsen ulos eikä tartte koko päivät kökkiä täällä sisällä.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.