keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Aamulehtiä

Pystyin viikonloppuna ensimmäistä kertaa katsomaan kuvasatoa Pimusta sen elämänvuosien varrelta. Meillä on hyllyissä kehystettyinä kuvia Pimusta sekä kaverikaksikosta mutta aiomme hankkia suurennoksen jostain mukavasta kuvasta, jossa rakas ikäneito poseeraa. Se löytää paikkansa eteisen seinältä isännän lapsuudenkodissa olleen Dina-koiran kuvan vierestä. Katsellessani Pimpulasta esimerkiksi vuosi sitten otettuja kuvia, näin niissä laihan, siron ja hauraan vanhuksen. Kuvat kertovat, että Pimu ei ollut enää terve. Mutta tämä tästä aiheesta. Kirjoitan tätä bloggausta töissä kokoustauolla ja en voi nyt alkaa itkemään. Kyyneleet puskevat jo silmiin.

Siirrytään iloisempiin aiheisiin kertomalla, että ystäväni lauantaiset synttärikemut sujuivat hienosti. Meillä oli mukava ilta ja Typsykkä oli saanut hyvää hoitoa Haagassa. Anoppi oli tarjoillut isokorvalle maksalaatikkoa ja appiukko oli tehnyt Typsyn kanssa pitkiä lenkkejä. Saimme kuulla kehuja, miten kiltisti Typy käyttäytyy. Ja kilttihän se on sekä ahne. Olemme taas tiukentaneet ruuan ja herkkujen suhteen linjaa tulevaa jalkaoperaatiota silmällä pitäen. Typy ei tykkää moisesta menosta yhtään vaan on korppikotkan tavoin heti vaanimassa, kun joku menee keittiöön. Eikä suostu kuuntelemaan kieltävää sanaa. Mutta en aio sortua vaan nyt pidetään köysi tiukalla näissä ruoka-asioissa. Isäntähän ei Typyn kerjäämiseen lankea mutta minä olen heikkoluontoisempi.

Typy kahlasi aamulenkillä vaahteranlehtikasoissa haistellen yön jättämiä hajujälkiä. On parhainta aikaa nauttia syksyn väriloistosta, jota luonto meille tarjoaa. Aamu-ulkoilut teimme vielä kuivin jaloin mutta nyt sataa. Olemme kuitenkin saaneet ainakin täällä etelässä nauttia harvinaisen sateettomasta syksystä. Toivottavasti sama kaava jatkuu ja mikäli jotain olisi taivaalta tiputtava, soisin sen olevan lunta. Mutta ei ihan vielä...

4 kommenttia:

 1. Eepä sitä tiälläkkää kukkaa kato minun eeltäjjiin kuvija silimät kuivina...Onneks oon het ilahuttamassa. Ja Typy sielä sinuva.
  Meekäläesen ruokija vahattaan kansa. Ku paeno vuan meenoo valtaatuva. Vaekken syö yhtää enempätä ku ennenkää. Ja liikunnii enämpi. Eekä ies yljmiäräsijä paloja heru vaekka mitenkä nätisti kahtelis silimmiin.
  Vettä sattaa lotisemalla. Ee haettoes jos vaekka luntahhii tulis. Mieluummin sitä ku vettä.
  Typylle <3 terveesijä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy lähettää muiskausterkkuja takaisin sinne sulle, Iivari!

   Sain valittua Pimusta kolme kuvaa, joista joku päätyy Dinan viereen tuohon seinälle. Näissä kuvissa Pimu on vielä voimissaan ja sellaisen kuvan haluammekin tuohon esille laittaa. Ikävä on vieläkin, valtava...

   Kurjia me ihmiset ollaan, kun ei hellytä teidän nelijalkaisten herkkujenpyyntöyrityksiin. Minäkin yritän nyt pysyä tiukkana vaikka Typy osaa kyllä vedota tunteisiin.

   Mukavaa tulevaa viikonloppua teidän pesueelle toivottaa Typy ja emäntä

   Poista
 2. Voi sinua Typy-rassu! Dieetit on just sieltä :( Kyllä tiedetään, kun mekin Jirin kanssa oltiin muutama viikko nälkäkuurilla. Nyt se on ohi. Toivotamme sinullekin nopeata normiruokavalioon pääsemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan hemmotella Typyä jalkaleikkauksen jälkeen. Nyt pitää saada neidiltä vähän painoa pois ennen operaatiota.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.